Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλγαρία-Τσοχατζόπουλος
  • [02] Νέο αεροδρόμιο-Επίσκεψη Βερελή
  • [03] Πειραιάς-Βυθίστηκε βάρκα-Σώοι οι επιβάτες.
  • [04] Βλάβη σε "Ιπτάμενο Δελφίνι".
  • [05] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Πολιτική ηγεσία-Δηλώσεις
  • [06] Σε εξέλιξη μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση του στρατού της ΠΓΔΜ στο
  • [07] Ραδιοφωνικοί σταθμοί-Βερελής
  • [08] ΠΔΓΜ-Μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των Αλβανών ανταρτών
  • [09] Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών
  • [10] Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου-Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
  • [11] Το νέο αεροδρόμιο επισκέπεται σήμερα ο υπουργός Μεταφορών
  • [12] Ιερό ναό στο Κορωπί, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα
  • [13] ΗΠΑ-κινηματογράφος-χρυσά βατόμουρα.

  • [01] Βουλγαρία-Τσοχατζόπουλος

    25/03/2001 12:38:31

  • Στη διεύρυνση της συνάντησης των υπουργών Αμυνας των γειτονικών χωρών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 5 Απριλίου στα Σκόπια, που θα πραγματοποιηθεί και με τη συμμετοχή των χωρών που απαρτίζουν την Πολευθνική Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμφώνησαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλάδος και Βουλγαρίας Ακης Τσοχατζόπουλος και Μπόικο Νόεφ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ένταξης της Πολυεθνικής Δύναμης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην περιοχή του Κοσόβου, πρόταση που, όπως είπε, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη συνάντηση της 5ης Απριλίου. Σε ερώτηση αν διατρέχει η Ελλάδα άμεσο πρόβλημα, εξαιτίας των κρίσιμων εξελίξεων στα Σκόπια, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε οτι "Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται να δημιουργούνται εντυπώσεις οτι υπάρχει κάποιο διευρυμένο πρόβλημα ασφάλειας στην περιοχή".

    [02] Νέο αεροδρόμιο-Επίσκεψη Βερελή

    25/03/2001 12:37:38

  • Το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα επιθεώρησε το μεσημέρι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής ενόψει των εγκαινίων που θα γίνουν μεθαύριο Τρίτη απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αλλά στελέχη του κόμματος. Οι πρώτες πτήσεις των αεροσκαφών θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται απο την Τετάρτη.

    [03] Πειραιάς-Βυθίστηκε βάρκα-Σώοι οι επιβάτες.

    25/03/2001 12:37:32

    "Αγιο" είχαν οι πέντε επιβάτες πλαστικής βάρκας που χθες βράδυ προσέκρουσε και ημιβυθίσθηκε στα αβαθή νερά της βραχονησίδας "Καβουρονήσια" Μυκόνου. Πρόκειται για τους Κ. Μπέση 30 χρόνων, Σπύρο Γραμμένο 41, Σταύρο Μαρίνο, 50, Θαν. Παπακούσια 21 και η 52χρονη Ειρήνη Βακαλούλη, οι οποίοι μόλις η βάρκα τους άρχισε να βυθίζεται κολύμπησαν και βρέθηκαν επάνω στη βραχονησίδα. Λίγο αργότερα οι Λιμενικοί τους περισυνέλεξαν σώους, ενώ οι 4 έφεραν εκδορές και ελαφρά τραύματα. Ολοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επίσης σώοι είναι και οι 6 επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους "WHALER" το οποίο σήμερα λόγω έλλειψης καυσίμων έμεινε ακυβέρνητο έξω απο το λιμάνι του Πόρτο Χελίου.

    [04] Βλάβη σε "Ιπτάμενο Δελφίνι".

    25/03/2001 12:37:25

  • Βλάβη σε ιπτάμενο δελφίνι σημειώθηκε το πρωί κοντά στο ακρωτήρι Τούρλος της Αίγινας, ενώ κατευθυνόταν με 127 επιβάτες, στον Πόρο. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε όταν οι ειδικές μηχανές του "ρούφηξαν" άγνωστο επιπλέον αντικείμενο, πιθανότατα νάϋλον σακούλα. Οι επιβάτες του σκάφους, μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους, με άλλο δελφίνι.

    [05] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Πολιτική ηγεσία-Δηλώσεις

    25/03/2001 12:37:19

  • Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων η Αθήνα, όπου στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε, οτι "η ελευθερία της πατρίδας παραμένει πάντοτε το ύψιστο αγαθό και η υπεράσπισή της είναι μέγιστη υποχρέωσή μας". "Η σημερινή παρέλαση έδειξε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ καλά εξοπλισμένες και έχουν υψηλό φρόνημα και μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα" τόνισε απο την πλευρά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δήλωσε οτι η 25η Μαρτίου συμβολίζει για τους Ελληνες συσπείρωση και συνέγερση και πρόσθεσε οτι είναι καιρός να ξανακάνουμε τη χώρα μας πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

    [06] Σε εξέλιξη μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση του στρατού της ΠΓΔΜ στο Τέτοβο.

    25/03/2001 11:39:44

    Σε εξέλιξη είναι η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων των Σκοπίων, εναντίον θέσεων των Αλβανών ανταρτών, στους λόφους γύρω απο το Τέτοβο, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κυβερνητικά στρατεύματα των Σκοπίων, μετά απο σφοδρή επίθεση εναντίον των Αλβανών ανταρτών, κατάφεραν να αναπτυχθούν για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, στους λόφους γύρω από την πόλη, οι οποίοι τελούσαν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, από τις 13 Μαρτίου. Στις επιχειρήσεις κατα των Αλβανών ανταρτών, συμμετέχουν και 2 ελικόπτερα.

    [07] Ραδιοφωνικοί σταθμοί-Βερελής

    25/03/2001 10:29:39

    Η επιτροπή ελέγχου λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών αποφάσισε να κλείσει άλλους 71 σταθμούς οι οποίοι θεώρησε οτι λειτουργούν παράνομα. Τη δήλωση αυτή έκανε χθές ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής. Υπενθυμίζεται οτι άδειες θα δοθούν σε 28 σταθμούς.

    [08] ΠΔΓΜ-Μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των Αλβανών ανταρτών

    25/03/2001 10:05:25

  • Νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση, εναντίον των Αλβανών ανταρτών, στην περιοχή του Τετόβου στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εξεπέλυσαν το πρωί οι στρατιωτικές δυνάμεις των Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες βροχή ρουκετών και βλημάτων όλμου πέφτει στα υψώματα της περιοχής, ενώ τανκς T-55 έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης του Τετόβου. Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι, επανέλαβε για άλλη μία φορά την υποστήριξη της αμερικανικής πλευράς προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, καταδικάζοντας τις ενέργειες των Αλβανών αυτονομιστών. Την αλληλεγγύη τους προς την ΠΓΜΔ, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο εξέφρασαν χθές απο τη Στοκχόλμη και 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

    [09] Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

    25/03/2001 10:00:58

    Σε εφαρμογή τέθηκε απο τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά και έδειξαν 4. Η θερινή ώρα θα ισχύσει εως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

    [10] Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου-Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

    25/03/2001 10:00:52

  • Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στις 11 το πρωί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Νωρίτερα, στη Μητρόπολη των Αθηνών θα ψαλεί δοξολογία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ανάλογες παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας στα μηνύματά της αναφέρεται στο νόημα της εθνικής επετείου.

    [11] Το νέο αεροδρόμιο επισκέπεται σήμερα ο υπουργός Μεταφορών

    25/03/2001 10:00:46

  • Μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Οι πρώτες πτήσεις των αεροσκαφών θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται απο την Τετάρτη το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στα εγκαίνια θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Τις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής.

    [12] Ιερό ναό στο Κορωπί, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα

    25/03/2001 10:00:39

  • Στόχος άγνωστων εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα ο ιερός ναός του Αγίου Θωμά στην τοποθεσία Παλάτι Κορωπίου, στην Αττική. Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του ναού και έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε λίγη ώρα αργότερα απο την Πυροσβεστική.

    [13] ΗΠΑ-κινηματογράφος-χρυσά βατόμουρα.

    25/03/2001 10:00:32

    "Σαρωτική" αποδείχθηκε η νίκη της τελευταίας ταινίας του Τζον Τραβόλτα, "Battlefield Earth" (Πεδίο Μάχης: Γη) κατά την απονομή των φετινών βραβείων στις ...χειρότερες παραγωγές και τους χειρότερους ηθοποιούς της χρονιάς. Η ταινία του Ρότζερ Κρίστιαν -- ο οποίος επί τη ευκαιρία αναδείχθηκε και χειρότερος σκηνοθέτης της χρονιάς -- κέρδισε το "αντιβραβείο" του Χρυσού Βατόμουρου. Το φιλμ βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του ιδρυτή της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χόμπαρντ, της οποίας μέλος είναι ο Τραβόλτα. Ο ίδιος ο ηθοποιός βραβεύτηκε για τη χείριστη ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ η κινηματογραφική σύζυγος του, Κέλι Πρέστον κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο του χειρότερου δεύτερου γυναικείου ρόλου, πάντα για την ίδια ταινία. Στην κατηγορία του "χειρότερου πρώτου γυναικείου ρόλου" νικήτρια αναδείχθηκε η Μαντόνα για την ερμηνεία της στην ταινία "The Next Best Thing".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 March 2001 - 12:30:24 UTC