Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θέση μάχης τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό.
  • [02] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου-Κ.Σημίτη για εξωτερική πολιτική-Σκόπια.
  • [03] Παπαντωνίου-Ρύθμιση για τα πανωτόκια.
  • [04] Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 4 νεογνών στο Ιπποκράτειο
  • [05] Στο 3,4% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο.
  • [06] Ρέππας-Δηλώσεις Χριστόδουλου-Συνάντηση με πρωθυπουργό.
  • [07] "Αδιάφθοροι" και στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.
  • [08] Απόδραση Πάσσαρη-Αοπλος ο αρχιφύλακας Α.Δρακόπουλος.
  • [09] ΓΣΕΕ-Μελέτη επιστημονικής επιτροπής για ασφαλιστικό
  • [10] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του Πάσσαρη
  • [11] Θυελλώδεις άνεμοι-Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων
  • [12] Απορριμματοφόρο περέσυρε και σκότωσε οδοκαθαριστή
  • [13] Επιστολή Πάπα στον Χριστόδουλο
  • [14] Θεσσαλονίκη-Δεν κινδυνεύουν τα άλλα νεογνά του "Ιπποκράτειου"
  • [15] Στον ανακριτή δύο άτομα για το θάνατο 23χρονης στη διάρκεια άμβλωσης
  • [16] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [17] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου-Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
  • [18] ΝΔ-Πρόταση νόμου για πανωτόκια

  • [01] Σε θέση μάχης τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό.

    20/02/2001 21:42:38

    Σε θέση μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για το ασφαλιστικό. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατέστησαν σαφές ότι θα προσέλθουν στο διάλογο, αλλά προειδοποίησαν ότι οι λύσεις στα προβλήματα του ασφαλιστικού δεν μπορούν να αναζητηθούν με στενά λογιστικά κριτήρια, αλλά με βάση τα κριτήρια της κοινωνικής πολιτικής. Τα συνδικάτα απέρριψαν κάθε προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αντιπαραθέτοντας την προοπτική της αύξησης της απασχόλησης, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, που σήμερα φτάνει το 25% και της μαύρης εργασίας.

    [02] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου-Κ.Σημίτη για εξωτερική πολιτική-Σκόπια.

    20/02/2001 21:42:32

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής, τις προσεχείς μέρες στα Σκόπια, καθώς όπως είπε υπάρχουν εντάσεις στην περιοχή και τέτοιες εκδηλώσεις επιδρούν κατευναστικά. Ο κ. Σημίτης ενημέρωσε το πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων και δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Σημίτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαβαλκανική διάσκεψη, στα Σκόπια και η οποία όπως είπε, γίνεται σε μία στιγμή που υπάρχει ένταση μεταξύ της Αλβανίας και άλλων χωρών στην περιοχή. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της ΠΓΔΜ κίνηση μεγάλων τμημάτων ενόπλων Αλβανών από το Κόσοβο προς τα σύνορα της χώρας παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο. O ίδιος πρόσθεσε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθούν προκλήσεις, ώστε να εμφανιστεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την αλβανική μειονότητα και στην ΠΓΔΜ και να αρχίσουν συγκρούσεις.

    [03] Παπαντωνίου-Ρύθμιση για τα πανωτόκια.

    20/02/2001 21:42:26

    Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή ρύθμιση για τα πανωτόκια, η οποία θα είναι τομή και θα ικανοποιεί τόσο τους δανειολήπτες, όσο και τα εύλογα συμφέροντα των τραπεζών, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη. Η ΝΔ κατέθεσε στη βουλή πρόταση νόμου για τα πανωτόκια, που προβλέπει την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την πληρωμή έως και του τριπλάσιου ποσού δανεισμού.

    [04] Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 4 νεογνών στο Ιπποκράτειο

    20/02/2001 21:42:20

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος 4 νεογνών στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας ζητάει να ερευνηθεί αν οι θάνατοι οφείλονται σε παράλειψη κάποιου ή κάποιων από το νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Οπως έγινε γνωστό, ο θάνατος οφείλεται σε εντεροβακτηριοειδές μικρόβιο.

    [05] Στο 3,4% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο.

    20/02/2001 21:42:13

    Στο 3,4% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, έναντι 3,9% του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική υπηρεσία, η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις μειώσεις των δεικτών ένδυσης και υπόδησης λόγω των χειμερινών εκπτώσεων, καθώς και στη σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

    [06] Ρέππας-Δηλώσεις Χριστόδουλου-Συνάντηση με πρωθυπουργό.

    20/02/2001 21:42:07

    Ουδέποτε ο πρωθυπουργός αρνήθηκε συνάντηση με την ηγεσία της Εκκλησίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο κ. Ρέππας έδειξε πάντως ενοχλημένος από

    τη δήλωση του κ. Χριστόδουλου ότι η εκκλησία προτίθεται να στείλει προεκλογικά στα κόμματα ερωτηματολόγιο για το θέμα των ταυτοτήτων.Μία τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε παράδοξη πρακτική για την Εκκλησία, η αποστολή της οποίας είναι να ενώνει και όχι να διχάζει και ο ρόλος της πρέπει να είναι συνεκτικός, τόνισε ο κ. Ρέππας.

    [07] "Αδιάφθοροι" και στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

    20/02/2001 21:42:00

    Τη σύσταση ομάδας "αδιάφθορων" προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, για να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται στη διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης. Οι επιθεωρητές θα μπορούν κατ' επιλογήν και μετά την κανονική εξέταση ενός υποψηφίου να τον επανεξετάσουν και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ανεπάρκειά του,ο μεν υποψήφιος θα υποχρεώνεται σε πρόσθετα μαθήματα και σε επανεξέταση, ο δε εκπαιδευτής και εξεταστής θα υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις.

    [08] Απόδραση Πάσσαρη-Αοπλος ο αρχιφύλακας Α.Δρακόπουλος.

    20/02/2001 21:41:53

    Στα κυκλώματα που λυμαίνονται τα σωφρονιστικά καταστήματα και κυρίως τις φυλακές Κορυδαλλού, αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές τη λύση του μυστηρίου με την απόδραση, του επικίνδυνου και αδίστακτου κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη, που παραμένει ασύλληπτος για πέμπτη συνεχή μέρα. Στο μεταξύ, όπως δήλωσαν συνδικαλιστές της αστυνομίας, ο ένας από τους δύο αρχιφύλακες που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Πασσαρη, συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Δρακόπουλος, ήταν άοπλος την ημέρα που μετέφεραν τον Πάσσαρη στο νοσοκομείο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί πίστευαν πως έκαναν μια μεταγωγή ρουτίνας, και είχαν άγνοια για το ποιόν του κρατούμενου που επρόκειτο να συνοδεύσουν. Η ΝΔ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και την Αστυνομία, με αφορμή την απόδραση του Πάσσαρη.

    [09] ΓΣΕΕ-Μελέτη επιστημονικής επιτροπής για ασφαλιστικό

    20/02/2001 15:03:49

  • Τη μελέτη της επιστημονικής επιτροπής για το ασφαλιστικό, έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ. Η μελέτη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση της ανεργίας και στην καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδος αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι προτάσεις του βρετανικού οίκου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

    [10] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του Πάσσαρη

    20/02/2001 15:03:43

  • Αφαντος για πέμπτη ημέρα, παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας, παραμένει ο αδίστακτος δραπέτης κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, που σκότωσε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, δύο αστυνομικούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, τόνισε στη Βουλή οτι το σωφρονιστικό σύστημα χρειάζεται αναμόρφωση και προανήγγειλε βελτιώσεις στην κτιριακή υποδομή και προσλήψεις 1.000 σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στο τρέχον έτος.

    [11] Θυελλώδεις άνεμοι-Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

    20/02/2001 15:03:37

  • Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Απο το λιμάνι του Πειραιά επιτράπηκε λίγο πριν το μεσημέρι ο απόπλους των πλοίων για ορισμένα νησιά και ειδικότερα για τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τα Κύθηρα και τα Χανιά Κρήτης, ενω απο το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φτάνουν μόνο μέχρι την Ανδρο. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Στο μεταξύ, λόγω των χιονοπτώσεων τα αυτοκίνητα σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [12] Απορριμματοφόρο περέσυρε και σκότωσε οδοκαθαριστή

    20/02/2001 15:03:31

  • Οδοκαθαριστή του Δήμου Αθηναίων, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα το πρωί στην Κυψέλη Αττικής, οδηγός απορριμματοφόρου. Πρόκειται για τον 45χρονο Σωτήρη Γιαννίκο, ενω ο οδηγός του αυτοκινήτου Γιώργος Καλλέργης, 32 ετών, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [13] Επιστολή Πάπα στον Χριστόδουλο

    20/02/2001 15:03:24

  • Την πρόθεσή του να επισκεφθεί για προσκήνυμα την Αθήνα το Μάιο εκφράζει ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' σε επιστολή του που απέστειλε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Απο την πλευρά του ο κ. Χριστόδουλος παρέπεψε το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενώ τόνισε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να αποτρέψει ή να εμποδίσει την επίσκεψη του Πάπα, ο οποίος, όπως είπε, είναι αρχηγός κράτους.

    [14] Θεσσαλονίκη-Δεν κινδυνεύουν τα άλλα νεογνά του "Ιπποκράτειου"

    20/02/2001 15:03:18

  • Σε εντεροβακτηριοειδές μικρόβιο οφείλεται ο θάνατος των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα βρέφη που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην ίδια μονάδα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, Θρασύβουλο Βεντούρη όλα τα νεογνά που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων είναι αρνητικά.

    Παράλληλα ο πρόεδρος του «Ιπποκράτειου διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Από τα αποτελέσματα των, μέχρι τώρα, ερευνών, σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που υπάρξουν, έστω και υπόνοιες θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Από τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου προτάθηκε στους γονείς των μωρών να γίνει νεκροτομή. Οι τρεις από αυτούς δεν προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια και παρέλαβαν τις σορούς των νεογνών. Ο τέταρτος δεν έχει ενημερωθεί ακόμη σχετικά με την πρόταση της διοίκησης και αναμένεται να έρθει από την περιφέρεια.

    [15] Στον ανακριτή δύο άτομα για το θάνατο 23χρονης στη διάρκεια άμβλωσης

    20/02/2001 15:03:10

  • Στον ανακριτή Δράμας, οδηγούνται σήμερα, ο μαιευτήρας Νικόλαος Φωτιάδης και ο αναισθησιολόγος Θεόδωρος Νικολακόπουλος. Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια για το θάνατο 23χρονης στη διάρκεια άμβλωσης σε ιδιωτικό ιατρείο της πόλης.

    [16] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    20/02/2001 15:03:04

  • "Η οικονομία πηγαίνει καλά και προχωράει με σταθερά βήματα", δήλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά απο συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίον ενημέρωσε, για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Σημίτης, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την κατασκευή εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας και μεγάλων ξενοδοχείων. Για την εξωτερική πολιτική είπε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την προώθηση λύσης στο Κυπριακό και τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, καθώς και τη διαρκή ειρήνη στα Βαλκάνια. Το μεσημέρι ο κ. Στεφανόπουλος αναχώρησε για τα Ιωάννινα, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης απο τον τουρκικό ζυγό.

    [17] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου-Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

    20/02/2001 15:02:57

  • Την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως το θέμα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συζήτησαν το μεσημέρι σε συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε οτι εξετάστηκε η πορεία του πληθωρισμού και των φορολογικών εσόδων, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητική την πορεία των μεγεθών αυτών. Τόνισε οτι ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών-μελών της ευρω-ζώνης θα είναι φέτος της τάξης του 3%. Ο υπουργός δήλωσε ότι η 15η Μαρτίου θα είναι το εναρκτήριο σάλπισμα για την εφαρμογή των προγραμμάτων που έχουν ενταχθεί στο ΚΠΣ-Γ', ενω για το θέμα των Πανωτοκίων ο κ. Παπαντωνίου τόνισε οτι το υπουργείο ετοιμάζει νέα ρύθμιση, που θα ικανοποιεί τόσο τους επενδυτές όσο και τις τράπεζες.

    [18] ΝΔ-Πρόταση νόμου για πανωτόκια

    20/02/2001 15:02:50

    Πρόταση νόμου στη Βουλή για τη ρύθμιση του θέματος των πανωτοκίων κατέθεσε η ΝΔ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Θόδωρο Ρουσσόπουλο, η πρόταση προβλέπει την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την πληρωμή εως και του τριπλάσιου ποσού δανεισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 February 2001 - 21:30:35 UTC