Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ-Επίθεση στην κυβέρνηση
  • [02] Λευκωσία-Συνάντηση Κληρίδη-Παπανδρέου
  • [03] Τράπεζες-Απεργία-Με προσωπικό ασφαλείας
  • [04] Γενικές εξετάσεις-Αρχισε η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων
  • [05] Επίσκεψη Μπέρνς, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • [06] Νομοσχέδιο αντιμετώπισης τρομοκρατίας-Δόθηκε στη δημοσιότητα
  • [07] Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ
  • [08] Ασφαλιστικό.
  • [09] Λαλιώτης.
  • [10] Τράπεζες-Απεργία.
  • [11] Κύπρος-ΕΕ.
  • [12] Επίσκεψη Μπερνς.

  • [01] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ-Επίθεση στην κυβέρνηση

    12/03/2001 14:12:35

  • Για παραλυσία της κυβέρνησης, η οποία πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα κοινωνικά προβλήματα, έκανε λόγο το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Αναφερόμενος στο συνέδριο της ΝΔ στα τέλη του μήνα, ο κ.Καραμανλής είπε οτι πρόκειται για συνέδριο οριζόντων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες και προκατασκευασμένες αποφάσεις. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να προσωποποιούνται οι διαφορετικές απόψεις, ενώ επέμεινε για ανοίγματά του στους ψηφοφόρους, των άλλων κομμάτων.

    [02] Λευκωσία-Συνάντηση Κληρίδη-Παπανδρέου

    12/03/2001 14:12:29

    Με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη συναντήθηκε το πρωί, στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησαν τις πτυχές της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά τη συνάντηση ο κ.Παπανδρέου εκτίμησε οτι "ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της επόμενης διετίας". Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δήλωσε οτι η γειτονική χώρα έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ένταξη με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ή στην ένταξη χωρίς αυτούς. Τέλος, ο κ.Παπανδρέου έκανε γνωστό οτι το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος Κληρίδης θα επισκεφθεί την Αθήνα.

    [03] Τράπεζες-Απεργία-Με προσωπικό ασφαλείας

    12/03/2001 14:12:23

  • Προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού απο τις τράπεζες έχουν δημιουργηθεί απο σήμερα λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΟΤΟΕ με αφορμή το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Οι τράπεζες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενω το πρωί πραγματοποιήθηκε απο τους εργαζομένους συγκέντρωση εξω απο τα γραφεία της ΟΤΟΕ και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

    [04] Γενικές εξετάσεις-Αρχισε η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων

    12/03/2001 14:12:16

  • Αρχισε σήμερα η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα των δεσμών. Η σχετική προθεσμία είναι μέχρι την Τρίτη 20 του μηνός. Δικαίωμα συμμετοχής φέτος με το σύστημα των γενικών εξετάσεων έχουν όσοι αποφοίτησαν μέχρι και το σχολικό έτος 1998-1999 και απέκτησαν το απολυτήριο του Λυκείου μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2000. Οι γενικές εξετάσεις στα μαθήματα των τεσσάρων δεσμών αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο.

    [05] Επίσκεψη Μπέρνς, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

    12/03/2001 14:12:10

  • Τριήμερη επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιεί από σήμερα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο της χώρας του στη Θεσσαλονίκη, τον εμπορικό ακόλουθο και τον γενικό γραμματέα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Πρώτος σταθμός του κ. Μπερνς ήταν η Καβάλα. Το απόγευμα θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί την παλιά πόλη, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών του νομού, στο οποίο θα παρακαθήσουν και επιχειρηματίες της περιοχής.

    [06] Νομοσχέδιο αντιμετώπισης τρομοκρατίας-Δόθηκε στη δημοσιότητα

    12/03/2001 14:12:03

    Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την πάταξη της τρομοκρατίας, έδωσε στη δημοσιότητα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος. Το νομοσχέδιο προβλέπει αυξημένες δικαστικές εγγυήσεις πριν απο κάθε ενέργεια που σχετίζεται με τα ατομικά δικαιώματα, ενω περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την παρακολούθηση υπόπτων και την υποβολή τους σε εξέταση DNA. Προβλέπει επίσης την κατάθεση μαρτύρων υπό καθεστώς ανωνυμίας και την ευνοϊκή μεταχείριση μετανοούντων μελών τρομοκρατικής οργάνωσης. Τέλος θεσπίζονται μέτρα, για την προστασία μαρτύρων και των οικογένειών τους.

    [07] Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ

    12/03/2001 14:11:55

    Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δριμεία επίθεση Πάγκαλου κατα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ενω κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα, του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το πρωί συνεδρίασε το Συντονιστικό της Εκτελεστικής Γραμματείας, στο οποίο μέλος είναι και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενω το μεσημέρι ο κ. Σημίτης, συναντήθηκε με ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, τονίζει οτι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Κώστα Σημίτη και ο πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη απο "Σημιτοφύλακες" και "μικροπαρέες". Απο την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του στο ΕΘΝΟΣ χαρακτηρίζει "Δον Κιχώτες" τα στελέχη που ζητούν αλλαγή ονόματος και συμβόλων και επισήμανε οτι ο εκσυγχρονισμός θέλει ανανέωση. Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση στο κόμμα και σημειώνει οτι υπάρχει μια καταστροφική εσωστρέφεια.

    [08] Ασφαλιστικό.

    12/03/2001 08:36:45

    Η κυβέρνηση διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ, σύμφωνα με το οποίο, έχουν δοθεί οι προτάσεις των Βρετανών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της υποστήριζε οτι προτείνονται σαρωτικές αλλαγές για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του 50% και πλέον των εργαζομένων.

    [09] Λαλιώτης.

    12/03/2001 08:36:39

    Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, δηλώνει οτι όλο το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Σημίτη ως πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος, υπογραμμίζοντας οτι "δεν έχει ανάγκη απο "Σημιτοφύλακες" και "μικροπαρέες". Κατηγορεί δε ευθέως μερικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παριστάνουν οτι βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό για ιδιοτελείς σκοπούς και μικροφαυλότητα. Ο κ. Λαλιώτης τονίζει επίσης την ανάγκη για συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας, υπερθεματίζει για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

    [10] Τράπεζες-Απεργία.

    12/03/2001 08:36:33

    Σαρανταοκτάωρη απεργία σήμερα και αύριο έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, με αφορμή το ασφαλιστικό.

    [11] Κύπρος-ΕΕ.

    12/03/2001 08:36:27

    Τη βεβαιότητά τους για την ολοκλήρωση εντός του 2002 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την ΕΕ, εξέφρασαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης και της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί.

    [12] Επίσκεψη Μπερνς.

    12/03/2001 08:36:20

    Την Καβάλα θα επισκεφθεί σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς, συνοδευόμενος απο τον γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπέρνς θα έχει επαφές με το νομάρχη Καβάλας και ομάδα επιχειρηματιών, καθώς οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 March 2001 - 14:51:45 UTC