Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Πρωθυπουργός για θέμα ονομασίας ΠΓΔΜ
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή
  • [03] Νομοσχέδιο για καταπολέμηση οργανωμένου εγκλήματος
  • [04] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής
  • [05] Ληστείες σε Αθήνα-Μεσσηνία
  • [06] Ακτοπλοϊκά εισιτήρια-Ακριβότερα κατα 5% απο σήμερα
  • [07] Αιματηρή ληστεία σε γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα-Ενας νεκρός
  • [08] Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.
  • [09] Βουλγαράκης.
  • [10] Ανωμερίτης-Γάλα.
  • [11] Αντικειμενικές αξίες.
  • [12] ΟΝΝΕΔ.

  • [01] Βουλή-Πρωθυπουργός για θέμα ονομασίας ΠΓΔΜ

    02/03/2001 14:22:05

  • "Το θέμα δεν επιδέχεται άλλες αναβολές, οι δηλώσεις και μάλιστα μέσα στη βουλή δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός στη βουλή, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ.Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί διπλή ονομασία, αλλά μια λύση που μπορεί να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Από την πλευρά του ο κ.Κωνσταντόπουλος ζήτησε να διευκρινίσει η κυβέρνηση αν προτίθεται να υπερβεί το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών του 1992. Επέκρινε, δε, την κυβέρνηση ότι παλινωδεί και ότι έχει στραμμένο το βλέμα της σε εσωκομματικές διαδικασίες.

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή

    02/03/2001 14:21:55

  • Για το θέμα των παράνομων, όπως υποστηρίζει, ελληνοποιήσεων, ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής παρέδωσε στον κ.Στεφανόπουλο το πόρισμα που έχει συντάξει το κόμμα του, ενώ δήλωσε ότι μετά την άρνηση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η ΝΔ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια θλιβερά φαινόμενα. Στο μεταξύ, το απόγευμα αρχίζουν στην Καλαμάτα οι εργασίες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, με κεντρικό ομιλητή τον κ.Καραμανλή.

    [03] Νομοσχέδιο για καταπολέμηση οργανωμένου εγκλήματος

    02/03/2001 14:21:47

  • Στη Βουλή κατατίθεται το επόμενο δεκαήμερο το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ηδη ο πρωθυπουργός μετά απο σχετική σύσκεψη έδωσε το πράσινο φως για την προώθησή του. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, κατέθεσε για ψήφιση το νομοσχέδιο-σκούπα για τη Δικαιοσύνη. Το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικαιοσύνης περιλαμβάνει διατάξεις βάσει των οποίων ελαχιστοποιείται ο χρόνος εκδίκασης, καταργούνται οι αναβολές αστικών υποθέσεων, αίρεται το απόρρητο καταθέσεων και μετοχών μέχρι του ποσού του χρέους και διαγράφονται ποινές απο τα μητρώα στρατευσίμων. Για άριστη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών διωκτικών αρχών, που έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη φετινή του έκθεση για την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος.

    [04] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής

    02/03/2001 14:21:39

  • Με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η διυπουργική επιτροπή, υπο τον Κώστα Σημίτη. Εξετάστηκαν τα προγράμματα υποδομής και η πορεία των έργων για την Ολυμπιάδα.

    [05] Ληστείες σε Αθήνα-Μεσσηνία

    02/03/2001 14:21:13

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 2 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Σεπόλια, στην Αθήνα. Δυο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Στο μεταξύ στόχος ληστών έγινε το πρωί και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Κουκουλοφόρος με κοντόκανη καραμπίνα απέσπασε τα ταμεία 652 χιλ. δρχ. και διέφυγε με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του.

    [06] Ακτοπλοϊκά εισιτήρια-Ακριβότερα κατα 5% απο σήμερα

    02/03/2001 14:20:56

  • Ακριβότερα κατά 5% είναι απο σήμερα τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστου Παπουτσή, τα εισιτήρια θα αυξηθούν ακόμη κατά 2% απο την 1η Ιουλίου. Η αύξηση αυτή θα ισχύει και για τα ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα.

    [07] Αιματηρή ληστεία σε γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα-Ενας νεκρός

    02/03/2001 13:39:35

  • Αιματηρή ληστεία, με έναν νεκρό, έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ, που βρίσκονται επι της οδού Παύλου Μελά 15 στο Περιστέρι Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία της επιχείρησης και αφού απέσπασαν απο τον ταμία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, διέφυγαν. Ο 56χρονος υπάλληλος Ιωάννης Παπαλεξανδρής καταδίωξε τους δράστες, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με μοτοσυκλέτα, ενω μέσα στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκε ένα πιστόλι που τους έπεσε. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [08] Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.

    02/03/2001 08:42:33

    Στην ανάγκη να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο βουλευτικής ιδιότητας και επαγγέλματος, επέμεινε μιλώντας χθες στη Βουλή ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα αναφερόμενος ο κ. Βενιζέλος σε βουλευτές που συνδέουν το θέμα με την αύξηση των μισθών των βουλευτών, επισήμανε ότι το θέμα πρέπει να τεθεί ανεξάρτητα από το αναθεωρητέο άρθρο 57 και παρατήρησε ότι δεν μπορεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να παρέχονται υψηλοί μισθοί και ο βουλευτής να μην μπορεί να ζει αξιοπρεπώς.

    [09] Βουλγαράκης.

    02/03/2001 08:42:26

    Την έκπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη απο το αξίωμα του βουλευτή της Α' Αθηνών της ΝΔ λόγω ασυμβίβαστου θα εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο Εκλογοδικείο η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, λόγω συνταγματικού ασυμβίβαστου το οποίο ανάγεται στην εκλογή του ως μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε περίπτωση που η εισήγηση γίνει δεκτή τη θέση του κ. Βουλγαράκη θα καταλάβει η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής της ΝΔ Μαρία Καρρά, η οποία έχει καταθέσει και τη σχετική ένσταση.

    [10] Ανωμερίτης-Γάλα.

    02/03/2001 08:42:20

    Το γάλα παράγεται στη χώρα μας και είναι απολύτως ασφαλές και η παραγωγή του επιτηρείται αυστηρά δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, με αφορμή κάποια στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήρθαν στη δημοσιότητα. Στο μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να δαπανηθούν περίπου 11 τρισ. δρχ από το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θα δαπανηθούν στην ελληνική περιφέρεια, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αλλά και το συνεταιριστικό κίνημα.

    [11] Αντικειμενικές αξίες.

    02/03/2001 08:42:14

    Σημαντικά αυξημένες είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ανακοινώθηκαν χθες και θα ισχύσουν απο τη Δευτέρα. Η μεγαλύτερη αύξηση κατά 85% εντοπίζεται στο δήμο Ψυχικού, ενω ακολουθεί ο Πειραιάς με 72%. Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές, όπως είναι τα Ανω Λιόσια, προβλέπονται μηδενικές αυξήσεις, ενω σε άλλες περιοχές προβλέπονται και μειώσεις.

    [12] ΟΝΝΕΔ.

    02/03/2001 08:42:07

    Αρχίζει σήμερα στην Καλαμάτα το τριήμερο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν με την εκλογή νέας ηγεσίας. Το απόγευμα στο συνέδριο θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 March 2001 - 12:30:29 UTC