Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακόπιστο χαρακτήρισε τον Μέρι ο Τ.Χυτήρης.
  • [02] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Αντιδράσεις.
  • [03] Γιουροφάιτερ-Ομιλος Μυτιληναίου-Ανακοίνωση συμφωνίας.
  • [04] Δυσαρέσκεια Ανωμερίτη για απόφαση ΕΕ-Τρελές αγελάδες.
  • [05] Αναθεώρηση Συντάγματος-Μητσοτάκης-Χυτήρης.
  • [06] Στη Βομβάη ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.
  • [07] Βουλή-ΚΚΕ-ΣΥΝ-Πρόταση νόμου για απλή αναλογική.
  • [08] Ινδία-Πρωθυπουργός-Εμπορικές σχέσεις
  • [09] Δήλωση Μητσοτάκη για το θέμα των διαπλεκομένων
  • [10] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση των ΤΕΙ-Στα τέλη Φεβρουαρίου
  • [11] Εγκλημα στον Ασπρόπυργο-Θύμα ένας 34χρονος Πακιστανός
  • [12] Τελευταίο αντίο για τον Ιάννη Ξενάκη
  • [13] Πτώση ΙΧ αυτοκινήτου σε χαράδρα-Νεκρός ο οδηγός του
  • [14] Στάση εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία
  • [15] Αεροδρόμιο "Μακεδονία"-Προβλήματα στις πτήσεις λόγω ομίχλης
  • [16] Κηδεύεται ο Γιάννης Σκουλαρίκος
  • [17] Στον ανακριτή οι δράστες της ληστείας και κακοποίησης 82χρονου
  • [18] Πρόβλημα με αεροσκάφος της αεροπλοϊας
  • [19] Παπανδρέου-Προτάσεις για κατάσταση στη νότια Σερβία-Κόσοβο
  • [20] ΚΚΕ-ΣΥΝ-Πρόταση νόμου για απλή αναλογική

  • [01] Κακόπιστο χαρακτήρισε τον Μέρι ο Τ.Χυτήρης.

    08/02/2001 21:40:03

    Γελοίο, προβοκάτορα, παρανοϊκό, κακόπιστο και αναξιόπιστο, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Αμερικανό Γουέϊν Μέρι, που με κάθε τρόπο επιχειρεί να πλήξει την Ελλάδα, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, χρησιμοποιώντας το θέμα της τρομοκρατίας. Ο κ. Χυτήρης άφησε εκτός πεδίου βολής τον αρχηγό της ΣΙΑ, Τζόρτζ Τένετ, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει και αυτός δηλώσεις για το θέμα της τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για γραπτή έκθεσή, στην οποία δεν γίνεται κανένας λόγος για την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, είπε οτι οι συντονισμένες και ουσιαστικές προσπάθειες της Ελλάδας για την καταπολέμηση του διεθνούς φαινομένου της τρομοκρατίας, αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο και από την αμερικανική κυβέρνηση. Καταδίκασε τις υπερβολές που κατά καιρούς ακούγονται από διάφορα δημοσιογραφικά χείλη στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας οτι διογκώνουν το πρόβλημα και κάθε άλλο, παρά συμβάλλουν στη σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [02] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Αντιδράσεις.

    08/02/2001 21:39:56

    Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, που συνέρχονται εκτάκτως το Σάββατο στην Πάτρα για να καθορίσουν τη στάση τους, εκτιμούν ότι με το νομοσχέδιο αυτό, στην ουσία εξομοιώνονται τα πτυχία των ΤΕΙ και ΑΕΙ, κάτι που διαψεύσει κατηγορηματικά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ αντιδρούν στο σύστημα εξέτασης των διδασκόντων.

    [03] Γιουροφάιτερ-Ομιλος Μυτιληναίου-Ανακοίνωση συμφωνίας.

    08/02/2001 21:39:49

    Την υπογραφή της μεγαλύτερης μέχρι τώρα συμφωνίας συμπαραγωγής,

    μεταξύ του κονσόρτσιουμ παραγωγής του μαχητικού "Γιουροφάϊτερ" και του Ομίλου Μυτιληναίου, ύψους 85 εκατ. ευρώ, περίπου 30 δισ. δρχ., ανακοίνωσε σήμερα ο Ομιλος επιχειρήσεων Μυτιληναίου. Το επόμενο και μεγαλύτερο έργο συμπαραγωγής του Ομίλου στα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι αυτό των αρμάτων μάχης. Η κατασκευή των μεταλλικών μερών των αρμάτων προβλέπεται να γίνει στη Μέτκα, η δε συναρμολόγηση και οι τελικές δοκιμές, στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη. Το ύψος της αναμενόμενης συμπαραγωγής αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισ. δρχ.

    [04] Δυσαρέσκεια Ανωμερίτη για απόφαση ΕΕ-Τρελές αγελάδες.

    08/02/2001 21:39:41

    Την έντονη δυσαρέσκειά του, εξέφρασε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, για την απόφαση - εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Ο κ.Ανωμερίτης χαρακτήρισε αχαρακτήριστη την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας οτι στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Τα νέα μέτρα της επιτροπής αφορούν το κόκαλο της σπονδυλικής στήλης, την επεξεργασία του λίπους στους 133 βαθμούς Κελσίου, των μηρυκαστικών και γενικά τον προληπτικό έλεγχο στα ζώα, άνω των 12 μηνών που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Απρίλιο.

    Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν από την πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες μετά την επιστροφή εκπροσώπων τους από την Αθήνα, όπου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας.

    [05] Αναθεώρηση Συντάγματος-Μητσοτάκης-Χυτήρης.

    08/02/2001 21:39:34

    Την ανάγκη να θωρακισθεί θεσμικά το πολίτευμα της χώρας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου, επισημαίνει με γραπτή του δήλωση ο Κώστας Μητσοτάκης. Ο καταστατικός χάρτης της χώρας δεν μπορεί να γίνει λάστιχο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τ.Χυτήρης, με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος και επέκρινε τη ΝΔ ότι κάνει ευκαιριακό ανταρτοπόλεμο κατ'άρθρο και ότι υποτιμά τη διαδικασία αναθεώρησης, το Σύνταγμα και τους πολίτες.

    [06] Στη Βομβάη ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.

    08/02/2001 21:39:28

    Τη Βομβάη το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ινδίας, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος αύριο το βράδυ επιστρέφει στην Αθήνα. Μιλώντας σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας Ινδικών Βιομηχανιών, ο κ.Σημίτης είπε οτι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, την τοποθετούν στην κορυφή του καταλόγου στον τομέα των επενδύσεων, κυρίως λόγω της σημαντικής μείωσης των επιτοκίων. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του 5% που έχει η χώρα μας σε συνδυασμό με τον χαμηλό πληθωρισμό.

    [07] Βουλή-ΚΚΕ-ΣΥΝ-Πρόταση νόμου για απλή αναλογική.

    08/02/2001 21:39:21

    Κοινή πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, παρουσίασαν στη Βουλή, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Εκπρόσωποι των δύο κομμάτων χαρακτήρισαν καλπονοθευτικό το υπάρχον σύστημα και τόνισαν πως, εκτός από τη Βουλή όπου θέτουν το θέμα της απλής αναλογικής, θα αναλάβουν δράση και έξω από το κοινοβούλιο, απευθυνόμενοι σε φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί κίνημα.

    [08] Ινδία-Πρωθυπουργός-Εμπορικές σχέσεις

    08/02/2001 15:01:39

  • Για τις δυνατότητες συνεργασίας των επιχειρηματιών της Ινδίας με την Ελλάδα μίλησε στη Βομβάη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας Ινδικών Βιομηχανιών ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα οτι η επίσκεψή του αυτή θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Τόνισε οτι την τελευταία πενταετία η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμούς πάνω απο το μέσο ευρωπαϊκό όρο, ο πληθωρισμός της είναι μόλις στο 3%, ενώ ο σημερινός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός. Ο πρωθυπουργός προέβλεψε οτι αναμένεται ταχεία ανάπτυξη στις επενδύσεις λόγω πτώσης των επιτοκίων.

    [09] Δήλωση Μητσοτάκη για το θέμα των διαπλεκομένων

    08/02/2001 15:01:28

  • Στο θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων επανέρχεται σήμερα με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων. Επισημαίνει την ανάγκη να θωρακιστεί θεσμικά το πολίτευμα της χώρας με ευρύτερη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου. Προσθέτει οτι τα διαπλεκόμενα γιγαντώθηκαν τον τελευταίο καιρό. Σημειώνεται οτι χθές στη Βουλή προκλήθηκαν έντονες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των υπο αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, που αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    [10] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση των ΤΕΙ-Στα τέλη Φεβρουαρίου

    08/02/2001 15:01:13

  • Στα τέλη Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που μεταξύ άλλων εισάγει διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και προβλέπει οτι τα πτυχία τους θα είναι πρώτος ακαδημαϊκός τίτλος, ενώ οι απόφοιτοί τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις μεταπτυχιακές σπουδές. Το περιεχόμενο όμως του νομοσχεδίου προκαλεί τριγμούς, καθώς οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων έχουν συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για το ερχόμενο Σάββατο στην Πάτρα.

    [11] Εγκλημα στον Ασπρόπυργο-Θύμα ένας 34χρονος Πακιστανός

    08/02/2001 15:01:03

  • Εναν 34χρονο Πακιστανό, πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι τα ξημερώματα, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Το θύμα έφερε τραύμα, απο σφαίρα πυροβόλου όπλου. Η αστυνομία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μεταξύ Πακιστανών και Αλβανών.

    [12] Τελευταίο αντίο για τον Ιάννη Ξενάκη

    08/02/2001 15:00:55

  • Τελευταίο αντίο σήμερα στο μεγάλο στοχαστή της μουσικής Ιάννη Ξενάκη. Στο Κοιμητήριο "Πέρ Λασέζ" του Παρισιού, όπου αναπαύονται διασημότητες του γαλλικού πνεύματος και της Τέχνης, ο διεθνής κόσμος του στοχασμού και της μουσικής θα αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής. Σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, η σορός του θα αποτεφρωθεί.

    [13] Πτώση ΙΧ αυτοκινήτου σε χαράδρα-Νεκρός ο οδηγός του

    08/02/2001 15:00:49

  • Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, που έπεσε σε χαράδρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Λουτρόπυργου Ελευσίνας. Πρόκειται για τον Αχιλλέα Ρώσση 26 ετών απο τον Ασπρόπυργο. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    [14] Στάση εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία

    08/02/2001 15:00:41

  • Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο, για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

    [15] Αεροδρόμιο "Μακεδονία"-Προβλήματα στις πτήσεις λόγω ομίχλης

    08/02/2001 15:00:34

  • Προβλήματα λόγω πυκνής ομίχλης δημιουργήθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Δεν πραγματοποιήθηκαν αρκετά δρομολόγια, ενώ οι πτήσεις επαναλήφθηκαν κανονικά στις 11 το πρωί.

    [16] Κηδεύεται ο Γιάννης Σκουλαρίκος

    08/02/2001 15:00:26

  • Κηδεύεται το μεσημέρι απο το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο προϊστάμενος του ΟΤΕ Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Σκουλαρίκος, που είχε τραυματίσει πολύ σοβαρά άγνωστος κακοποιός, ο οποίος του έκλεψε το αυτοκίνητο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενω πληροφορίες αναφέρουν οτι ήδη έχουν προσαχθεί 100 ύποπτοι για την υπόθεση.

    [17] Στον ανακριτή οι δράστες της ληστείας και κακοποίησης 82χρονου

    08/02/2001 15:00:17

  • Στον ανακριτή Πειραιά απολογήθηκαν σήμερα η 29χρονη Βικτωρία Μαγειροπούλου και ο 36χρονος Αιγύπτιος φίλος της, που κατηγορούνται για τη ληστεία και κακοποίηση του 82χρονου Κωνσταντίνου Καλαφάτη. Στην αστυνομία παραδόθηκε το μεσημέρι και ο 25χρονος Νίκος Βασδέκης, τον οποίο οι δράστες, είχαν κατονομάσει ως συνεργό τους.

    [18] Πρόβλημα με αεροσκάφος της αεροπλοϊας

    08/02/2001 15:00:09

  • Λαχτάρισαν το πρωί οι 10 επιβάτες της πτήσης της αεροπλοΐας 040 απο Αθήνα για Μήλο, όταν το αεροσκάφος "Ντορνιέ" στο οποίο επέβαιναν φθάνοντας πάνω απο το νησί, διαπιστώθηκε οτι οι τροχοί του δεν κατέβαιναν. Αμέσως ο πιλότος ειδοποίησε τον Πύργο Ελέγχου και επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου χειροκίνητα πλέον κατέβασε το σύστημα προσγείωσης και όλα εξελίχθηκαν ομαλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Το αεροσκάφος μετά απο τεχνικό έλεγχο, αναχώρησε κανονικά στις 12:15 για τη Μήλο.

    [19] Παπανδρέου-Προτάσεις για κατάσταση στη νότια Σερβία-Κόσοβο

    08/02/2001 15:00:01

  • Ο υπουργος Εξωτερικών έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου για τη διαμόρφωση προτάσεων που θα αφορούν την αντιμετώπιση της κατάστασης στη νότια Σερβία και το Κόσοβο. Ο κ.Παπανδρέου βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την προεδρευουσα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ. Στο μεταξύ, ως μακρινό όνειρο χαρακτήρισε την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, ο υπουργός Αμυνας Α.Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σήμερα στην πόλη Ουρόσεβατς του Κοσόβου- όπου πραγματοποιεί επίσκεψη επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

    [20] ΚΚΕ-ΣΥΝ-Πρόταση νόμου για απλή αναλογική

    08/02/2001 14:59:51

  • Κοινή πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα, παρουσίασαν στη Βουλή, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Οπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, πρόκειται για συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ και πρόσθεσε ότι με το σημερινό εκλογικό σύστημα, δεν υπάρχει αντιστοιχία ψήφων και εδρών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 February 2001 - 21:30:43 UTC