Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόμμα Αβραμόπουλου-Δημοσκόπηση
  • [02] Δυο σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό Κόλπο
  • [03] Αμανατίδης-Ευνοϊκά στάσιμη, η πορεία της υγείας του
  • [04] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις
  • [05] Απεργούν απο αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [06] Διάρρηξη σε μηχάνημα της EUROBANK
  • [07] Συνταξιούχοι-Συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [08] Χρηματιστήριο-Προσέλκυση ξένων επενδυτών-Δημοσίευμα
  • [09] Συνάντηση Καραμανλή-Χρυσοχοϊδη-Τρομοκρατία
  • [10] Ινδία-Σεισμός-Ελλάδα-Ανθρωπιστική βοήθεια
  • [11] Χρηματιστήριο.
  • [12] Δημοσκόπηση.
  • [13] Ελληνοτουρκικά.
  • [14] Κυπριακό.
  • [15] Τσοβόλας.

  • [01] Κόμμα Αβραμόπουλου-Δημοσκόπηση

    29/01/2001 14:00:56

    Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ. Η ΝΔ προηγείται με 32,3% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 27,7%, ενω το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου λαμβάνει 16,8%, το ΚΚΕ 5,5%, ο ΣΥΝ 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,2%, ενω άλλο κόμμα δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν το 3%, λευκό το 1,3%, άκυρο το 2,2%, δεν απάντησαν 5,4% και 1,8% αναποφάσιστοι. Ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος, σχολιάζοντας την έρευνα προσδιόρισε ως αντίπαλο του κόμματός του το ΠΑΣΟΚ και δεν θέλησε να αναφερθεί στα ποσοστά της δημοσκόπησης, που συγκεντρώνει το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου.

    [02] Δυο σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό Κόλπο

    29/01/2001 14:00:48

  • Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,6 και 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον Κορινθιακό Κόλπο. Εγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

    [03] Αμανατίδης-Ευνοϊκά στάσιμη, η πορεία της υγείας του

    29/01/2001 14:00:40

  • Ευνοϊκά στάσιμη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την πορεία της υγείας του διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Αμανατίδη, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ". Οι γιατροί σημειώνουν οτι ο ποδοσφαιριστής διέφυγε τον κίνδυνο, ενω σήμερα υποβάλλεται σε νέο κύκλο εξετάσεων.

    [04] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις

    29/01/2001 14:00:32

  • Συνάντηση, με αντικείμενο τη χορήγηση διορθωτικού ποσού στις κατώτατες αμοιβές, θα έχουν σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων. Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα της χρηματοδότησης της πρόωρης συνταξιοδότησης όσων εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα έχουν 35 χρόνια ασφάλισης και συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους.

    [05] Απεργούν απο αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

    29/01/2001 14:00:24

  • Κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για αύριο αντιδρώντας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ. Για αύριο έχει εξαγγείλει απεργία και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενω απο σήμερα πραγματοποιούν τετραήμερη αποχή και οι πανεπιστημιακοί γιατροί. Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής προανήγγειλε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, ενω μίλησε για ιατρικά κατεστημένα και πολιτικές δειλίες.

    [06] Διάρρηξη σε μηχάνημα της EUROBANK

    29/01/2001 14:00:18

  • Τριανταπέντε εκατομμύρια δραχμές αφαίρεσαν άγνωστοι απο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της EUROBANK στο Νέο Ηράκλειο, στην Αθήνα. Οι δράστες έκοψαν με οξυγονοκόληση το πίσω μέρος του μηχανήματος, που βρίσκεται έξω από Σούπερ Μάρκετ, και αφαίρεσαν το ποσό αυτό.

    [07] Συνταξιούχοι-Συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της Αθήνας

    29/01/2001 14:00:11

  • Συλλαλητήριο διαμαρτύριας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν προγραμματίσει για αύριο οι συνταξιούχοι, αντιδρώντας στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο σύστημα ασφάλισης.

    [08] Χρηματιστήριο-Προσέλκυση ξένων επενδυτών-Δημοσίευμα

    29/01/2001 14:00:03

  • Εκστρατεία ενημέρωσης ξένων θεσμικών επενδυτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την προσέλκυση κεφαλαίων ενόψει της αναβάθμισής του ξεκινά η διοίκηση του Χρηματιστηρίου. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης, καλεί επίσης όλους τους φορείς της αγοράς να αναλάβουν τα "βάρη" που τους αναλογούν, προκειμένου η Σοφοκλέους ν' αλλάξει εικόνα. Η ΝΔ έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος χθες επανέλαβε απο τα Γιάννενα οτι πρέπει το Χρηματιστήριο να πάψει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης.

    [09] Συνάντηση Καραμανλή-Χρυσοχοϊδη-Τρομοκρατία

    29/01/2001 13:59:55

  • Κλίμα συναίνεσης κυβέρνησης-ΝΔ φαίνεται οτι διαμορφώνεται για το υπο κατάθεση νομοσχέδιο στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση που είχε το πρωί για το θέμα αυτό, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τόνισε οτι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία πρέπει να συμβάλουν ωστε να πάψει να υφίσταται η τρομοκρατία και οι δολοφόνοι θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Απο την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, χαρακτήρισε τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνη και σημείωσε οτι πριν απο λίγο καιρό η ΝΔ, είχε καταθέσει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ.Χρυσοχοϊδης ερωτηθείς για το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε οτι πως στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρώσει το έργο της η αρμοδία επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [10] Ινδία-Σεισμός-Ελλάδα-Ανθρωπιστική βοήθεια

    29/01/2001 13:59:45

  • Τέσσερις ημέρες, μετά το φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στη δυτική Ινδία, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 20.000 νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι εξακολουθούν να ζούν στον ύπαιθρο χωρίς τρόφιμα και νερό και με το φόβο των συνεχών μετασεισμικών δονήσεων. Την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια και ξένων ειδικών, συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, καθώς οι ελπίδες αναθερμάνθηκαν χθές, μετά τη σωτηρία ενός 7χρονου αγοριού και της μητέρας του, που κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέσα στα ερείπια επί 60 ώρες. Στο μεταξύ πανικό στους κατοίκους της πόλης Μπάνγκαλορ της Ινδίας, προκάλεσε το πρωί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χωρίς να αναφερθούν θύματα η ζημιές. Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της Βομβάης, η δόνηση αυτή δεν έχει καμμία σχέση με το καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση αποστέλει στην Ινδία οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 100 εκατ. δρχ.

    [11] Χρηματιστήριο.

    29/01/2001 09:19:03

    Εκστρατεία ενημέρωσης ξένων θεσμικών επενδυτών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την προσέλκυση κεφαλαίων ενόψει της αναβάθμισής του ξεκινά η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρός του κ. Αλεξάκης. Ο κ. Αλεξάκης καλεί επίσης όλους τους φορείς της αγοράς να αναλάβουν τα "βάρη" που τους αναλογούν, προκειμένου το Χρηματιστήριο ν' αλλάξει εικόνα. Η ΝΔ έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος χθες επανέλαβε οτι πρέπει το Χρηματιστήριο να πάψει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης.

    [12] Δημοσκόπηση.

    29/01/2001 09:18:56

    Η ΝΔ προηγείται με 32,3% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης "βαρόμετρο" της V-PRC που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 27,7%, το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου 16,8%, το ΚΚΕ 5,5%, ο ΣΥΝ 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,2%, ενω άλλο κόμμα δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν το 3%, λευκό το 1,3%, άκυρο το 2,2%, δεν απάντησαν 5,4% και 1,8% αναποφάσιστοι.

    [13] Ελληνοτουρκικά.

    29/01/2001 09:18:49

    Οι υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν απο τη συμφωνία της σχέσης της με την ΕΕ ήταν το αντικείμενο ωριαίας συνομιλίας, που είχαν χθες στο περιθώριο του Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, με πρωτοβουλία του δεύτερου. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γιλμάζ δήλωσε οτι το Μάρτιο ενδέχεται να επισκεφθεί την Αγκυρα ο κ. Παπανδρέου και τόνισε οτι η Ελλάδα έχει κάποιες προσδοκίες απο τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τις οποίες η Αγκυρα θα αξιολογήσει.

    [14] Κυπριακό.

    29/01/2001 09:18:43

    Συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς θα έχει σήμερα στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Το Κυπριακό χθες αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν οι κκ Παπανδρέου και Γιλμάζ στο Νταβός.

    [15] Τσοβόλας.

    29/01/2001 09:18:36

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε συνέντεξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός τρίτου αριστερού πόλου εξουσίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται η συγκρότησή του για να δικαιωθούν, όπως αναφέρει, τα οράματα και οι προσδοκίες του λαού. Πρόσφατα ο κ. Τσοβόλας είχε απευθύνει πρόταση προς το ΚΚΕ και το ΣΥΝ για κοινή δράση συνεργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 January 2001 - 12:30:47 UTC