Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Τσοχατζόπουλου-πρόταση για το συνέδριο
  • [02] Ομιλία Σημίτη στο Ρέθυμνο (2)
  • [03] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό αύριο στην Αταλάντη
  • [04] Ταξί:παρουσίαση μελέτης υπ.Μεταφορών
  • [05] ΣΥΝ:συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής-πρόταση-αλλαγή τίτλου
  • [06] Διάρρηξη στο σπίτι του Λυκουρέζου-έκλεψαν 38άρι περίστροφο
  • [07] Γιατροί του Κόσμου-Βομβαρδισμοί ΝΑΤΟ-ουράνιο-στοιχεία
  • [08] Συνάντηση Παπανδρέου - Γιλμάζ στο Νταβός
  • [09] Ομιλια πρωθυπουργού Χανιά - Ρέθυμνο

  • [01] Ομιλία Τσοχατζόπουλου-πρόταση για το συνέδριο

    27/01/2001 20:38:23

    Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διαμορφώσει στην πορεία προς το συνέδριό του, μια πολιτική πρόταση με επίκεντρο τον άνθρωπο και με αυτή να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση κοπής της πίτας του πολιτικού του γραφείου, απόψε στη Θεσσαλονίκη. Οπως είπε, απευθυνόμενος σε χιλιάδες πολιτικούς του φίλους, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις πρωτοβουλίες της κεντροδεξιάς στις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, δεν πρέπει το Κίνημα να εγκλωβιστεί.

    [02] Ομιλία Σημίτη στο Ρέθυμνο (2)

    27/01/2001 20:24:14

    Συστράτευση όλων, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι ζήτησε πριν από λίγο από το Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Ωδείο της πόλης. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης είπε οτι ιδίως τώρα,

    όπου υπάρχουν προβλήματα και θα υπάρξουν, και στους μήνες που έρχονται και στα χρόνια που έρχονται, προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε με τριβές, να κοιτάζομε το μέλλον. Να μην προσηλωνόμαστε στο στιγμιαίο, να μην προσηλωνόμαστε στην αντιπαράθεση της στιγμής, αλλά να βλέπουμε, για το πού πάμε.

    [03] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό αύριο στην Αταλάντη

    27/01/2001 19:17:01

    Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Μαρτίνου Αταλάντης. Ο ΟΑΣΠ τη χαρακτηρίζει άσκηση ρουτίνας, η οποία θα εξελιχθεί με επίκεντρο ένα γκρεμισμένο εργοστάσιο, ενω θα πάρουν μέρος η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ. Την άσκηση θα παρακολουθήσουν Ελληνες σεισμολόγοι και συνάδελφοί τους απο την Ουψάλα Σουηδίας και τη Γαλλία, οι οποίοι μελετούν τον τελευταίο καιρό τη δομή του παλαιού ρήγματος της Αταλάντης.

    [04] Ταξί:παρουσίαση μελέτης υπ.Μεταφορών

    27/01/2001 19:15:44

    Αναλυτική παρουσίαση της μελέτης του υπουργείου Μεταφορών για την οργάνωση των ταξί, έκανε σήμερα στα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί, σε συγκέντρωση σε αθηναϊκό θέατρο. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν αντικρουόμενες απόψεις, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Μπαντουράκης χαρακτήρισε τη μελέτη, σε γενικές γραμμές καλή. Η μελέτη αφορά την καλύτερη οργάνωση του κλάδου και την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

    [05] ΣΥΝ:συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής-πρόταση-αλλαγή τίτλου

    27/01/2001 19:14:25

    Στροφή του Συνασπισμού προς την οικολογία σηματοδοτεί η σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αφιερωμένη στο θέμα αυτό. Η συζήτηση εντάσσεται στην προετοιμασία του προγραμματικού συνεδρίου του Συνασπισμού, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση του τίτλου του κόμματος σε Συνασπισμό της Αριστεράς και της Οικολογίας.

    [06] Διάρρηξη στο σπίτι του Λυκουρέζου-έκλεψαν 38άρι περίστροφο

    27/01/2001 19:12:03

    Περίεργη διάρρηξη συνέβη τα ξημερώματα στο διαμέρισμα του γνωστού δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Οπως κατήγγειλε στην αστυνομία, άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματός του στο Κολωνάκι και πήραν ένα 38άρι περίστροφο, χωρίς να πειράξουν κάτι άλλο. Ο κ.Λυκουρέζος διαθέτει νόμιμη άδεια οπλοφορίας για το πιστόλι αυτό.

    [07] Γιατροί του Κόσμου-Βομβαρδισμοί ΝΑΤΟ-ουράνιο-στοιχεία

    27/01/2001 19:10:48

    Σε ημερίδα που οργάνωσαν οι "Γιατροί του Κόσμου" στο Ζάππειο αποκάλυψαν συγκλονιστικά στοιχεία για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ με όπλα ουρανίου και άλλα τοξικά. Το 1991 στο Ιράκ τα κρούσματα καρκίνου ήταν 3.300 και τώρα έφτασαν τα 48.000. Τα στοιχεία αυτά, τόνισαν, προδιαγράφουν τους κινδύνους που διατρέχει ο πληθυσμός της Γιουγκοσλαβίας απο τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.

    [08] Συνάντηση Παπανδρέου - Γιλμάζ στο Νταβός

    27/01/2001 19:09:35

    Με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, αναμένεται να συναντηθεί απόψε στο Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετέχει στις εργασίες του διεθνούς οικονομικού φόρουμ. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ και σήμερα υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας Σίμον Πέρεζ, ενω θα μετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων.

    [09] Ομιλια πρωθυπουργού Χανιά - Ρέθυμνο

    27/01/2001 19:07:18

    Ανοικτό κάλεσμα για συστράτευση ώστε να μη χαθεί ο μεγάλος κεντρικός στόχος που είναι η ευημερία της χώρας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε φορείς του νομού Ρεθύμνου. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα υποδομής στο νομό, ενώ είπε οτι όλοι έχουμε την ευθύνη της συμμετοχής στην πορεία της Ελλάδας προς την πραγματική σύγκλιση και το μέσο βιοτικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο μεταξύ, μήνυμα με αποδέκτες στο εσωτερικό της κυβέρνησης έστειλε απο τα Χανιά ο πρωθυπουργός, λέγοντας οτι ορισμένοι δείχνουν να κουράστηκαν με την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων. Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης επισήμανε απο το δήμο Γεροποτάμου οτι "η κυβέρνηση είναι στρατευμένη στο στόχο να κάνει την Ελλάδα πιο ανεπτυγμένη και την κοινωνία δικαιότερη. Χωρίς δισταγμούς θα παλαίψουμε με όλους αυτούς που εμφανίζονται κουρασμένοι, ιδίως την αντιπολίτευση", όπως τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 January 2001 - 21:30:23 UTC