Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδική απογραφή.
  • [02] Αττική Οδός-Εγκαίνια.
  • [03] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Ανάδειξη νέας διοίκησης-Πρώτη ΠΑΣΚΕ.
  • [04] Συνέντευξη Αβραμόπουλου-Στόχος η εξουσία για το ΚΕΠ.
  • [05] Ηράκλειο-Συνελήφθη εφοριακός για χρηματισμό.

  • [01] Πανελλαδική απογραφή.

    18/03/2001 21:23:02

    Ομαλά εξελίχθηκε η πανελλαδική απογραφή πολιτών και κατοικιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Περισσότεροι απο 150.000 απογραφείς συνεργάστηκαν με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ προβλήματα υπήρξαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Αρκετοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση μολυβιού στην καταγραφή των απαντήσεων αλλά ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Γιάννης Καραβίτης είπε οτι αυτό βοηθάει στην ευκολότερη ανάγνωση απο το σύστημα διαχείρησης των στοιχείων.

    [02] Αττική Οδός-Εγκαίνια.

    18/03/2001 21:22:55

    Στην κυκλοφορία παραδίδεται απο αύριο ένα απο τα σημαντικότερα τμήματα της Αττικής οδού, που ενώνει το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων με τη λεωφόρο Παλλήνης και το Γέρακα. Παράλληλα δίδεται στην κυκλοφορία και ένα άλλο τμήμα που ενώνει τον κόμβο της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με τη λεωφόρο Κύμης. Το συνολικό μήκος των τμημάτων είναι 21 χλμ. Σήμερα, έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος είπε οτι μέχρι το Πάσχα, δεν θα καταβάλλονται διόδια στο τμήμα απο την Παλλήνη μέχρι το αεροδρόμιο, και μετά το Πάσχα το αντίτιμο θα είναι συμβολικά, 200 δρχ. Ο κ.Λαλιώτης κάλεσε όσους κινδυνολογούν και μεμψιμοιρούν να ζητήσουν συγνώμη απο τον ελληνικό λαό και είπε οτι η αλήθεια των έργων είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μιλούν για εικονική πραγματικότητα και μακέτες. Στα εγκαίνια δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της ΝΔ.

    [03] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Ανάδειξη νέας διοίκησης-Πρώτη ΠΑΣΚΕ.

    18/03/2001 21:22:49

    Με την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 30-ού συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε στη σκιά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ, που έλαβε 22 απο τις 45 έδρες. Η ΔΑΣ κέρδισε 10 έδρες, η ΔΑΚΕ 9, η Αυτόνομη Παρέμβαση 3 και η ΑΣΚΕ 1 έδρα. Στη θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ αναμένεται να επανεκλεγεί ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ απο το νέο προεδρείο αναμένεται να απέχει η ΔΑΣ αν και είναι η δεύτερη δύναμη.

    [04] Συνέντευξη Αβραμόπουλου-Στόχος η εξουσία για το ΚΕΠ.

    18/03/2001 21:22:43

    Η κατάκτηση της εξουσίας απο το κόμμα του είναι ο στόχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σοβαρό πολιτικό, ενω για τις μετεκλογικές συνεργασίες θέτει ως όρο το σεβασμό των κανόνων και επισημαίνει οτι όποιοι εφαρμόσουν τακτική πολιτικής βαρβαρότητας δεν πρέπει να ελπίζουν σε προσέγγιση.

    [05] Ηράκλειο-Συνελήφθη εφοριακός για χρηματισμό.

    18/03/2001 21:22:36

    Συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης ο υπάλληλος-ελεγκτής της εφορίας, Παντελής Ψαράκης, 46 ετών, γιατί έπαιρνε χρήματα απο την 52χρονη Αθανασία Μπακούση, αστρολόγο, προκειμένου να της μειώσει δήθεν πρόστιμο 400 εκατομμυρίων δραχμών της υπηρεσίας του για οικοδομικές παραβάσεις, το οποίο όμως ποτέ δεν της είχε επιβληθεί. Ο εφοριακός συνελήφθη επ'αυτοφώρω την ώρα που λάμβανε ενάμισυ εκατομμύριο δραχμές. Συνελήφθη επίσης η 33χρονη λογίστρια Μαρία Μαγκαφουράκη η οποία είχε κάνει γνωστό στο θύμα οτι της είχε επιβληθεί το δήθεν πρόστιμο και της είχε συστήσει τον Ψαράκη ο οποίος είχε ζητήσει 15 εκατομμύρια προκειμένου να της μειώσει το πρόστιμο στα 28 εκατομμύρια δραχμές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 March 2001 - 21:30:13 UTC