Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Πρόταση μομφής κατά του Παπαντωνίου από τη ΝΔ.
  • [02] Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας.
  • [03] Θεσσαλονίκη-Ραδιενεργά υλικά θαμμένα σε δάσος.
  • [04] Μπλακ άουτ, για δύο ώρες, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  • [05] Απεργία γιατρών-ΕΣΥ-Προβλήματα στα νοσοκομεία.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Εθελοντισμός-Σημίτης-Αγγελοπούλου.
  • [07] Παρουσίαση Ελληνικού και Διεθνούς Αλμανάκ 2001.
  • [08] ΝΔ: πρόταση μομφής κατά του Γ. Παπαντωνίου
  • [09] Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

  • [01] Βουλή-Πρόταση μομφής κατά του Παπαντωνίου από τη ΝΔ.

    30/01/2001 21:14:42

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα στη βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Γιάννου Παπαντωνίου που κατέθεσε η ΝΔ με αφορμή την πορεία του Χρηματιστηρίου. Η κυβέρνηση, δια του ιδίου του υπουργού, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει ο κανονισμός της βουλής να ζητήσει διήμερη αναβολή και έτσι η συζήτηση άρχισε αμέσως και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση ή απόρριψη της πρότασης. Την ίδια ώρα διεθνούς κύρους οικονομικό περιοδικό απένειμε στον κ. Παπαντωνίου Βραβείο καλύτερου υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα προώθησης ιδιωτικοποιήσεων για το έτος 2000.

    [02] Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

    30/01/2001 21:14:35

    Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και το βράδυ θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Από την Πέμπτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    [03] Θεσσαλονίκη-Ραδιενεργά υλικά θαμμένα σε δάσος.

    30/01/2001 21:14:27

    Δύο άκρως ραδιενεργά υλικά, το Αμερίκιο και το Πλουτώνιο, βρέθηκαν στο δάσος Κουρή, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που με κατάλληλο εξοπλισμό περισυνέλεξε τα μεταλλικά πλακίδια, υψηλής ραδιοτοξικότητας τα οποία με ειδικό θωρακισμένο όχημα μεταφέρθηκαν στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, όπου φυλάσσεται με τον επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο. Ηδη διερευνώνται διαδικασίες αποστολής του υλικού εκτός της χώρας.

    [04] Μπλακ άουτ, για δύο ώρες, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

    30/01/2001 21:14:20

    Χωρίς ρεύμα έμεινε για τουλάχιστον δύο ώρες το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και της Θράκης, λόγω σοβαρής βλάβης στο κέντρο υψηλής τάσης της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε ένα διακόπτη ο οποίος έσκασε συμπαρασύροντας όλο το διασυνδεδεμένο σύστημα της περιοχής, και ταυτόχρονα προκλήθηκε διακοπή και στη διασύνδεση του δικτύου με τη Βουλγαρία.

    [05] Απεργία γιατρών-ΕΣΥ-Προβλήματα στα νοσοκομεία.

    30/01/2001 21:14:13

    Θα συνεχιστούν και αύριο τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Οι απεργοί πραγματοποίησαν το απόγευμα συλλαλητήριο έξω από τη βουλή και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην απεργία συμμετέχει το νοσηλευτικό προσωπικό και οι πανεπιστημιακοί γιατροί.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Εθελοντισμός-Σημίτης-Αγγελοπούλου.

    30/01/2001 21:14:05

    Μεγάλο εθνικό στοίχημα χαρακτήρισε την Ολυμπιάδα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας το πρωί σε εκδήλωση για τον εθελοντισμό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το πρόγραμμα, είπε ο κ. Σημίτης, θα φτάσει τα 25 δισ. δρχ. για 60.000 εθελοντές, οι οποίοι, όπως είπε, θα σταθούν αρωγοί στη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση και θέτουμε, όπως είπε, όλες τις δυνάμεις μας στην επιτυχία τους. Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου, ανέλυσε το πρόγραμμα εθελοντισμού.

    [07] Παρουσίαση Ελληνικού και Διεθνούς Αλμανάκ 2001.

    30/01/2001 16:16:59

    Για τον συντάκτη του, είναι "μιά κατάθεση ψυχής" και μια "ζωντανή κοινωνική προσφορά", για εμάς τους υπόλοιπους, μια αποτίμηση και μιά λεπτομερής αναδρομή στο χθές που έγινε ήδη Ιστορία. Ο λόγος για το Αλμανάκ του 2001 του Θεσσαλονικού δικηγόρου και συγγραφέα Κώστα Διγκαβέ που φέρει από φέτος και τη συνυπογραφή του γιού του Μανώλη μαζί με αυτήν του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ). Ένας τόμος 538 σελίδων που "ταξιδεύει" τον αναγνώστη στην ελληνική και διεθνή καταγραφή του χρόνου που πέρασε μέσα από την κάθε μέρα και από την κάθε σημαντική είδηση που γίνεται Ιστορία.

    Η παρουσίαση του φετινού Αλμανάκ πραγματοποιήθηκε σήμεραστην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου παρουσία των βασικών συντελεστών της έκδοσης και του υφυπουργού Τύπου και ΜΜΕ Τηλέμαχου Χυτήρη.

    Η επίπονη και πλούσια δουλειά του κ. Διγκαβέ που άρχισε πριν από 18 χρόνια με "όπλο" το ζήλο και το μεράκι του Θεσσαλονικιού δικηγόρου, βρήκε από φέτος και την αρωγή του ΑΠΕ με στόχο τον εμπλουτισμό και την ευρύτερη κυκλοφορία του. Η ενίσχυσή του ,εξάλλου, σε ορισμένους τομείς, όπως εξήγησε ο γενικός διεθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανδρέας Χριστοδουλίδης, συνιστά και το βασικό στόχο της συνεργασίας αυτής, για την καλύτερη αξιοποίηση ενός σημαντικού πλούτου που μπορεί να καταστεί πολύτιμο εργαλείο για τον δημοσιογράφο, τον πολιτικό, τον ιστορικό, τον απλό Ελληνα αλλά και ξένο πολίτη.

    Το φετινό Αλμανάκ είναι άκρως χρηστικό και μπορεί με ένα απλό ξεφύλλισμα να δώσει εξειδικευμένες απάντησεις σε χρόνο ρεκόρ, πολύ συντομότερο από ό,τι θα απαιτούσαν τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσα από τη χαώδη αναζήτηση στην οποία αναγκάζουν τον χρήστη τους. Περιέχει, από μέρα σε μέρα, τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή γεγονότα του 2000 που αναφέρονται στον πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, επιστημονικό πολιτιστικό και αθλητικό χώρο, καθώς επίσης και ειδικά θέματα, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 9ης Απριλίου 2000, τα αποτελέσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ καθώς και πλήρη παρουσίαση όλων των ελληνικών και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

    Στο φετινό Αλμανάκ υπάρχει και μία ειδική συνοπτική ανασκόπηση των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και τον κόσμο, σε πορτοκαλί ένθετο, καθώς και ένα δεύτερο γαλάζιο ένθετο με την παρουσίαση των γενικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα στα αγγλικά - δύο βασικές προσθήκες που μαζί με την αναλυτική παρουσίαση των αθλητικών γεγονότων συνιστούν τις βασικές καινοτομίες που εισήγαγε στην έκδοση το ΑΠΕ.

    Αυτή η συνεργασία, άλλωστε, με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως τόνισε και ο κ. Χυτήρης, δικαιώνει την 18χρονη προσφορά του κ. Διγκαβέ και την πολύτιμη πρωτοβουλία του. Το Αλμανάκ, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι τα πρακτικά της Ιστορίας, όλα αυτά που υπάρχουν, όταν εμείς τα λησμονούμε, και δημιουργούν την ιστορική συνέχεια, αλλά είναι και η δική μας ιστορία μέσα στην οποία μπορούμε να διακρίνουμε ο καθένας την ζωή του.

    Για την πρωτοβουλία του και το μεράκι του, ώς κατάθεση ψυχής, μίλησε στην παρουσίαση και ο Κώστας Διγκαβές, τονίζοντας τη μεγάλη ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση που είχε σε αυτή του την προσπάθεια. Ένας απο τους υποστηρικτές του για το αξιέπαινο έργο του είναι εδώ και χρόνια και η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, όπως εξήγησε και ο πρόεδρός της κ. Αντώναρος τονίζοντας τη χρηστικότητα και την ποιότητα της ηράκλειας αυτής προσπάθειας του Θεσσαλονικιού δικηγόρου στην οποία έρχεται τώρα να προστεθεί και ο εμπλουτισμός από τις τράπεζες δεδομένων του ΑΠΕ.

    Το φετινό Αλμανάκ θα μπορούν να το βρούν οι συνδρομητές του ΑΠΕ και στις τράπεζες δεδομένων του, ενώ σε λιγότερο από μία διετία θα είναι δυνατή και η αναζήτηση των υπόλοιπων 17. Παράλληλα, μελετάται η έκδοσή του και σε CD-ROM.

    [08] ΝΔ: πρόταση μομφής κατά του Γ. Παπαντωνίου

    30/01/2001 15:05:21

    Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αφορμή την πορεία του Χρηματιστηρίου, αποφάσισε να καταθέσει στη βουλή η ΝΔ. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη τομεαρχών του κόμματος υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

    [09] Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

    30/01/2001 15:05:09

    Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε το μεσημέρι στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σέρρες

    Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής. Εξαιτίας της διακοπής, τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στις περισσότερες περιοχές. Η πυροσβεστική υπηρεσία, δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 January 2001 - 21:30:29 UTC