Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-Σημίτης για σύλληψη Μιλόσεβιτς.
  • [02] Αεροδρόμιο Σπάτων-Ολυμπιακή-Ακυρώσεις πτήσεων.
  • [03] Συνέδριο ΝΔ-Θετικός ο Σουφλιάς στο κάλεσμα Καραμανλή.
  • [04] Κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα.
  • [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Λιγοστεύουν τα προβλήματα.
  • [06] Θεσσαλονίκη-ΕΕ-Σημίτης.
  • [07] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Λέσι-ΠΓΔΜ.
  • [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ.
  • [09] Δολοφονία 30χρονου-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

  • [01] Θεσσαλονίκη-Σημίτης για σύλληψη Μιλόσεβιτς.

    31/03/2001 20:40:52

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της ΕΕ και τα 20 χρόνια παρουσίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε σχετικά με το θέμα της σύλληψης του Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία (ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας παραμένει στη βίλλα του και αρνείται να παραδοθεί στις αρχές, παρά το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί) ότι πρόκειται για θέμα εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕ Ρομάνο Πρόντι, που βρίσκεται και αυτός στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί ο Μιλόσεβιτς να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

    [02] Αεροδρόμιο Σπάτων-Ολυμπιακή-Ακυρώσεις πτήσεων.

    31/03/2001 20:34:36

    Με ακυρώσεις πτήσεων θα λειτουργήσει και αύριο η Ολυμπιακή Αεροπορία, προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες του νέου αεροδρομίου

    "Ελευθέριος Βενιζελος". Ακυρώνει πτήσεις εσωτερικού για Ηράκλειο ώρα αναχώρησης 12.29, για Μυτιλήνη ώρα αναχώρησης 22.05, για Κω ώρα αναχώρησης 05.35, για Θεσσαλονίκη ώρα αναχώρησης 07.00, για Αλεξανδρούπολη 05.25, τρεις πτήσεις για Σαντορίνη με ώρες αναχώρησης 05.30, 08.30 και 17.50 αντίστοιχα. Δυο για Μύκονο με ώρες αναχώρησης 05.55 και 08.40 αντιστοιχα.Και απο μία για Σκιάθο 22.35, για Σάμο 09.00, για Χίο 12.10 και για Ιωάννινα 16.30. Επίσης πτήσεις εξωτερικού για Βρυξέλλες ώρας αναχώρησης 14.05, για Ρώμη 06.55 και για Βελιγράδι 05.45.

    [03] Συνέδριο ΝΔ-Θετικός ο Σουφλιάς στο κάλεσμα Καραμανλή.

    31/03/2001 20:25:36

    Θετικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Σουφλιάς στην πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή, αλλά χωρίς να δηλώσει ευθέως οτι επιστρέφει στη ΝΔ. Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε οτι τον βρίσκει σύμφωνο η δήλωση του κ.Καραμανλή οτι πρέπει με γενναιότητα να κοιτάξουμε το μέλλον. Εκείνο που προέχει τώρα,τονίζει ο κ.Σουφλιάς, είναι το μέλλον της χώρας και της παράταξης. Η δήλωση του κ.Σουφλιά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Στο μεταξύ, κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ΝΔ χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος, στο πλαίσιο του 5-ου συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο.

    [04] Κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα.

    31/03/2001 20:25:30

    Σημαντική επιδείνωση του καιρού είναι σε εξέλιξη, με ισχυρές καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, που φθάνουν τα 10 μποφόρ. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι περιοχές που επηρρεάζονται περισσότερο είναι η Πελοπόννησος, το νότιο Ιόνιο, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους απο τα λιμάνια. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, Καβάλας-Πρίνου και Θάσου-Κεραμωτής.

    [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Λιγοστεύουν τα προβλήματα.

    31/03/2001 20:25:23

    Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στο νέο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι διοικήσεις του αεροδρομίου και της Ολυμπιακής διευθετούν τα προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα και στην ενδοεπικοινωνία. Σαρανταέξι πτήσεις του Σαββάτου ματαιώθηκαν, ενώ διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις, που άρχιζαν απο 30 λεπτά και σε κάποιες περιπτώσεις έφθαναν τη μία ώρα και 40 λεπτά. Η Ολυμπιακή ζήτησε συγγνώμη απο το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται.

    [06] Θεσσαλονίκη-ΕΕ-Σημίτης.

    31/03/2001 20:25:17

    Στο ρόλο της ΕΕ στο παγκόσμιο περιβάλλον και στα 20 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Σημίτης τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης της διεύρυνσης της ΕΕ και στο μετασχηματισμό της σε οργανισμό που θα ανταποκρίνεται πιό αποτελεσματικά στο κοινωνικό μοντέλο. Εξάλλου, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε οτι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα και οτι η μεγάλη πρόκληση για την ΕΕ είναι το ομοσπονδιακό όραμα.

    [07] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Λέσι-ΠΓΔΜ.

    31/03/2001 20:25:10

    Συνάντηση εργασίας για την κατάσταση ασφάλειας στα Βαλκάνια, με αιχμή την κρίση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είχαν στην Καστοριά οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος τάχθηκε εναντίον της χρήσης βίας και υπέρ του διαλόγου, ενώ ο κ.Λέσι ανέφερε οτι η Αλβανία ενδιαφέρεται για την εδαφική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Λιούπτσκο Γκεοργκίεφσκι δήλωσε οτι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εναντίον των Αλβανών ανταρτών, "τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο".

    [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ.

    31/03/2001 20:25:03

    Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ για τις επόμενες ημέρες, απο κοινού με τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Υπαλλήλων του Δημοσίου και υπηρετούντων δημοσίων υπάλληλων στις Νομαρχίες. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, μετά απο ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών. Αναμένεται μάλιστα, να σταλεί ψήφισμα στην υπουργό Βάσω Παπανδρέου, με την επισήμανση οτι οι συνάδελφοί τους στις Νομαρχίες είναι αυτοί που στηρίζουν το θεσμό παρά τα αρκετά προβλήματα.

    [09] Δολοφονία 30χρονου-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    31/03/2001 20:24:57

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας αποδίδεται απο την Αστυνομία η δολοφονία του 30χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Πορταριάς 1 στην Ανω Γλυφάδα. Θύμα είναι ο Νικόλαος Πούλιας του Μάρκου ο οποίος φέρει δύο τραύματα στο κεφάλι και δυο στο θώρακα απο σφαίρες ενώ στον τόπο της δολοφονίας του βρέθηκαν έξι κάλυκες και ένα πιστόλι που του ανήκε αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πούλιας ήταν μέλος συμμορίας που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 March 2001 - 21:30:16 UTC