Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.
  • [02] Συνελήφθη ο δράστης της Καρύτσας.
  • [03] Επέστρεψε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα.
  • [04] Αισίοδοξος δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου για την κρίση στην ΠΓΔΜ.
  • [05] Σημαντικές αυξήσεις σε 270 φάρμακα.
  • [06] Κύπρος-Στα κατεχόμενα ο Ισμαήλ Τζεμ.

  • [01] Σοβαρά προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.

    16/04/2001 20:58:44

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εκδρομείς του εορταστικού τριήμερου, οι οποίοι επιστρέφουν απο την Πελοπόννησο στην Αθήνα. Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων, παρά το γεγονός οτι η Τροχαία έχει παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των οδηγών. Στο άλλο εθνικό οδικό άξονα η κίνηση είναι αυξημένη αλλά δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και στους σταθμούς των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων. Πάντως και αυτή η έξοδος βάφτηκε με αίμα, καθώς σε 173 τροχαία δυστυχήματα 16 άτομα σκοτώθηκαν και 243 τραυματίστηκαν.

    [02] Συνελήφθη ο δράστης της Καρύτσας.

    16/04/2001 20:58:38

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται απο χθες το βράδυ ο 37χρονος Απόστολος Γιαννούλης, ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης πυροβόλησε εναντίον του εκκλησιάσματος στο χωριό Καρύτσα Πιερίας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 11χρονο Γιώργο Καραγιάννη και τον 47χρονο Δημήτρη Στούπα. Ο δράστης που είναι τοξικομανής, συνελήφθη σε σπίτι φίλου του, επίσης τοξικομανή, στη Λεπτοκαρυά. Στο μεταξύ, κηδεύτηκε το μεσημέρι, μέσα σε γενικό πένθος, ο 11χρονος.

    [03] Επέστρεψε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα.

    16/04/2001 20:58:32

    Το ασφαλιστικό θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αυτή την εβδομάδα, μετά την επιστροφή του απο την Κέρκυρα, όπου γιόρτασε το Πάσχα. Την Τετάρτη ο κ.Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να συζητηθεί το κείμενο που ετοίμασαν οι Βρετανοί σύμβουλοι σε μία προσπάθεια να στηριχθούν απ'όλους οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα. Ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο, οπότε θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να ξεκαθαριστούν ορισμένες διαφωνίες που υπήρξαν απο την απόφαση για περικοπή αμυντικών δαπανών.

    [04] Αισίοδοξος δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου για την κρίση στην ΠΓΔΜ.

    16/04/2001 20:58:25

    Την αισιοδοξία του οτι η τελευταία κρίση στην ΠΓΔΜ δεν θα επεκταθεί, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΕΝΣΕ. Υπογράμμισε οτι η κρίση αυτή μπορεί να ξεπεραστεί με κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα, είπε, μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία που έχει στο έργο των μεταρρυθμίσεων και της εφαρμογής του κοινού ευρωπαϊκού δικαίου.

    [05] Σημαντικές αυξήσεις σε 270 φάρμακα.

    16/04/2001 20:58:18

    Σημαντικές αυξήσεις που θα ξεπερνούν και το 100% αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο στις τιμές 270 φαρμάκων. Μεταξύ των φαρμάκων είναι και πέντε ευρείας κατανάλωσης για τους ασθενείς.

    [06] Κύπρος-Στα κατεχόμενα ο Ισμαήλ Τζεμ.

    16/04/2001 20:58:11

    Στα κατεχόμενα της Κύπρου μετέβη το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με τους Τουρκοκύπριους αξιωματούχους θα είναι το Κυπριακό και η τραγική κατάσταση της οικονομίας των κατεχομένων λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Τουρκία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 April 2001 - 20:30:16 UTC