Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Καραμανλής-Σουφλιάς-Κλίμα αισιοδοξίας.
  • [02] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου-Κοινωνική πολιτική-Αμυνα.
  • [03] Αεροδρόμιο Σπάτων-Ολυμπιακή-Ακυρώσεις πτήσεων.
  • [04] Βολές Χρυσόστομου κατά Χριστόδουλου.
  • [05] Λαθρομετανάστες στην Κάρυστο.
  • [06] Λάρισα-Εορτασμός επετείου Κιλελέρ-Ανωμερίτης.

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Καραμανλής-Σουφλιάς-Κλίμα αισιοδοξίας.

    01/04/2001 20:27:15

    Με συνεχείς αναφορές στη δημιουργική πνοή που συνιστά για τη χώρα μία μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, έκλεισε ο Κώστας Καραμανλής τις εργασίες του 5-ου συνέδριου του κόμματος. Μάλιστα στο γενικό ενθουσιασμό για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά, ο κ.Καραμανλής, πρόσθεσε το δικό του καλωσόρισμα, λέγοντας:"Γιώργο, καλώς ήρθες σπίτι σου". Ο κ.Καραμανλής, στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην αποστασιοποίηση του κόμματος απο ακραίες καταστάσεις που στιγμάτισαν το παρελθόν του τόπου. Αναφερόμενος στη διαπλοκή, τόνισε οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να αιχμαλωτίζεται στους πεντέξι που συγκεντρώνουν πλούτο και πολιτική δύναμη. Εξάλλου, μιλώντας προς τους συνέδρους, ο Γιώργος Σουφλιάς είπε οτι η επιστροφή του στη ΝΔ έγινε χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    [02] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου-Κοινωνική πολιτική-Αμυνα.

    01/04/2001 20:27:09

    Την πεποίθησή του ότι μπορούν να ασκηθούν παράλληλα κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακές επενδύσεις στην άμυνα, εκφράζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" και με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Ως σήμερα όμως προσθέτει, δεν είχε ειπωθεί ούτε απο τους αρμόδιους υπουργούς, ούτε απο τον πρωθυπουργό, ότι έχουμε αδυναμία να εφαρμόσουμε την κοινωνική πολιτική που υποσχόμεθα. Ο υπουργός Αμυνας αφήνει να εννοηθεί οτι μπορεί να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση, εκτιμά οτι τελείωσε το διπολικό σύστημα διακυβέρνησης και αναφέρει οτι χρειαζόμαστε νέες ηγεσίες με όραμα που δεν θα βλέπουν τα προβλήματα σαν αριθμούς, αλλά το τι κρύβουν στην ουσία τους.

    [03] Αεροδρόμιο Σπάτων-Ολυμπιακή-Ακυρώσεις πτήσεων.

    01/04/2001 20:27:02

    Με ακυρώσεις πτήσεων εξακολουθεί να λειτουργεί η Ολυμπιακή Αεροπορία, προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες του νέου αεροδρομίου. Ετσι, ακυρώθηκαν 14 πτήσεις για το εσωτερικό και 3 για το εξωτερικό. Απο τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός μιλώντας σε βουλευτές, είπε οτι το αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε έγκαιρα και με διαφάνεια και παραδέχθηκε οτι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά, αλλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ο υπουργός Μεταφορών εκτίμησε οτι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    [04] Βολές Χρυσόστομου κατά Χριστόδουλου.

    01/04/2001 20:26:55

    Βολές κατά του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε οτι ο αρχιεπίσκοπος αρχικά είχε πιστέψει οτι μπορεί να παίξει ρόλο εθνάρχη, αλλά τελικά προσγειώθηκε. Αναφερόμενος στη συλλογή των υπογραφών ο κ.Χρυσόστομος ανέφερε οτι είναι μία απέλπιδα προσπάθεια που ξεκίνησε με βεβιασμένες κινήσεις.

    [05] Λαθρομετανάστες στην Κάρυστο.

    01/04/2001 20:26:48

    Τετρακόσιοι σαράντα επτά είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο τουρκικό δουλεμπορικό αλιευτικό "MEDINE", το οποίο προσάραξε στον όρμο της Καρύστου. Οι λαθρομετανάστες, που είναι κυρίως κουρδικής καταγωγής ειναι 368 άνδρες, 39 γυναίκες και 40 παιδιά ηλικίας απο 1-12 ετών φιλοξενούνται στο πολιτιστικό κέντρο της Καρύστου, ενώ οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι κρατούνται στο λιμεναρχείο και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [06] Λάρισα-Εορτασμός επετείου Κιλελέρ-Ανωμερίτης.

    01/04/2001 20:26:42

    "Απ' ευθείας στον παραγωγό χωρίς μεσολαβητές και κρατήσεις, αφορολόγητες και με παραστατικά που θα υποβάλλονται άπαξ, θα χορηγούνται από φέτος οι επιδοτήσεις στους Έλληνες αγρότες". Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στο Κιλελέρ, κατά την εκδήλωση για την 91-η επέτειο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων. Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είπε οτι το κόμμα του έχει ολοκληρωμένη πρόταση για το ζωντάνεμα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 April 2001 - 20:30:14 UTC