Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεγκτικό Συνέδριο-Δημόσια έργα-ΟΤΑ-Παρανομίες 1998.
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Αύριο το ΕΓ, την Παρασκευή η ΚΕ.
  • [03] Απόδραση Πάσσαρη-Εισαγγελικό πόρισμα-Ευθύνες.
  • [04] Διάλογος για ασφαλιστικό.
  • [05] Καβάλα-Παρα λίγο τραγωδία με σύγκρουση δύο φέρι μπόουτ.
  • [06] Νέος διευθύνων σύμβουλος στον "Αθήνα 2004" ένας τεχνοκράτης.
  • [07] Μετρό-Δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ από τον Κ.Λαλιώτη.
  • [08] Ικανοποίηση για το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.
  • [09] Συνέντευξη Κ.Σκανδαλίδη στο ΑΠΕ.
  • [10] Ομίχλη-Προβλήματα στις πτήσεις, στη βόρεια Ελλάδα.
  • [11] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές απο αύριο
  • [12] ΟΤΟΕ-Λήγει σήμερα η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων
  • [13] Θεσσαλονίκη-Ζευγάρι πυροβόλησε εναντίον πιτσαρίας
  • [14] Συνάντηση Γιαννίτση-Παπαντωνίου
  • [15] Κυβερνητικά στελέχη-Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

  • [01] Ελεγκτικό Συνέδριο-Δημόσια έργα-ΟΤΑ-Παρανομίες 1998.

    13/03/2001 21:22:27

    Σε ύψος 2 δισ δρχ φτάνουν οι παρανομίες σε εκτελέσεις δημοσίων έργων, σε προμήθειες και σε αμοιβές υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 1998, που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην εκτέλεση δημοσίων έργων, αλλά και υψηλά ποσοστά εκπτώσεων από 50 ως 74%, με αποτέλεσμα την ανατροπή των αρχικών προϋπολογισμών και τον υπερδιπλασιασμό του κόστους των έργων. Επίσης, παραβάσεις διαπιστώθηκαν στα επιδόματα και τις υπερωρίες που χορηγήθηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς να τις δικαιούνται.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Αύριο το ΕΓ, την Παρασκευή η ΚΕ.

    13/03/2001 21:21:40

    Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, καταβάλλουν κορυφαία στελέχη του κινήματος, ενόψει και των δύο κρίσιμων συνεδριάσεων, του Εκτελεστικού Γραφείου,αύριο και της Κεντρικής Επιτροπής,την Παρασκευή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος φαίνεται να απαντά στα φαινόμενα εσωστρέφειας με την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Ο καθένας διατυπώνει τις απόψεις του και δεν πρόκειται να τεθεί περιορισμός στην έκφραση των απόψεων, τόνισε ο Δημήτρης Ρέππας με αφορμή δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Απόδραση Πάσσαρη-Εισαγγελικό πόρισμα-Ευθύνες.

    13/03/2001 21:21:33

    Ευθύνες στον γιατρό των φυλακών Κορυδαλλού Χρήστο Δημάκη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των φυλακών, επιρρίπτονται στο εισαγγελικό πόρισμα, για την υπόθεση της απόδρασης του επικίνδυνου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη και προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο Πάσσαρης βγήκε από τις φυλακές χωρίς να του γίνει σωματική έρευνα από τους σωφρονιστικούς

    υπαλλήλους, ή τους αστυνομικούς που θα τον συνόδευαν στο νοσοκομείο.

    [04] Διάλογος για ασφαλιστικό.

    13/03/2001 21:21:26

    Οριστικοποιείται αύριο το πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό,

    που αναμένεται να αρχίσει σε περίπου 20 μέρες. Οι τελευταίες πινελιές θα μπουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος θα τον ενημερώσει και για την πορεία της μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος, που έχει αναλάβει βρετανικός οίκος. Το ασφαλιστικό αναμένεται να είναι ένα από τα κύρια θέματα του 30-ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

    [05] Καβάλα-Παρα λίγο τραγωδία με σύγκρουση δύο φέρι μπόουτ.

    13/03/2001 21:21:19

    Παρ'ολίγον τραγωδία το απόγευμα στον κόλπο της Καβάλας, όταν

    συγκρούσθηκαν πλαγιομετωπικά δύο μεγάλα φέρι μπόουτ, που είναι δρομολογημένα στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - θάσου και αντίστροφα.

    Από την σύγκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται στο νομαρχιακό νοσοκομείο Καβάλας, τρία άτομα. Το ατύχημα αποδίδεται στην ιδιαίτερα πυκνή ομίχλη που είχε καλύψει από χθες το πρωί σχεδόν ολόκληρο το νομό Καβάλας, αλλά και το θαλάσσιο χώρο από το λιμάνι της πόλης και μέχρι τη Θάσο.

    [06] Νέος διευθύνων σύμβουλος στον "Αθήνα 2004" ένας τεχνοκράτης.

    13/03/2001 21:21:12

    Νέος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό "Αθήνα 2004", τοποθετήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ο Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος από το 1996 υπηρετούσε στη θέση του Γενικού Διευθυντή πολυεθνικής εταιρίας. Ο κ.Σπανουδάκης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

    [07] Μετρό-Δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ από τον Κ.Λαλιώτη.

    13/03/2001 21:21:04

    Δριμύτατη επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για κινδυνολογία και παραπληροφόρηση, εξαπέλυσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας. Όπως διαψεύσθηκαν με το Μετρό θα πάθουν τα ίδια και με το αεροδρόμιο και την Αττική Οδό, τόνισε ο κ. Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι στον ένα χρόνο λειτουργίας του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μετακινήθηκαν 85 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για το 2001 ο συνολικός αριθμός επιβατών αναμένεται να φθάσει τα 110 εκατομμύρια.

    [08] Ικανοποίηση για το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.

    13/03/2001 21:20:58

    Εντυπωσιασμένος από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου των Σπάτων και ικανοποιημένος με τις προδιαγραφές ασφαλείας του, δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας Ασσάντ Κοτάιτ, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος βρίσκεται στο Μόντρεαλ.

    Ο κ.Κοτάιτ, που επισκέφθηκε το καλοκαίρι το αεροδρόμιο των Σπάτων, τόνισε ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σε κομβικό σημείο και μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

    [09] Συνέντευξη Κ.Σκανδαλίδη στο ΑΠΕ.

    13/03/2001 17:19:45

    Τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, δίνει το δικό του στίγμα σχετικά με το διάλογο περί ανανέωσης που διεξάγεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Εκτιμά ότι η ουσία της ανανέωσης βρίσκεται στη δυνατότητα ανανέωσης της πολιτικής ζωής της χώρας και "όχι μόνο στη μεταγραφή κάποιων στελεχών ή στην κεντρική συσπείρωση ομάδων και χώρων". Ο κ.Σκανδαλίδης ενόψει της έναρξης διεξαγωγής των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων υποστηρίζει ότι τα συνέδρια αυτά έχουν ως στόχο τη δημιουργία του οράματος της δεκαετίας για κάθε περιφέρεια, "με συμμετοχή της κοινωνίας στο παιχνίδι της ανάπτυξης". Εκτιμά δε ότι η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή των συνεδρίων συνδέεται με την πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στις εκλογές αυτές, κατά τον κ.Σκανδαλίδη, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις τοπικές κομματικές οργανώσεις και καλεί τους επικεφαλείς των "διασπαστικών" συνδυασμών να επανακάμψουν στο Κίνημα.

    [10] Ομίχλη-Προβλήματα στις πτήσεις, στη βόρεια Ελλάδα.

    13/03/2001 14:41:16

  • Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, προκάλεσε η πρωϊνή ομίχλη σε πολλά αεροδρόμια της βόρειας Ελλάδας. Λόγω της ομίχλης ακυρώθηκαν όλες οι πρωινές πτήσεις απο και προς τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

    [11] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές απο αύριο

    13/03/2001 14:41:08

  • Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φθηνότερο κατά περίπου 6 δρχ το λίτρο, το ντήζελ κατά 1 δραχμή, ενώ ακριβότερα κατά 1,5 δρχ το λίτρο θα πωλούνται οι βενζίνες.

    [12] ΟΤΟΕ-Λήγει σήμερα η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων

    13/03/2001 14:41:00

  • Με προβλήματα γίνεται και σήμερα η εξυπηρέτηση του κοινού στις τράπεζες λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΟΤΟΕ με αφορμή το ασφαλιστικό σύστημα των τραπεζοϋπαλλήλων. Η απεργία λήγει σήμερα, ενώ το προεδρείο της ΟΤΟΕ απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    [13] Θεσσαλονίκη-Ζευγάρι πυροβόλησε εναντίον πιτσαρίας

    13/03/2001 14:40:50

  • Ζευγάρι πυροβόλησε με πιστόλι τα μεσάνυχτα εναντίον πιτσαρίας στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρισκόταν εργαζόμενοι και πελάτες. Δράστες είναι ο Δημήτρης Ευφραίνογλου, 41 χρόνων και η φίλη του Ντούχικ Αποστολίδου 25 χρόνων, οι οποίοι όταν συνελήφθησαν δήλωσαν πως αφορμή του επεισοδίου στάθηκε το γεγονός οτι νωρίτερα κάποιοι απο το κατάστημα είχαν παρενοχλήσει τη νεαρή κοπέλα. Σημειώνεται οτι μια σφαίρα έσπασε την τζαμαρία του καταστήματος και χτύπησε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

    [14] Συνάντηση Γιαννίτση-Παπαντωνίου

    13/03/2001 14:40:37

  • Με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, με αντικείμενο τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Αύριο ο κ.Γιαννίτσης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι κυβερνητικές προτάσεις. Ο κ. Γιαννίτσης έχει δηλώσει οτι οι λύσεις θα είναι ενιαίες για όλο το φάσμα της ασφάλισης.

    [15] Κυβερνητικά στελέχη-Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

    13/03/2001 14:40:26

  • Διαδοχικές συναντήσεις, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, όπου εξετάστηκαν θέματα της αρμοδιότητάς τους, αλλά και τρόποι εκτόνωσης της έντασης στο κυβερνών κόμμα απο τις διάφορες αντιπαραθέσεις. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, σε δηλώσεις τόνισε, οτι "πρέπει να ξεφύγουμε απο το κλίμα εσωστρέφειας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού γιατί υπάρχει κίνδυνος να τον κουράσουμε με ασημαντότητες". Απο την πλευρά ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου ερωτηθείς για τη φράση του πρωθυπουργού, "όλοι μαζί", είπε οτι "αυτό που γίνεται σήμερα είναι όλοι μαζί". Τέλος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε οτι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και οτι γίνονται προσπάθειες εκτροπής των συζητήσεων επί των θεμάτων αυτών. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ειρηνικό, δημιουργικό και δημοκρατικό κόμμα, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2001 - 21:30:27 UTC