Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απογραφή πληθυσμού-Ολοκληρώνεται πιθανόν σήμερα.
  • [02] Ληστεία με έναν τραυματία, σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης
  • [03] Απεργία μέσων μαζικής μεταφοράς-Κυκλοφοριακά προβλήματα
  • [04] Νέο αεροδρόμιο-Ανοιχτό σήμερα και αύριο για το κοινό.
  • [05] Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός-Θα συναντηθεί με τον Τόνι Μπλέρ
  • [06] Απο μεθαύριο θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ.
  • [07] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο τα μεσάνυχτα
  • [08] ΠΓΜΔ-Ενταση-Στα Σκόπια σήμερα ο Απόστολος Κακλαμάνης
  • [09] Ελλάδα-Βατικανό.
  • [10] Τουριστικά λεωφορεία.
  • [11] Ελληνοτουρκικά.
  • [12] Μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • [13] Σημίτης.
  • [14] Απογραφή.
  • [15] Βαλκάνια-Ελλάδα.

  • [01] Απογραφή πληθυσμού-Ολοκληρώνεται πιθανόν σήμερα.

    20/03/2001 13:51:22

  • Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απογραφή πληθυσμού και σπιτιών, ενω τα πρώτα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πολιτών που απογράφηκαν αναμένεται να γίνουν γνωστά στα τέλη της εβδομάδας. Οπως δήλωσε ο γγ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Νίκος Καραβίτης, η γενική απογραφή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οσοι δεν απογράφηκαν για οποιοδήποτε λόγο προσέρχονται απο χθες στα κατά τόπους γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στα αστυνομικά τμήματα και στα δημαρχεία για να απογραφούν.

    [02] Ληστεία με έναν τραυματία, σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης

    20/03/2001 13:51:16

  • Τύχη βουνό είχε υπάλληλος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ληστής τον πυροβόλησε με πιστόλι στο κεφάλι, αλλά η σφαίρα τον τραυμάτισε ελαφρά στο μέτωπο. Ο τραυματίας Δημήτρης Γκόλτσιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" για τις πρώτες βοήθειες. Η ληστεία σημειώθηκε το πρωί απο δύο ένοπλους, οι οποίοι φορώντας γυαλιά ηλίου εισέβαλαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν περίπου 2 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [03] Απεργία μέσων μαζικής μεταφοράς-Κυκλοφοριακά προβλήματα

    20/03/2001 13:51:09

  • Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πραγματοποίησαν στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στα σχέδια πώλησης της εταιρίας. Πραγματοποιείται μόνο μια πτήση ανά προορισμό στα δρομολόγια των πτήσεων εσωτερικού, ενω όλα τα δρομολόγια εξωτερικού γίνονται κανονικά. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιτείνεται και λόγω της απεργίας διαρκείας των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους στις εξόδους προς τις εθνικές οδούς, καθώς επίσης και στη λεωφόρο Συγγρού και το Ζάππειο. Το μεσημέρι οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου.

    [04] Νέο αεροδρόμιο-Ανοιχτό σήμερα και αύριο για το κοινό.

    20/03/2001 13:51:02

  • Ανοιχτό για το ευρύ κοινό θα είναι σήμερα και αύριο το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα. Οσοι επιθυμούν να δουν απο κοντά τις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου, μπορούν να μεταβαίνουν σε αυτό δωρεάν με αστικά λεωφορεία, που αναχωρούν απο τις 9 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι απο το σταθμό του μετρό στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνουν στις 27 του μηνός απο τον πρωθυπουργό, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

    [05] Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός-Θα συναντηθεί με τον Τόνι Μπλέρ

    20/03/2001 13:50:56

  • Συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, θα έχει το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί απο χθες επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο. Ο κ. Μπλερ θα παραθέσει στον κ. Σημίτη δείπνο εργασίας, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αύριο ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών του City και την Πέμπτη θα αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη, όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ.

    [06] Απο μεθαύριο θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ.

    20/03/2001 13:50:49

  • Απο μεθαύριο Πέμπτη θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ μέσω τραπεζών. Με τη νέα σύνταξη θα καταβλήθεί το δώρο του Πάσχα, τα αναδρομικά των αυξήσεων απο την 1η του έτους και το νέο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων. Σημειώνεται οτι οι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα προσέρχονται στις τράπεζες όπου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό για να εισπράξουν τη σύνταξή τους.

    [07] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο τα μεσάνυχτα

    20/03/2001 13:50:40

    Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Το πετρέλαιο θέρμανσης μειώνεται κατά 3 δρχ το λίτρο και 4 δρχ το πετρέλαιο κίνησης. Αντίθετα κατά περίπου 1 δρχ θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης.

    [08] ΠΓΜΔ-Ενταση-Στα Σκόπια σήμερα ο Απόστολος Κακλαμάνης

    20/03/2001 13:50:31

  • Νέα στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων των Σκοπίων, εναντίον θέσεων των Αλβανών ανταρτών στους λόφους γύρω απο το Τέτοβο, βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι στρατιώτες καλύπτονται απο τεθωρακισμένα οχήματα, ενω χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι το γεγονός, οτι τα δύο τελευταία 24ωρα τα πυρά των ανταρτών είναι σποραδικά. Στα Σκόπια για συνομιλίες, βρίσκονται σήμερα ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα καθώς και ο συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Βαλκάνια Μπόντο Χόμπαχ. Τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος θα λάβει μέρος στη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αύριο στην περιοχή θα μεταβεί και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

    [09] Ελλάδα-Βατικανό.

    20/03/2001 09:11:23

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος του Βατικανού Λεονάρντο Σάντρι, ο οποίος θα έχει διαβουλεύσεις τόσο με εκπροσώπους της πολιτείας, όσο και με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επικείμενη επίσκεψη του Ποντίφηκα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Μαϊου.

    [10] Τουριστικά λεωφορεία.

    20/03/2001 09:11:17

    Δεύτερη μέρα της απεργίας διαρκείας των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν την υπαγωγή τους στο υπουργείο Μεταφορών και οχι στον ΕΟΤ. Οι ιδιοκτήτες έχουν ακινητοποιήσει τα πούλμαν στις εξόδους προς τις εθνικές οδούς προς Πελοπόννησο και Βόρειο Ελλάδα, καθώς και στη λεωφόρο Συγγρού και στο Ζάππειο.

    [11] Ελληνοτουρκικά.

    20/03/2001 09:11:11

    Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η υποστήριξη των προσπαθειών του γγ των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού, περιλαμβάνονται στους στόχους του εθνικού προγράμματος, που συνέταξε η Τουρκία για την προσαρμογή με την ΕΕ.

    [12] Μέσα μαζικής μεταφοράς.

    20/03/2001 09:11:04

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, αντιδρώντας στα σχέδια πώλησης της εταιρίας. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα θα πραγματοποιείται μόνο μία πτήση ανά προορισμό στα δρομολόγια εσωτερικού, ενώ όλα τα δρομολόγια εξωτερικού θα γίνουν κανονικά. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με την Ολυμπιακή, καλό είναι να επικοινωνούν προηγουμένως με την εταιρία. Επίσης, στάσεις εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν το πρωί και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [13] Σημίτης.

    20/03/2001 09:10:58

    Συνομιλίες με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο. Ο κ. Μπλερ θα παραθέσει στον κ. Σημίτη δείπνο εργασίας, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στα Βαλκάνια, διμερή θέματα, καθώς και θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών του City και την Πέμπτη θα αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη, όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ.

    [14] Απογραφή.

    20/03/2001 09:10:52

    Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απογραφή πληθυσμού και οικειών και τα πρώτα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πολιτών που απογράφηκαν αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδος. Οπως δήλωσε ο γγ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Νίκος Καραβίτης, η γενική απογραφή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οσοι δεν απογράφηκαν για οποιοδήποτε λόγο προσέρχονται απο χθες στα κατά τόπους γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στα αστυνομικά τμήματα και στα δημαρχεία για να απογραφούν.

    [15] Βαλκάνια-Ελλάδα.

    20/03/2001 09:10:43

    Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στη ΠΓΔΜ με το Κόσοβο έχει αναλάβει η Ελλάδα. Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, που συμμετείχε ύστερα απο πρόταση του Ελληνα ομολόγου του Γιώργο Παπανδρέου, στο χθεσινό συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, χαρακτήρισε ανεκτίμητη την ελληνική συμβολή στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης. Σήμερα τα Σκόπια επισκέπτεται ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στο μεταξύ, στο Τέτοβο συνεχίζονται με σφοδρότητα οι συγκρούσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2001 - 12:30:28 UTC