Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαντωνίου:"Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα..."
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με Επιτροπή Βιοηθικής.
  • [03] Τίτλοι σπουδών από κέντρα ελεύθερων σπουδών-ΕΕ-Κυβέρνηση.
  • [04] Κόντρα ΝΔ-Λαλιώτη για το αεροδρόμιο στα Σπάτα.
  • [05] Κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Ελλάδα.
  • [06] Απόφαση Μ.Αποστολάκη για Πιστωτικές κάρτες.
  • [07] Ρέππας:"Δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα των ταυτοτήτων".
  • [08] Παπαντωνίου-Βασικοί άξονες ανάπτυξης της οικονομίας
  • [09] ΟΟΣΑ-Οικονομική ανάπτυξη 4,6% για την Ελλάδα το 2001
  • [10] Επιστήμονες-Αποκρυπτογράφηση DNA-Δημοσιοποίηση
  • [11] Νομοσχέδιο ΤΕΙ-Με Π. Ευθυμίου συναντάται αύριο ο Κ. Σημίτης
  • [12] Νέο αεροδρόμιο-Λαλιώτης-Καραμανλής
  • [13] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη
  • [14] Γενοκτονία Ελλήνων Μικράς Ασίας-Τουρκικό διάβημα.
  • [15] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο
  • [16] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
  • [17] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Αθήνα
  • [18] Σε εφαρμογή το σύστημα πληρωμής συντάξεων μέσω Τραπεζών
  • [19] Θεσσαλονίκη - Βγήκε από την εντατική ο 17χρονος.
  • [20] Απεργία στα Διόδια αύριο

  • [01] Παπαντωνίου:"Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα..."

    13/02/2001 21:37:59

    Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της πραγματικής σύγκλισης, μέσω του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, που ενέκρινε ομόφωνα το ΕΚΟΦΙΝ, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος δεν παρέλειψε να πει πως η προσπάθεια είναι δύσκολη και ενέχει αβεβαιότητες και κινδύνους, όπως πληθωριστικές πιέσεις και κατεστημένες νοοτροπίες,αναχρονιστικές πρακτικές, συμφέροντα και συντεχνιακές αντιλήψεις. Αν δεν τολμήσουμε να ξεβολέψουμε ορισμένους ή ορισμένες καταστάσεις τότε θα αποτύχουμε, τόνισε ο κ.Παπαντωνίου.

    [02] Συνάντηση Σημίτη με Επιτροπή Βιοηθικής.

    13/02/2001 21:37:53

    Οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται πολλά για τις κοινωνίες, αλλά υποκρύπτουν και πολλούς κινδύνους για την υγεία και τα οικοσυστήματα, γι'αυτό και πρέπει να υπάρχουν κανόνες με βάση τις αξίες μας. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, με αφορμή την αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα ως οργανωμένη κοινωνία και να ανοίξουμε νέους δρόμους, σημείωσε ο κ. Σημίτης.

    [03] Τίτλοι σπουδών από κέντρα ελεύθερων σπουδών-ΕΕ-Κυβέρνηση.

    13/02/2001 21:37:46

    Η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς επιτρόπου της

    ΕΕ, ο οποίος χαρακτήρισε ακαδημαϊκούς τους τίτλους σπουδών που χορηγούν κέντρα ελεύθερων σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Ο υπουργός Τύπου δήλωσε με νόημα ότι είναι σαφή και συγκεκριμένα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και σημείωσε πως υποβλήθηκε λάθος ερώτηση, σε λάθος επίτροπο και δόθηκε λάθος απάντηση. Αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις αλλαγές στα ΤΕΙ.

    [04] Κόντρα ΝΔ-Λαλιώτη για το αεροδρόμιο στα Σπάτα.

    13/02/2001 21:37:40

    Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή κατέθεσε η ΝΔ, ζητώντας να πληροφορηθεί

    από τον πρωθυπουργό για την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων. Στην ερώτηση γίνεται λόγος για βραδύτητα και έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού στην εξέλιξη των έργων, για αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ και αμφισβήτηση αρμοδίων υπηρεσιών και διεθνών οργανισμών για την ασφαλή λειτουργία του.

    Δυστυχώς ο αρχηγός και οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους ως καθ έξιν και κατ επάγγελμα κινδυνολόγοι, ήταν το σχόλιο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

    [05] Κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Ελλάδα.

    13/02/2001 21:37:33

    Κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας δεν βρέθηκε στη χώρα μας από την αρχή του 2001 που εφαρμόζεται το γρήγορο τεστ. Τη δήλωση έκανε ο υφυπουργός Γεωργίας, ο οποίος τόνισε οτι από σήμερα την ένδειξη "εγχώριο", δηλαδή ελληνικό, θα φέρουν μόνο τα κρέατα που προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει και έχουν σφαγεί στην Ελλάδα. Με τη νέα ρύθμιση, σταματάει η πρακτική να ονομάζονται ελληνικά τα κρέατα που προέρχονται από ζώα, τα οποία είχαν "μείνει" στη χώρα μας τρεις μήνες.

    [06] Απόφαση Μ.Αποστολάκη για Πιστωτικές κάρτες.

    13/02/2001 21:37:27

    Στα 150 ευρώ, περίπου 51.000 δρχ, περιορίζεται ποσοτικά η ευθύνη του κατόχου πιστωτικής κάρτας, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, μέχρι τη στιγμή της γνωστοποίησης προς την εκδούσα αρχή. Αυτό ορίζεται με απόφαση της υφυπουργού Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, στην οποία τονίζεται πως ο ιδιοκτήτης πιστωτικής κάρτας δεν φέρει καμιά ευθύνη για ζημιές από αντικανονική ή παράνομη χρήση της, από τρίτον, από τη στιγμή που θα ειδοποιήσει για την κλοπή ή απώλεια της κάρτας.

    [07] Ρέππας:"Δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα των ταυτοτήτων".

    13/02/2001 21:37:20

    Δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα των ταυτοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Τύπου όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, που φέρεται να υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της το δημοψήφισμα που διεξάγει η εκκλησία. Ο κ. Ρέππας αμφισβήτησε ότι ο κ. Σταθόπουλος διατύπωσε ακριβώς κατά τον τρόπο αυτό τις απόψεις του και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της, οι νόμοι εφαρμόζονται και οι νέες ταυτότητες ήδη κυκλοφορούν.

    [08] Παπαντωνίου-Βασικοί άξονες ανάπτυξης της οικονομίας

    13/02/2001 15:05:41

  • Οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς, στο ασφαλιστικό και στις δαπάνες του Δημοσίου, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου του ΕΚΟΦΙΝ, όπου εγκρίθηκε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2001-2004. Ο κ.Παπαντωνίου, αναλύοντας τους στόχους του προγράμματος, ανέφερε ότι υπάρχουν οι κίνδυνοι των πληθωριστικών πιέσεων και ανακοίνωσε ότι στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής θα εφαρμοστεί το αγγλικό μοντέλο. Πρόσθεσε οτι οι αυξήσεις στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους, θα πρέπει να συγκρατηθούν στα όρια του προϋπολογισμού.

    [09] ΟΟΣΑ-Οικονομική ανάπτυξη 4,6% για την Ελλάδα το 2001

    13/02/2001 15:05:35

  • Οικονομική ανάπτυξη 4,6% το 2001 και 4,4% το 2002, αναμένεται να επιτύχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει οτι η οικονομική ανάπτυξη για το 2001 θα είναι η σημαντικότερη που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δέκα χρόνια. Στην έκθεση επισημαίνεται οτι απο τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει με μεγάλα βήματα προς την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισοτήτων.

    [10] Επιστήμονες-Αποκρυπτογράφηση DNA-Δημοσιοποίηση

    13/02/2001 15:05:29

  • Εξαιρετικής σημασίας, για την κατανόηση και καλύτερη θεραπεία πολλών ασθενειών, χαρακτηρίζεται απο την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, η δημοσιοποίηση της αποκρυπτογράφησης των ανθρώπινων γονιδίων. Οι ερευνητές δηλώνουν, οτι απο την αξιοποίηση του DNA θα μπορούν να παρασκευαστούν φάρμακα που θα απευθύνονται σε συγκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, με κοινό γενετικό υπόβαθρο. Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί σε πολλές επιστημονικές ομάδες για την πρόσβαση στις συγκεκριμένες γενετικές πληροφορίες. Βρετανοί επιστήμονες υποστήριξαν χθές, οτι το ανθρώπινο γονιδίωμα δεν είναι για πούλημα και είναι εγκληματικό οι έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα να περιοριστούν στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα της αποκρυπτογράφησης του DNA, συζητήθηκε το μεσημέρι σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

    [11] Νομοσχέδιο ΤΕΙ-Με Π. Ευθυμίου συναντάται αύριο ο Κ. Σημίτης

    13/02/2001 15:05:22

  • Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, θα εξεταστεί κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ κατά τη χθεσινή έκτακτη σύνοδό τους ζήτησαν διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενω εκτίμησαν οτι οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι θετικές. Ωστόσο, κρίνουν απαραίτητες κάποιες τροποποιήσεις, που αφορούν κυρίως την εξέλιξη του διδακτικού προσωπικού. Εξάλλου, συνάντηση με τον πρωθυπουργο ζήτησαν και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ενω προτίθενται να ενημερώσουν και τους αρχηγούς των κομμάτων για τις θέσεις τους στο θέμα του νομοσχεδίου.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κοινοτικού επιτρόπου Φριτς Μπολγκεστάιν οτι είναι ακαδημαϊκοί τίτλοι τα πιστοποιητικά που απονέμουν ελληνικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, που συνεργάζονται με αγγλικά πανεπιστήμια. Ο κοινοτικός επίτροπος μάλιστα προέτρεψε τους σπουδαστές που κατέχουν τέτοια πιστοποιητικά και τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί να καταφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια.

    [12] Νέο αεροδρόμιο-Λαλιώτης-Καραμανλής

    13/02/2001 15:05:16

  • Εντός του Μαρτίου θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, βάζοντας τέρμα στη φημολογία περί αναβολής των εγκαινίων του εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των οδικών προσβάσεων προς αυτό. Ο κ. Λαλιώτης τόνισε οτι 15 λεπτά μέχρι μια ώρα είναι ο χρόνος που θα απαιτείται για να φτάσει κανείς με ΙΧ στο νέο αεροδρόμιο απο διάφορα σημεία της Αθήνας. Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων κατέθεσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στην ερώτησή του ο κ.Καραμανλής κάνει λόγο για βραδύτητα και έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού στην εξέλιξη των έργων που αφορούν την έναρξη της έγκαιρης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του, για την αμφισβήτηση αρμόδιων υπηρεσιών και διεθνών οργανισμών για την ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

    [13] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη

    13/02/2001 15:05:08

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συναντήθηκε το πρωί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Στο επίκεντρο της συνεργασίας αυτής ήταν η αποτίμηση των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη των γραμματέων και των μελών των νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών του κόμματος σε όλη τη χώρα.

    [14] Γενοκτονία Ελλήνων Μικράς Ασίας-Τουρκικό διάβημα.

    13/02/2001 15:05:01

  • Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Αλί Τουϊγκάν προέβη το πρωί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής της διεύθυνσης ελληνοτουρκικών υποθέσεων, του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με προεδρικό διάταγμα που αφορά στην ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απο τις τουρκικές δυνάμεις. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας σχετικά με την καθιέρωση της ημερομηνίας αυτής και πρόσθεσε οτι αυτό είναι απόφαση της ελληνικής Βουλής και δεν αφορά μεμονωμένη απόφαση της κυβέρνησης.

    [15] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο

    13/02/2001 15:04:52

  • Νέες σημαντικές αυξήσεις στα καύσιμα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερες κατά 5 δρχ το λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10 δρχ και το ντίζελ κατά 9 δρχ το λίτρο.

    [16] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

    13/02/2001 15:04:45

  • Κανονικά διεξάγονται απο το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας μετά την άρση του απαγορευτικού.

    [17] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Αθήνα

    13/02/2001 15:04:39

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία ξέσπασε το πρωί σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας με αφρολέξ και άλλα εύφλεκτα υλικά στα Κάτω Πετράλωνα, στην Αθήνα. Μετά απο έγκαιρη επέμβαση της Πυρσβεστικής η φωτιά σβήστηκε πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους, ενω για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η πολυκατοικία.

    [18] Σε εφαρμογή το σύστημα πληρωμής συντάξεων μέσω Τραπεζών

    13/02/2001 15:04:32

  • Σε εφαρμογή τίθεται απο τις 22 του μηνός το σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΙΚΑ μέσω των Τραπεζών. Οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Εξάλλου, οι συνταξιούχοι οι οποίοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους κατ' οίκον. Οσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο νέο σύστημα έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα της επιλογής τους και μέχρι τότε θα εισπράττουν την σύνταξή τους απο την Αγροτική Τράπεζα.

    [19] Θεσσαλονίκη - Βγήκε από την εντατική ο 17χρονος.

    13/02/2001 15:04:26

    Βγήκε απο τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Γεώργιος Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, ο 17χρονος μαθητής Γιάννης Χρηστάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στις 31 Ιανουαρίου σοβαρά στο κεφάλι απο γκλόμπ αστυνομικού, μετά απο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας του νοσοκομείου, ενω η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και ο ίδιος επικοινωνεί με το περιβάλλον

    [20] Απεργία στα Διόδια αύριο

    13/02/2001 15:04:19

    Εικοσιτετράωρη απεργία απο αύριο στις 6 το πρωϊ μέχρι τις 6 το πρωϊ της Πέμπτης πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα διόδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατατέθηκε στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία τύπου Αττικό Μετρό. Οι εργαζόμενοι στα διόδια απειλούν με νέες κινητοποιήσεις και κατηγορούν τον υφυπουργό Νάσο Αλευρά οτι δεν έλαβε υπόψη και τις δικές τους προτάσεις πριν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 February 2001 - 21:30:49 UTC