Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου-Δηλώσεις πρωθυπουργού
  • [02] Νέο αεροδρόμιο-Πενήντα οκτώ προσγειώσεις έως τα μεσάνυχτα.
  • [03] Σε εξέλιξη οι φωτιές, σε Σάμο και Κάρυστο.
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής.
  • [05] Αναβλήθηκε η συνάντηση Σημίτη-Γιαννίτση για το ασφαλιστικό
  • [06] Βουλή-Αναθεώρηση του Συντάγματος-Ψηφοφορία
  • [07] Συνδριάζει το απόγευμα η Ε.Ε της ΝΔ υπο τον Κώστα Καραμανλή
  • [08] Φοιτητικές εκλογές-Διεξάγονται σε υποτονικό κλίμα
  • [09] Φωτιά σε εγκατελειμμένο σπίτι-Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα
  • [10] Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω απο τετραόροφο κτίριο
  • [11] ΠΓΔΜ-Νέα εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών
  • [12] Εκρηξη.
  • [13] Ραδιοσταθμοί.
  • [14] Σημίτης-Παπαρήγα.
  • [15] Φτώχεια-Δημοσιονομική πολιτική.
  • [16] Νέο αεροδρόμιο.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου-Δηλώσεις πρωθυπουργού

    28/03/2001 13:52:26

  • "Tα εγκαίνια του νέου διεθνούς αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι μια προσωρινή κορύφωση, καθώς και άλλα μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη", δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε, για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι μέσα στο χρόνο θα παραδοθεί κατα πάσα πιθανότητα η ζεύξη Ακτίου-Πρεβέζης, ενω αναφερόμενος στα έργα της Εγνατίας Οδού και ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, δήλωσε οτι έχει επιτελεστεί πολύ σημαντική πρόοδος. Τέλος επισήμανε οτι το ευρωπαϊκό συμβούλιο της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε πως η πορεία της διεθνούς οικονομίας είναι θετική και οι προοπτικές καλές.

    [02] Νέο αεροδρόμιο-Πενήντα οκτώ προσγειώσεις έως τα μεσάνυχτα.

    28/03/2001 13:52:19

  • Πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας σήμερα για το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, καθώς μέχρι τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθούν 58 προσγειώσεις αεροσκαφών της Ολυμπιακής και άλλων αεροπορικών εταιριών, ενω άλλες 12 θα γίνουν έως αύριο τα ξημερώματα. Απο την Ολυμπιακή Αεροπορία ματαιώνονται σήμερα και αύριο περισσότερες απο 30 πτήσεις. Απο το μεσημέρι άρχισε η μεγάλη μετακόμιση απο το Ελληνικό στα Σπάτα και για το λόγο αυτό η τροχαία έθεσε σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας απο τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

    [03] Σε εξέλιξη οι φωτιές, σε Σάμο και Κάρυστο.

    28/03/2001 13:52:13

  • Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να θέσει υπο έλεγχο την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε το πρωί στη Σάμο στα χωριά Υδρούσα και Κοντακέικα. Λόγω των ισχυρών ανέμων στις προσπάθειες κατάσβεσης δεν μετέχουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας στη θέση Βαρελιοί, ενω σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κύμη.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής.

    28/03/2001 13:52:07

  • Η πορεία των έργων υποδομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής, υπο τον πρωθυπουργό. Το απόγευμα αναμένεται να παρουσιαστεί απο την οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004" ο εθνικός χορηγός των Αγώνων. Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζητά να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση θα επιλέξει άλλο χώρο για το ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο ή εμμένει στην εγκατάστασή του στο Σχοινιά.

    [05] Αναβλήθηκε η συνάντηση Σημίτη-Γιαννίτση για το ασφαλιστικό

    28/03/2001 13:52:00

  • Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση και τον υφυπουργό Υγείας Νίκο Φαρμάκη, με αντικείμενο το ασφαλιστικό. Αύριο υπο την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

    [06] Βουλή-Αναθεώρηση του Συντάγματος-Ψηφοφορία

    28/03/2001 13:51:53

  • Την Παρασκευή 6 Απριλίου θα διεξαχθείσύμφωνα με πληροφορίες- η ονομαστική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πρωί της ίδιας ημέρας, θα διεξαχθεί και η πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία οι αρχηγοί των κομμάτων θα προβούν σε συνολική αποτίμηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος. Σύμφωνα τέλος, με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο «ασυμβίβαστο βουλευτικής ιδιότητας και επαγγελματικής δραστηριότητας.

    [07] Συνδριάζει το απόγευμα η Ε.Ε της ΝΔ υπο τον Κώστα Καραμανλή

    28/03/2001 13:51:46

  • Υπο τον Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, με κύριο θέμα το τακτικό συνέδριο του κόμματος που αρχίζει την Παρασκευή. Το ενδιαφέρον όλων παραμένει στραμμένο στις οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές που θα αποφασιστούν, ενω κεντρικό σύνθημα θα είναι "Ολη η Ελλάδα μια δύναμη".

    [08] Φοιτητικές εκλογές-Διεξάγονται σε υποτονικό κλίμα

    28/03/2001 13:51:40

  • Ψηφίζουν απο το πρωί οι φοιτητές και οι σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας για την ανάδειξη των νέων συλλογικών τους οργάνων. Οι εκλογές διεξάγονται σε υποτονικό κλίμα, ενω στο επίκεντρο είναι το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν αργά το βράδυ ξεχωριστά απο την κάθε φοιτητική παράταξη. Στο μεταξύ για δεύτερη χρονιά δεν διεξάγονται σήμερα οι εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αφού το ίδρυμα είναι υπό κατάληψη απο φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

    [09] Φωτιά σε εγκατελειμμένο σπίτι-Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα

    28/03/2001 13:51:31

  • Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην Ηλιούπολη Αττικής. Ανδρες της Πυροσβεστικής βρήκαν ένα απανθρακωμένο πτώμα και σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, πρόκειται για τον 18χρονο τοξικομανή Ευάγγελο Φραγκιά. Η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε απο το κερί που άναψαν τα δυο αυτά άτομα για να κάνουν χρήση ηρωίνης.

    [10] Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω απο τετραόροφο κτίριο

    28/03/2001 13:51:17

  • Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξω απο τετραόροφο κτίριο στη λεωφόρο Πεντέλης στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται τεχνική εταιρία και έκθεση επίπλων. Ζημιές επίσης υπέστη και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

    [11] ΠΓΔΜ-Νέα εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών

    28/03/2001 13:51:07

  • Νέα εκκαθαριστική επιχείρηση, εναντίον των Αλβανών ανταρτών, κατα μήκος των συνόρων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ξεκίνησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις των Σκοπίων, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η επιχείρηση θα διεξαχθεί σε 5 χωριά καθώς και σε άλλες δύσβατες περιοχές που έχουν ναρκοθετηθεί και υπάρχουν σε αυτές πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές. Στο μεταξύ στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [12] Εκρηξη.

    28/03/2001 08:46:32

    Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Βριλησσίων. Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη εξω απο τετραόροφο κτίριο επι της λεωφόρου Πεντέλης 39, όπου στο ισόγειο στεγάζεται έκθεση επίπλων "Εργοέπιπλο Σαρρή" και στους ορόφους στεγαζεται τεχνική εταιρία "Αδελφών Παπανικόλα". Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

    [13] Ραδιοσταθμοί.

    28/03/2001 08:46:26

    Με εντονότατες αντιδράσεις άρχισε απο το βράδυ η αποσύνδεση των κεραιών 66 ραδιοφωνικών σταθμών στον Υμηττό και στο Αιγάλεω, στους οποίους δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας απο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Εντός των ημερών υπογράφονται οι άδειες 20 ραδιοσταθμών, για την χορήγηση των οποίων αποφάσισε ομόφωνα το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Ανέφερε ακόμη οτι για τις 8 επόμενες συχνότητες που θα απελευθερωθούν σταδιακά έχουν ήδη υποβληθεί 42 αιτήσεις οι οποίες εξετάζονται.

    [14] Σημίτης-Παπαρήγα.

    28/03/2001 08:46:20

    Κινήσεις απο την πλευρά της ΠΓΔΜ για την επίλυση του θέματος της ονομασίας τους αναμένει η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Στη συνάντηση εκτός απο τις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    [15] Φτώχεια-Δημοσιονομική πολιτική.

    28/03/2001 08:46:13

    Σημαντικά μέτρα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού λαμβάνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε χθες για το θέμα αυτό σύσκεψη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ, ενω σήμερα το απόγευμα συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση. Αύριο συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία θα εξεταστούν οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

    [16] Νέο αεροδρόμιο.

    28/03/2001 08:46:06

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εγκαινίασε χθες το νέο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Στις 3.20 το μεσημέρι θα προσγειωθεί η πρώτη κανονική πτήση, η οποία θα προέρχεται απο τα Κύθηρα, ενω απο αύριο στις 6 το πρωί απο το νέο αεροδρόμιο θα πραγματοποιούνται όλες οι αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2001 - 12:30:35 UTC