Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Υγείας-Πρόνοια-Α.Παπαδόπουλος.
  • [02] Βουλή-Τροπολογία-ΔΕΗ.
  • [03] Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου Αλβανού από αστυνομικούς.
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Εθνικό Κτηματολόγιο-Υπερβάσεις προϋπολογισμού.
  • [05] ΚΚΕ-Παπαρήγα:Καταιγίδα οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση.
  • [06] Βουλή-Αναπροσαρμόζεται το "σπατόσημο".
  • [07] Οριστικοποιήθηκε η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.
  • [08] Ταλαιπωρία συνταξιούχων ΙΚΑ-Νεκτάριος-Ευθύνες σε τράπεζες.
  • [09] Σε ειδικούς φρουρούς θα ανατεθεί η μεταγωγή φυλακισμένων.
  • [10] Διόρθωση( Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΟΑ-Ασφαλιστικά ταμεία-ΠΙΚΠΑ

  • [01] Υπουργείο Υγείας-Πρόνοια-Α.Παπαδόπουλος.

    28/02/2001 21:21:59

    Νομοθετική μεταρρύθμιση για το μεγάλο και αναξιοποίητο κομμάτι της πρόνοιας, ετοιμάζεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας, μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Επανέλαβε επίσης οτι θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, παρά τις αντιδράσεις και τα εμπόδια που υπάρχουν. Λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση της πρόνοιας θα ανακοινώσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου.

    [02] Βουλή-Τροπολογία-ΔΕΗ.

    28/02/2001 21:21:52

    Με ψήφους 138, έναντι 119, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ενέκρινε την τροπολογία που καταργεί την κατοχύρωση του 51% των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο Ελληνικό Δημόσιο. Από την πλευρά της, η ΟΣΥΠΑ κατήγγειλε σειρά παραλείψεων, 180 περίπου, για την ασφάλεια των πτήσεων και λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, "Ελευθέριος Βενιζέλος", προτείνοντας να αρχίσει η λειτουργία του τον Οκτώβριο και όχι στις 28 Μαρτίου. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΟΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο ΠΙΚΠΑ.

    [03] Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου Αλβανού από αστυνομικούς.

    28/02/2001 21:21:43

    Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες οτι αστυνομικοί του τμήματος του Αγίου Στεφάνου, συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν έναν 16χρονο Αλβανό. Ο 16χρονος υποστηρίζει ότι συνελήφθη στο σπίτι του, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής και ξυλοκοπήθηκε. Υπέστη σπληνεκτομή και μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε κρατικά νοσοκομεία, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου αρχικά και μετά στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, για να απελαθεί. Ομως εξαιτίας της επιπλοκής της υγείας του, νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο. Ο αστυνομικός αποσπάσθηκε.

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Εθνικό Κτηματολόγιο-Υπερβάσεις προϋπολογισμού.

    28/02/2001 21:21:36

    Σε λάθος υπολογισμούς της αρχικής μελέτης, αποδίδει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, τις υπερβάσεις που σημειώθηκαν στο κόστος υλοποίησης των τριών πρώτων προγραμμάτων του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Λαλιώτη, τα τρία πρώτα προγράμματα του Εθνικού Κτηματολογίου κόστισαν περίπου 27,5 δισ δρχ περισσότερα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί και μάλιστα, με αυτά τα χρήματα υλοποιήθηκε 70% λιγότερο έργο, καθώς καταγράφηκαν μόνο 8,5 εκ. στρέμματα έναντι 28,2 εκ. που είχαν αρχικά υπολογιστεί. Εξαιτίας της υπέρβασης αυτής το ΥΠΕΧΩΔΕ, πρόσφατα "απειλήθηκε" από την ΕΕ, με πάγωμα των χρηματοδοτήσεων.

    [05] ΚΚΕ-Παπαρήγα:Καταιγίδα οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση.

    28/02/2001 21:21:28

    Ως επερχόμενη καταιγίδα χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι η κοινωνική ασφάλιση οδηγείται σε εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, και τόνισε ότι χρειάζεται ένα λαϊκό μέτωπο που να αντιπαρατεθεί στην πολιτική αυτή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι καθολικός και ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διάλογος με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

    [06] Βουλή-Αναπροσαρμόζεται το "σπατόσημο".

    28/02/2001 21:21:21

    Αναπροσαρμόζεται το «σπατόσημο, προκειμένου να εξισωθούν τα σχετικά τέλη γα τις πτήσεις εσωτερικού, με εκείνα για τις πτήσεις προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή. Ετσι, θα επιβαρυνθούν τα αεροπορικά εισιτήρια στις πτήσεις εσωτερικού κατά 860 δρχ, ενώ θα υπάρξει αντίστοιχη ελάφρυνση σε εκείνα των πτήσεων εξωτερικού για χώρες ΕΕ. Των ρυθμίσεων, εξαιρούνται οι άγονες γραμμές της Ολυμπιακής.

    [07] Οριστικοποιήθηκε η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

    28/02/2001 21:21:14

    Οριστικοποιήθηκε πλέον η σταδιακή, αλλά οριστική απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού που λειτουργούν εκεί από το 1967. Οι φυλακές μετά το 2005 θα αποδοθούν στον ομώνυμο δήμο. Ο χώρος που βρίσκονται σήμερα θα παραδοθεί στο δήμο, ο οποίος θα δημιουργήσει πάρκα, χώρους άθλησης και πολιτιστικά κέντρα, ενώ θα λειτουργήσει νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά σε κάποιο από τα ανακαινισμένα κτίρια των φυλακών.

    [08] Ταλαιπωρία συνταξιούχων ΙΚΑ-Νεκτάριος-Ευθύνες σε τράπεζες.

    28/02/2001 21:10:51

    Σε ευθύνες των τραπεζών Πίστεως και Εμπορική, απέδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που σχημάτισαν μεγάλες ουρές στις τράπεζες, για να πληρωθούν τις συντάξεις τους με βάση το νέο σύστημα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Νεκτάριος είπε οτι έχουν ήδη αντιμετωπισθεί όλα τα προβλήματα του συστήματος και η πληρωμή των συντάξεων από τον επόμενο μήνα, θα γίνει κανονικά. Πρόσθεσε τέλος, οτι θα ζητήσει ευθύνες από τις τράπεζες για αντισυμβατική συμπεριφορά.

    [09] Σε ειδικούς φρουρούς θα ανατεθεί η μεταγωγή φυλακισμένων.

    28/02/2001 21:10:42

    Σε σώμα ειδικών φρουρών, των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, θα ανατεθούν από 1ης Ιουλίου, οι μεταγωγές των φυλακισμένων. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, στη Βουλή. Για την απόδραση του Πάσσαρη, υποστήριξε οτι ήταν αποτέλεσμα παραλήψεων, προχειρότητας και επιπολαιότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία κατάρτισης του νομοσχεδίου για το οργανωμένο έγκλημα, στο οποίο θα περιληφθούν οι διατάξεις για τη χρήση των όπλων από τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

    [10] Διόρθωση( Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΟΑ-Ασφαλιστικά ταμεία-ΠΙΚΠΑ

    28/02/2001 14:58:58

    Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, προκλήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο ΠΙΚΠΑ. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας απο τις 9 εως τις 12 με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την πώληση του 51% του εθνικού αερομεταφορέα. Παράλληλα, συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Τέλος, πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί και οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 February 2001 - 21:30:24 UTC