Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση.
  • [02] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [03] Αναθεώρηση Συντάγματος.
  • [04] Γραμματέας ΝΔ.
  • [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [06] Ευθυμίου για πτυχία ΤΕΙ.
  • [07] Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

  • [01] Δημοσκόπηση.

    08/04/2001 10:12:56

    Τέσσερις μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας OPINION που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ φέρεται να συγκεντρώνει 30,2%, το ΠΑΣΟΚ 26,3%, το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου 12,7%, το ΚΚΕ 4,4%, ο ΣΥΝ 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,7% και η ΠΟΛΑΝ 0,3%. Το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνει οτι ψηφίζει άλλο κόμμα, το 4,5% άκυρο και λευκό, το 4% οτι δεν γνωρίζει και το 8,1% αρνήθηκε να απαντήσει.

    [02] Συνέντευξη Καραμανλή

    08/04/2001 10:12:49

    Ανοιχτή πόρτα ακόμα και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αφήνει ο Κώστας Καραμανλής, στην περίπτωση που συμφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο για τη ΝΔ να συνεργαστεί με το ΚΕΠ στο ίδιο επίπεδο που συνεργάστηκε με τον κ. Μάνο στις τελευταίες εκλογές, τάσσεται κατά των συμμαχικών κυβερνήσεων, γιατί -όπως τονίζει- ευτελίζουν το δημόσιο βία.

    [03] Αναθεώρηση Συντάγματος.

    08/04/2001 10:12:42

    Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαική χώρα που αποκτά ενα συνολικά αναθεωρημένο Σύνταγμα, έτοιμο να υποδεχθεί τις προκλήσεις και τις απειλές της νέας ψηφιακής εποχής. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημείωσε δε ότι οι μεγάλες καινοτομίες της

    αναθεώρησης είναι αυτές που αφορούν στα δικαιώματα του πολίτη και το κοινωνικό κράτος δικαίου.

    [04] Γραμματέας ΝΔ.

    08/04/2001 10:12:36

    Αρκετοί είναι απ' ότι φαίνεται οι "μνηστήρες" για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος θα εκλεγεί αμέσως μετά το Πάσχα κατά την πρώτη σύνοδό της. Εκτός απο τον κ. Μεϊμαράκη που έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Καραμανλή για την πρόθεσή του και ο Βύρων Πολύδωρας εκφράζει την επιθυμία του για την εκλογή του στη θέση αυτή, ενω ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και ο κ. Τατούλης, η κυρία Πετραλιά, καθώς επίσης και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση με τον κ. Καραμανλή.

    [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    08/04/2001 10:12:30

    Διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, ετέθη θέμα οικονομικής βοήθειας απο την Ελλάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί. Πάντως η Άγκυρα ζήτησε τη μεσολάβηση της Αθήνας, ώστε να συζητηθεί στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ η οικονομική κρίση που διέρχεται η Τουρκία, ώστε να της δοθεί δάνειο ύψους πάνω απο 10 δισ δολάρια.

    [06] Ευθυμίου για πτυχία ΤΕΙ.

    08/04/2001 10:12:24

    Δεν εξισώνονται τα πτυχία των ΑΕΙ με τα ΤΕΙ, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής τονίζει οτι τα ΤΕΙ πιστοποιούν τον πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο αλλά η πιστοποίηση του πρώτου ακαδημαϊκού τίτλου δεν σημαίνει ισοπέδωση των πτυχίων ΤΕΙ με το Πολυτεχνείο, γι' αυτό άλλωστε και έκανα δεκτή την πρόταση των πρυτάνεων να συζητήσουμε πως η 5ετείς κύκλοι σπουδών του Πολυτεχνείου και της Γεωπονικής θα οδηγούν σε μάστερ.

    [07] Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

    08/04/2001 10:12:17

    Αύριο Μεγάλη Δευτέρα θα συνέλθει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους ορισμένων ταμείων, λόγω ενεξόφλητων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση που επικρατεί είναι να αρχίσει ξανά η χορήγηση φαρμάκων μετά την πρόθεση του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκου Φαρμάκη να δώσει θεσμική λύση στο πρόβλημα της χρονοβόρας εξόφλησης των φαρμακοποιών από τα ταμεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2001 - 11:30:15 UTC