Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραυματίστηκε από έκρηξη ο Β.Μιχαλολιάκος.
  • [02] Χριστόδουλος-Κόσοβο
  • [03] Νοσοκομειακοί γιατροί-Απεργία
  • [04] Παπανδρέου-Κυπριακό-Συνέντευξη
  • [05] Αβραμόπουλος-Πολιτικές προτάσεις
  • [06] Κρήτη-Ραδιενέργεια-Μετρήσεις

  • [01] Τραυματίστηκε από έκρηξη ο Β.Μιχαλολιάκος.

    21/01/2001 22:35:08

    Από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πρίν τις δέκα το βράδυ στην όδο Βασιλέως Γεωργίου Α` στον Πειραιά τραυματίστηκε ο βουλευτής Α` Πειραιά της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος διακομίσθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο κ.Μιχαλολιάκος έβγαινε από το αυτοκίνητό του και έμπαινε σε πολυκατοικία, ενώ η έκρηξη αποδίδεται σε μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη με τηλεχειρισμό και βρισκόταν σε γειτονικό αυτοκίνητο. Ο κ.Μιχαλολιάκος βρισκόταν λίγο νωρίτερα στην τελετή κοπής της πίτας του ραδιοσταθμού του Πειραιά "Κανάλι 1".

    Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στο γύρω χώρο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, ούτε υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

    [02] Χριστόδουλος-Κόσοβο

    21/01/2001 21:02:18

    Στο ταξίδι του στο Κόσοβο, αναφέρθηκε απο το ναό του Αγίου Αρτέμιου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Τόνισε οτι αντίκρυσε παντού συντρίμμια και καταστροφές και οτι υπάρχει τρομοκρατία των Σέρβων απο τους μουσουλμάνους. Αναφερόμενος στο θέμα με το ουράνιο, είπε οτι δεν παρασύρεται απο τα ΜΜΕ και εκτίμησε οτι οι Ελληνες στρατιώτες στο Κόσοβο δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο αφού δεν σιτίζονται με τρόφιμα της περιοχής.

    [03] Νοσοκομειακοί γιατροί-Απεργία

    21/01/2001 21:02:11

    Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν απο την ερχόμενη Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για την υγεία, η συζήτηση του οποίου αρχίζει στη Βουλή. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα απεργήσουν οι γιατροί των ασφαλιστικών οργανισμών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

    [04] Παπανδρέου-Κυπριακό-Συνέντευξη

    21/01/2001 21:02:05

    Ως το νέο στοιχείο στις προσπάθειες για το Κυπριακό, θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τη δυναμική που δημιουργείται απο την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο "Φιλελεύθερο" της Κύπρου, ο υπουργός υποστηρίζει πως η νήσος δεν πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε διλήμματα. Τα διλήμματα, σημειώνει, θα τα έχει η Τουρκία. Για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ.Παπανδρέου αναφέρει πως "η μη επίλυση του Κυπριακού θα είναι το εμπόδιο της συνεργασίας μας".

    [05] Αβραμόπουλος-Πολιτικές προτάσεις

    21/01/2001 21:01:59

    Τη μείωση των βουλευτικών εδρών σε 200, τη διαίρεση της χώρας σε 10 περιφέρειες με δικά τους κοινοβούλια και την άμεση εκλογή προέδρου Δημοκρατίας απο το λαό, προτείνει ο δήμαρχος Αθηναίων. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ.Αβραμόπουλος παρουσίασε τα βασικά σημεία της ιδρυτικής διακήρυξης του υπο ίδρυση κόμματός του, προτείνοντας επίσης όριο δύο θητειών για τον πρωθυπουργό, δημιουργία μόνιμου υφυπουργού Εξωτερικών, άρση της ασυλίας των βουλευτών για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου και διαχωρισμό κράτους- Εκκλησίας

    [06] Κρήτη-Ραδιενέργεια-Μετρήσεις

    21/01/2001 21:01:52

    Σε φυσιολογικά επίπεδα ραδιενέργειας είναι τα πεδία βολής της Κρήτης και οι αποθήκες πυρομαχικών στο ναύσταθμο Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Οπως προέκυψε απο τις μετρήσεις, σε φυσιολογικά επίπεδα βρίσκεται και η συγκέντρωση ουρανίου. Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός οτι οι Ελληνες στρατιώτες στο Κόσοβο δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα απο το ουράνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 January 2001 - 21:30:31 UTC