Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στην ΠΓΔΜ.
  • [02] Αύριο αρχίζουν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Μήνυμα προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
  • [04] Γ.Παπαντωνίου-Γ΄ΚΠΣ.
  • [05] Αύριο η συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Μπερνς.
  • [06] Αποφυλακίζεται αύριο ο Γ.Κοσκωτάς.
  • [07] "Κοσμικός" της Μυκόνου συνελήφθη για εμπρησμούς.

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στην ΠΓΔΜ.

    15/03/2001 21:23:27

    Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην ΠΓΔΜ, καθώς κλιμακώνονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων της χώρας και των αλβανών ανταρτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντάρτες έχουν πλησιάσει στα πρώτα σπίτια μίας συνοικίας στο Τέτοβο. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απέκλεισε ως πολύ πρόωρη την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολέμου. Τα βίαια επεισόδια, καταδικασε με ψήφισμα του το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ την κατάσταση θα εξετάσουν ο υπ.Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου με τον γγ του ΝΑΤΟ, που φθάνει στην Αθήνα.

    [02] Αύριο αρχίζουν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    15/03/2001 21:23:21

    Με ομιλία του πρωθυπουργού αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσουν οι εσωκομματικές εξελίξεις, η πορεία ανανέωσης και οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος το προσεχές διάστημα. Πάντως οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν χαμηλώσει μετά και τη συζήτηση που έγινε στο Εκτελεστικό Γραφείο, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από τώρα πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο, δεσμευόμενος παράλληλα ότι στη διαδικασία ανανέωσης κανείς δεν πρόκειται να αποκλειστεί.

    [03] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Μήνυμα προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    15/03/2001 21:23:14

    Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν στο ασφαλιστικό και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί η κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική, έστειλαν τα συνδικάτα, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του 30-ου συνεδρίου ΓΣΕΕ. Παράλληλα κατέστησαν σαφές ότι θα στηρίξουν βιώσιμες λύσεις για το ασφαλιστικό σύστημα και θα προσέλθουν στον κοινωνικό διάλογο, που πρόκειται να αρχίσει τη μεγάλη εβδομάδα.

    [04] Γ.Παπαντωνίου-Γ΄ΚΠΣ.

    15/03/2001 21:23:08

    Στη φάση της υλοποίσης εισέρχεται πλέον το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, μέσω του οποίου θα διατεθεί στη χώρα μας την προσεχή πενταετία το αστρονομικό ποσό των 17,5 τρισεκατομμυρίων δραχμών, για έργα υποδομής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πακέτο που διαχειρίστηκε ποτέ η Ελλάδα. Η υλοποίηση του τεράστιου αυτού αναπτυξιακού προγράμματος δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβερνήσεως, αλλά και των περιφερειών και των νομαρχιών και των δήμων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

    [05] Αύριο η συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Μπερνς.

    15/03/2001 21:23:01

    Με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Στις 26 του μηνός ο κ.Παπανδρέου θα μεταβεί στο Λονδίνο κατόπιν προσκλήσεως του βρετανού ομολόγου του, Ρόμπιν Κουκ, για συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση. Στις 6 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αγκυρα, όπου θα συζητήσει με τον τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ την πορεία των διμερών σχέσεων, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [06] Αποφυλακίζεται αύριο ο Γ.Κοσκωτάς.

    15/03/2001 21:22:54

    Αποφυλακίζεται αύριο υπό όρους ο Γιώργος Κοσκωτάς, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο τον έκρινε αποφυλακιστέο, αφού, σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής, είχε εκτίσει κανονικά τα 3/5 της ποινής του. Σύμφωνα με το βούλευμα ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης θα πρέπει να διαμένει μόνιμα στο σπίτι του στην Εκάλη, να παρουσιάζεται κάθε 1 και 16 του μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και να μην ταξιδέψει στο εξωτερικό.

    [07] "Κοσμικός" της Μυκόνου συνελήφθη για εμπρησμούς.

    15/03/2001 21:22:47

    Για εμπρησμούς σε σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα στη Μύκονο συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Ζουγανέλης 59 χρόνων, ιδιοκτήτης του μπαρ "Ρεμέντζο" στο νησί, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του. Οπως είπε ο ίδιος με κάποιους από τους παθόντες είχε οικονομικές διαφορές, ενώ οι υπόλοιποι τον ενοχλούσαν. Ο Ζουγανέλης με την εις βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σύρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 March 2001 - 21:30:18 UTC