Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Αλβανοί αντάρτες μετακινούνται προς το χωριό Γκρατσάνι
  • [02] Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στις Θερμοπύλες απο κατοίκους
  • [03] Φωτιές-Υπο πλήρη έλεγχο σε Νεμέα Κορινθίας- Ροβιές Ευβοίας
  • [04] Ερευνα-Απογοήτευση της κοινής γνώμης απο το πολιτικό σκηνικό
  • [05] ΗΠΑ-25η Μαρτίου-Επιθυμία Μπούς να επισκεφθεί την Ελλάδα
  • [06] Στοκχόλμη-Σύνοδος Κορυφής-Δηλώσεις πρωθυπουργού
  • [07] Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου- Εκδηλώσεις
  • [08] Προφυλακίστηκε και 2ος επιχειρηματίας για απάτη στο ΧΑΑ
  • [09] ΤΕΒΕ-Επιστρέφουν ως μόνιμοι, 150 υπάλληλοι.
  • [10] Μία ώρα μπροστά, οι δείκτες των ρολογιών απο αύριο
  • [11] Στοκχόλμη-Σημίτης για την κατάσταση Σκόπια
  • [12] Σύνοδος Κορυφής-Συμπαράσταση των 15 στην ΠΓΔΜ

  • [01] Οι Αλβανοί αντάρτες μετακινούνται προς το χωριό Γκρατσάνι

    24/03/2001 12:36:17

  • Σχετική ηρεμία επικρατεί σήμερα στο Τέτοβο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ωστόσο πληροφορίες απο την περιοχή αναφέρουν οτι κάποιες στιγμές ακούγονται σποραδικά πυρά, απο την πλευρά των Αλβανών ανταρτών. Στο μεταξύ σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας της χώρας, αναφέρει οτι οι Αλβανοί εξτρεμιστές προσπαθούν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο μετακινούμενοι από το Τέτοβο προς το Γκρατσάνι, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά των Σκοπίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ένοπλοι

    εγκαθίστανται σε σπίτια του χωριού, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους εδώ και δύο εβδομάδες.

    [02] Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στις Θερμοπύλες απο κατοίκους

    24/03/2001 12:07:20

  • Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Θερμοπυλών προχώρησαν το πρωί για περίπου μια ώρα εκατοντάδες κάτοικοι του νομού Φθιώτιδας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση των δρόμων της περιοχής. Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση διαπλάτυνση της εθνικής οδού απο το ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι το 240ο χιλιόμετρο και την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας.

    [03] Φωτιές-Υπο πλήρη έλεγχο σε Νεμέα Κορινθίας- Ροβιές Ευβοίας

    24/03/2001 08:55:27

  • Υπο πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στις περιοχές Νεμέας Κορινθίας και Ροβιές της βόρειας Εύβοιας. Απο την αστυνομία συνελήφθησαν δύο ηλικιωμένοι που έκαιγαν κλαδιά και χόρτα στις δύο αυτές περιοχές.

    [04] Ερευνα-Απογοήτευση της κοινής γνώμης απο το πολιτικό σκηνικό

    24/03/2001 08:53:42

  • Απογοητευμένη απο το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται η κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόηση της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής". Μόνο το 13,7% διαπιστώνει οτι τα πράγματα πάνε στο καλύτερο, ενώ το 71% δηλώνει οτι δεν το ικανοποιεί η πορεία της κυβέρνησης. Το 29,3% πιστεύει οτι η κατάσταση θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά μόνο το 22,6% κρίνει οτι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με τη Νέα Δημοκρατία. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 3,8% του ΠΑΣΟΚ. Προηγείται με 26,7% έναντι 22,9% του κυβερνώντος κόμματος. Το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου προτιμάται απο το 10,9% έναντι 4,6% του ΚΚΕ και 2,5% του Συνασπισμού. Τέλος, το ΔΗΚΚΙ συγκεντρώνει μόνο 0,8%. Στην ερώτηση ποιό κόμμα θα κέρδιζε τις επόμενες εκλογές, το 33,4% βλέπει το ΠΑΣΟΚ και το 30,8% τη Νέα Δημοκρατία. Στην ερώτηση ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης προηγείται με 30,7% του κ. Καραμανλή, ο οποίος προτιμάται απο το 24,6% των ερωτηθέντων.

    [05] ΗΠΑ-25η Μαρτίου-Επιθυμία Μπούς να επισκεφθεί την Ελλάδα

    24/03/2001 08:53:35

  • Την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς μετά το πέρας της τελετής που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Μπούς στην ομιλία του εξήρε το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ εξέφρασε το σεβασμό του για την προσφορά της αρχαίας Ελλάδας στην ανθρωπότητα. Αναφέρθηκε στις στενές και συνεχώς ενισχυόμενες, όπως είπε, διμερείς σχέσεις και επισήμανε την προθυμία της Ουάσιγκτον να βοηθήσει την Αθήνα και την Αγκυρα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    [06] Στοκχόλμη-Σύνοδος Κορυφής-Δηλώσεις πρωθυπουργού

    24/03/2001 08:53:28

  • Η επιτάχυνση της ανάπτυξης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι οι τρεις μεγάλες προκλήσεις που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής της Στοκχόλμης, τόνισε χθές ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι στόχος της ΕΕ είναι να γίνει ένα πρότυπο στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενω επισήμανε ότι τα στοιχεία για τις οικονομικές προοπτικές των "15" είναι θετικά και δεν δικαιολογούν τη διατύπωση "πεσιμιστικών" απόψεων ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις.

    [07] Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου- Εκδηλώσεις

    24/03/2001 08:53:22

  • Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην Αθήαν ενώπιον του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου συνεχίζονται στις 11 το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ανάλογες παρελάσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν χθες το βράδυ με τον επίσημο εορτασμό της εθνικής επετείου στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου απαλάσσει απο το υπόλοιπο των πειθαρχικών ποινών όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

    [08] Προφυλακίστηκε και 2ος επιχειρηματίας για απάτη στο ΧΑΑ

    24/03/2001 08:53:16

  • Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στη 19η τακτική ανακρίτρια ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εταιρίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ, Βασίλειος Ζούλοβιτς, ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βάρος των επενδυτών και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη γνωστή υπόθεση με τις λεγόμενες μετοχές - "φούσκες" στο Χρηματιστήριο. Για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί και ο επιχειρηματίας Σάμι Φάϊς.

    [09] ΤΕΒΕ-Επιστρέφουν ως μόνιμοι, 150 υπάλληλοι.

    24/03/2001 08:53:08

  • Επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων 150 εργαζόμενοι του ΤΕΒΕ και 10 εργαζόμενοι του ΤΑΕ, ενώ ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση και των υπολοίπων συμβασιούχων μετά απο σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να μονιμοποιηθούν αφού ο χρόνος παραμονής τους στις υπηρεσίες τους μετά απο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων συνυπολογίζεται στη συνολική προϋπηρεσία.

    [10] Μία ώρα μπροστά, οι δείκτες των ρολογιών απο αύριο

    24/03/2001 08:53:02

  • Σε εφαρμογή τίθεται απο αύριο η θερινή ώρα. Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4. Η θερινή ώρα θα ισχύσει εως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

    [11] Στοκχόλμη-Σημίτης για την κατάσταση Σκόπια

    24/03/2001 08:52:55

  • Την αισιοδοξία του οτι η κατάσταση στην ΠΓΔΜ θα ομαλοποιηθεί πολύ γρήγορα, εξέφρασε χθές απο τη Στοκχόλμη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Τόνισε οτι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εισόδου προσφύγων απο τα Σκόπια προς την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε οτι αυτό που προέχει είναι να επιδιωχθεί ο έλεγχος των συνόρων ΠΓΔΜ-Κοσόβου και να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι αναγκαίες συζητήσεις, μεταξύ των αλβανόφωνων κομμάτων και της κυβέρνησης για κοινή προσέγγιση του ζητήματος. Ανάλογη εκτίμηση εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση και γενικότερα η διεθνής κοινότητα, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, απέναντι στον αλβανικό εθνικισμό και τη δράση των εξτρεμιστών.

    [12] Σύνοδος Κορυφής-Συμπαράσταση των 15 στην ΠΓΔΜ

    24/03/2001 08:52:48

  • Την απόλυτη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, εξέφρασε χθές απο τη Στοκχόλμη, ο προεδρεύων του Ευρωπαικού Συμβουλίου, πρωθυπουργός της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι, ο κ. Πέρσον σχολιάζοντας τις ένοπλες επιθέσεις των Αλβανών ανταρτών στην περιοχή, τόνισε οτι "ο εξτρεμισμός δεν έχει θέση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα", ενω κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να συνεχίσει να επιδεικνύει μετριοπαθή στάση έναντι της αλβανικής μειονότητας και τους Αλβανούς ηγέτες, να επιδείξουν "εποικοδομητική στάση". Στο μεταξύ την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στα Σκόπια, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες επιθέσεις των Αλβανών ανταρτών, ανακοίνωσαν Ρωσία και ΗΠΑ. Ο γγ του ΝΑΤΟ Τζόρζτ Ρόμπερτσον δήλωσε οτι οι κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ κατόρθωσαν να απομονώσουν τους εξτρεμιστές, ενω κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα των Αλβανών κατοίκων της περιοχής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 March 2001 - 12:30:22 UTC