Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικη Επιτροπή-Κοινωνική πολιτική.
  • [02] Ολα έτοιμα για το συνέδριο της ΝΔ.
  • [03] Κακοκαιρία από αυριο σε όλη τη χώρα.
  • [04] Φαρμακοποιοί-Χορήγηση φαρμάκων.
  • [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Μικροπροβλήματα στην 1η μέρα λειτουργίας.
  • [06] Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς κρέατος είχε η Αποστολάκη.
  • [07] Στις 5 Απριλίου ο Γ.Παπανδρέου στην Αγκυρα.

  • [01] Κυβερνητικη Επιτροπή-Κοινωνική πολιτική.

    29/03/2001 21:39:07

    Την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την κοινωνική της πολιτική

    ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια θα γίνει ανακατανομή των κονδυλίων, με ταυτόχρονη ένταση των προσπαθειών κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να μετατεθεί για μετά το 2004 η υλοποίηση τμημάτων του εξοπλιστικού προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων, όπως η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κ. Σημίτης είπε ότι αυτές είναι κατά σειρά, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η αναπτυξιακή πολιτική και η Ολυμπιάδα του 2004.

    [02] Ολα έτοιμα για το συνέδριο της ΝΔ.

    29/03/2001 21:39:01

    Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή έναρξη των εργασιών του πέμπτου συνεδρίου της ΝΔ, της κορυφαίας εκδήλωσης κάθε πολιτικού κόμματος. Το εναρκτήριο λάκτισμα των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου, που θα γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα συμμετάσχουν εκατοντάδες σύνεδροι και προσκεκλημμένοι, θα δώσει ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής. Ενόψει του συνεδρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε να γίνει εισήγηση για τη θέσπιση θέσης γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, που θα εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία και απέρριψε τις προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για θεσμοθέτηση θητείας του προέδρου του κόμματος και του Δημήτρη Σιούφα για αλλαγή του εμβλήματος με τον πυρσό.

    [03] Κακοκαιρία από αυριο σε όλη τη χώρα.

    29/03/2001 21:38:54

    Με κακοκαιρία μας εγκαταλείπει ο Μάρτιος και μας υποδέχεται ο Απρίλιος, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων, προβλέπει βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και θυελλώδεις ανέμους, η ένταση των οποίων τοπικά στο Αιγαίο θα ξεπερνά τα εννέα μποφόρ. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν αύριο από τα δυτικά και νότια και το Σαββατοκύριακο θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδος.

    [04] Φαρμακοποιοί-Χορήγηση φαρμάκων.

    29/03/2001 21:38:47

    Αποφασισμένοι να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους επτά ταμείων είναι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, καθώς καθυστερεί επί μήνες η εξόφλησή τους. Το ύψος των χρημάτων αυτών ξεπερνά τα δύο δισ.δρχ και αφορά 3.200 φαρμακεία της Αττικής, τα οποία σύμφωνα με απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου, από την 1η Απριλίου σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει.

    [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Μικροπροβλήματα στην 1η μέρα λειτουργίας.

    29/03/2001 21:38:41

    Με μικροπροβλήματα προσαρμογής κύλησε η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου ων Σπάτων. Η πρώτη απογείωση αεροσκάφους ήταν της εταιρίας KLM με προορισμό το Αμστερνταμ. Στο πρώτο 24ωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 400 προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών. Μαζί με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου ανακοινώθηκαν και αυξήσεις στα πάγια τέλη των εισιτηρίων που κυμαίνονται από 3 έως 7 χιλιάδες δραχμές.

    [06] Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς κρέατος είχε η Αποστολάκη.

    29/03/2001 21:38:34

    Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς κρέατος, είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Πασχαλινής αγοράς. Η κυρία Αποστολάκη εκτιμά ότι λόγω της αυξημένης προσφοράς αμνοεριφίων εγχώριας παραγωγής και επαρκών εισαγομένων ποσοτήτων, οι τιμές θα κυμανθούν σε πολύ λογικά επίπεδα. Παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι των εισαγομένων κρεάτων με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

    [07] Στις 5 Απριλίου ο Γ.Παπανδρέου στην Αγκυρα.

    29/03/2001 21:38:26

    Στις 5 και 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου στην Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ και τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης θα συζητηθεί η πορεία των διμερών σχέσεων, η περιφερειακή συνεργασία και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 March 2001 - 21:30:15 UTC