Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιουγκοσλαβία-Πρέσεβο-ΝΑΤΟ.
  • [02] Βουλευτές ΝΔ-Συνεστίαση φιλοβασιλικών.
  • [03] Πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
  • [04] Ασφαλιστικό-Προτάσεις Βρετανών-Δημοσίευμα
  • [05] ΟΤΟΕ-Απεργία-Με προσωπικό ασφαλείας απο αύριο οι τράπεζες
  • [06] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι απο τα 5 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα
  • [07] Αύριο θα δοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου
  • [08] Δεν υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Πρέσεβο
  • [09] Νέα πυρά Πάγκαλου κατα Σημίτη

  • [01] Γιουγκοσλαβία-Πρέσεβο-ΝΑΤΟ.

    11/03/2001 13:10:09

  • Αποφασισμένο να προχωρήσει στην επίτευξη εκεχειρίας στην κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία, παρά τη χθεσινή αποτυχία υπογραφής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ανάμεσα στους Αλβανούς αντάρτες και τις σερβικές δυνάμεις, δηλώνει το ΝΑΤΟ. Ο ειδικός απεσταλμένος της Συμμαχίας Πήτερ Φέιθ, έφτασε σήμερα στο Μπουγιάνοβατς της νότιας Σερβίας, όπου ξεκίνησε νέες ξεχωριστές συνομιλίες, με αντιπροσωπείες των Σέρβων και των Αλβανών. Ο διοικητής των Αλβανών αυτονομιστών, δήλωσε χθές οτι η αλβανική πλευρά, αρνήθηκε την υπογραφή συμφωνίας, καθώς οι Σέρβοι αξιωματούχοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία ειδική αστυνομική μονάδα στο Τρινάβα, ένα χωριό που κατοικείται αποκλειστικά απο Αλβανούς. Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, καταδίκασε τις ενέργειες των Αλβανών αυτονομιστών, κατα μήκος των συνόρων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δήλωσε οτι η χώρα του, θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων.

    [02] Βουλευτές ΝΔ-Συνεστίαση φιλοβασιλικών.

    11/03/2001 13:10:03

    Δυο βουλευτές της NΔ, οι Παναγιώτης Ψωμιάδης και Aπόστολος Aνδρεουλάκος, απέστειλαν χαιρετιστήριες επιστολές, σε συνεστίαση φιλοβασιλικής οργάνωσης που οργανώθηκε χθες βράδυ στα Γιαννιτσά. Oπως ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους απο τους οργανωτές, ανάλογες επιστολές έστειλαν και άλλοι οχτώ βουλευτές της NΔ που ωστόσο δεν επιθυμούν να γνωστοποιηθούν τα ονοματά τους. Στην εκδήλωση πάντως παραβρέθηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΛAOΣ Γιώργος Kαρατζαφέρης καθώς επίσης και το πρωην μέλος της KE της NΔ Mάνος Mανωλάκος. Eρωτηθείς επ αυτού ο κ.Ψωμιάδης περιορίστηκε να απαντήσει οτι «κριτής ολων ειναι ο λαός.

    [03] Πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

    11/03/2001 09:27:25

    Στην προβλήτα του παλαιού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε χθες βράδυ στη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, το υπό σημαία Μάλτας επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "ATHINA I" προερχόμενο από Πρίντεζι Ιταλίας. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο πλοίο, ενώ κανείς από τους 52 επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου δεν έπαθε κάτι. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

    [04] Ασφαλιστικό-Προτάσεις Βρετανών-Δημοσίευμα

    11/03/2001 09:18:31

  • Στα χέρια της έχει η κυβέρνηση τις προτάσεις των Βρετανών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Αυτό αναφέρει το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" και σημειώνει οτι οι προτάσεις αυτές "θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 19 του μηνός". Οι προτάσεις είναι σαρωτικές για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του 50% και πλέον των απασχολουμένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Με εξαίρεση όσους έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή το θεμελιώνουν σε δύο ή τρία χρόνια οι υπόλοιποι θα πρέπει να εργαστούν εως και 40 χρόνια, να συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους για να πάρουν σύνταξη το 60% του μισθού τους.

    [05] ΟΤΟΕ-Απεργία-Με προσωπικό ασφαλείας απο αύριο οι τράπεζες

    11/03/2001 09:18:25

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο, οι τράπεζες, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΟΤΟΕ με αφορμή το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Στο μεταξύ, οι τραπεζίτες έθεσαν θέμα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών μέχρι τις 8 το βράδυ. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΟΤΟΕ, η οποία προειδοποίησε με κινητοποιήσεις.

    [06] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι απο τα 5 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα

    11/03/2001 09:18:19

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθές το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα απο την Ιεράπετρα Κρήτης. Απο το σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ έγινε αισθητός στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

    [07] Αύριο θα δοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου

    11/03/2001 09:18:13

  • Αύριο αναμένεται να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, την άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Από τις 19 του μηνός θα αλλάξει και ο οδικός χάρτης της Αττικής, καθώς θα δοθούν στην κυκλοφορία οι νέες οδικές προσβάσεις, αλλά και οι βελτιωμένοι δρόμοι για την εξυπηρέτηση του διεθνούς αεροδρομίου, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 27 Μαρτίου.

    [08] Δεν υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Πρέσεβο

    11/03/2001 09:18:06

    Σε αποτυχία οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες μεταξύ Αλβανών ανταρτών και Σέρβων αξιωματούχων, με στόχο την υπογραφή συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότιο Σερβία. Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, μετά απο συνομιλίες που είχε σε περιοχή της βόρειας Αλβανίας, με το Σκοπιανό ομολογό του Σερντάμ Κερίμ καταδίκασε τις ενέργειες των αυτονομιστών Αλβανών και δήλωσε οτι η χώρα του θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Απο την πλευρά τους οι Αλβανοί αντάρτες με ανακοίνωσή τους που απέστειλαν στην αλβανική υπηρεσία της "Nτόιτσε Βέλλε" στην Κολωνία, υποστηρίζουν οτι η δράση τους είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της κυβέρνησης των Σκοπίων και των διακρίσεων σε βάρος των Αλβανών της περιοχής, απαιτώντας απο τα γειτονικά κράτη και ειδικά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, να κρατήσουν επιφυλακτική στάση.

    [09] Νέα πυρά Πάγκαλου κατα Σημίτη

    11/03/2001 09:18:00

  • Με νέες βολές κατά πάντων επανέρχεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής". Ασκεί κριτική στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και αναφέρει οτι "πρέπει να συμμαζευτεί το Μαξίμου γιατί ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και δεν τους αντέχει πιά". Ο κ. Πάγκαλος σημειώνει οτι "το ΠΑΣΟΚ περιθωριοποιείται και οδεύει σταθερά και αμείλικτα προς το 20%" και διερωτάται "αν η ανανέωση θα γίνει με τα κατάλοιπα της Ανανεωτικής Αριστεράς". Αναφέρει οτι "δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον κ. Σημίτη και δεν φοβάται το ενδεχόμενο διαγραφής του αμφιβάλοντας αν ο πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2001 - 12:30:19 UTC