Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΑΤΟ-"Σύνδρομο Βαλκανίων".
  • [02] Κυβέρνηση-Στόχοι.
  • [03] ΝΔ.
  • [04] Επισκόπηση Αθηναϊκού Τύπου της 8/1/2001.
  • [05] Οικογενειακό επίδομα.
  • [06] Κυπριακό.
  • [07] Τσοχατζόπουλος-Καραμανλής-Σύνδρομο Βαλκανίων-Συνάντηση
  • [08] Τσοχατζόπουλος-Σύνδρομο Βαλκανίων-Προστασία πληθυσμών
  • [09] Τζεμ-Κατεχόμενα-Προσάρτηση
  • [10] Ασφαλιστικό-διαρθρωτικές αλλαγές και αναθεώρηση Συντάγματος στη Βουλή
  • [11] Χειμερινές εκπτώσεις.
  • [12] Προβληματισμός σε Ευρώπη από τα θύματα του συνδρόμου των Βαλκανίων .

  • [01] ΝΑΤΟ-"Σύνδρομο Βαλκανίων".

    08/01/2001 09:20:49

    Οι τυχόν επιπτώσεις απο τις βόμβες με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που χρησιμοποιήθηκαν σε Βοσνία και Κόσοβο και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, θα εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο του 1999 για τους πιθανούς κινδύνους από τα πυρομαχικά αυτά και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα προφύλαξης.

    [02] Κυβέρνηση-Στόχοι.

    08/01/2001 09:20:42

    Σημαντικό είναι το νομοθετικό έργο που προωθεί η κυβέρνηση για το επόμενο εξάμηνο στη Βουλή, που επαναλαμβάνει σήμερα τις εργασίες της. Μεταξύ άλλων είναι και το ασφαλιστικό. Επίσης, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ώθηση στις διαρθρωτικές αλλαγές. Στις πρώτες προτεραιότητές της είναι η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ. Επίσης, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εντείνει τις περιοδείες του στην ελληνική περιφέρεια, με πρώτο σταθμό την Κρήτη περί τα τέλη του Ιανουαρίου.

    [03] ΝΔ.

    08/01/2001 09:20:36

    Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αύριο και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο ενόψει του συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε οτι το συνέδριο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για το κόμμα και επιμένει στην πρότασή της για επανίδρυση της ΝΔ, ενώ προτείνει να θεσπιστεί θέση εκτελεστικού γραμματέα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις συνεδριάσεις οι τοποθετήσεις στελεχών, που εχουν αποστασιοποιηθεί απο τους χειρισμούς της Ρηγίλλης.

    [04] Επισκόπηση Αθηναϊκού Τύπου της 8/1/2001.

    08/01/2001 09:20:29

    Οι τυχόν επιπτώσεις στην υγεία απο το "σύνδρομο των Βαλκανίων", η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό και οι κρίσιμες συνεδριάσεις στη ΝΔ ενόψει συνεδρίου είναι τα βασικά θέματα των εφημερίδων.

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βόμβες ουρανίου στο Πεντάγωνο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(Ρίζος):Πολιτική λευχαιμία.Πλήρης συνενοχή κυβέρνησης

    ΑΘΗΝΑΙΚΗ:Κίνδυνος σε όλη τη Β. Ελλάδα.Ραψομανίκης:Κρύβουν την αλήθεια

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ακίνητα:Τι αλλάζει στη φορολογία. Νέες κλίμακες το 2001.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλη ανατροπή προκαλεί το EXTRA CHANNEL.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Νέες επενδυτικές λύσεις: Πως θα σώσετε τα λεφτά σας.

    ΕΘΝΟΣ: Βλήματα θανάτου "χάρισαν" οι ΗΠΑ και στον ελληνικό στρατό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εξαγωγή βομβών εισαγωγή φερέτρων απο τους ΝΑΤΟϊκούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Πανικός στο στράτευμα.Ψάχνουν για νέα κρούσματα λευχαιμίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Ενιαίο όριο για άνδρες-γυναίκες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ομολογία ΝΑΤΟ το '99.Εγγραφο σε συμμάχους για ουράνιο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ:Ο εφιάλτης εμπλουτίζεται.Μεγαλώνει ο κατάλογος θυμάτων.

    Εspresso: Βόμβες ουρανίου: Ελληνας στρατηγός πέθανε απο λευχαιμία.

    ΕΣΤΙΑ:Ετσι έγινε η νοθεία.Αποκαλυπτικά στοιχεία Μ. Τριανταφυλλόπουλου

    ΤΑ ΝΕΑ: 40.000 βλήματα ουρανίου έχουν πέσει στο βυθό του Αιγαίου.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Νέο όχι Σουφλιά σε Καραμανλή. Τι ετοιμάζουν Ντόρα-Λιάπης.

    Η ΧΩΡΑ:Ψεύτες και επικίνδυνοι.Η κυβέρνηση συνένοχος μαζικούεγκλήματος

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Μέτωπο" απο όλα τα κόμματα για επιστροφή στρατιωτών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παραμένουν στον ουρανίου τόπο οι Ελληνες στρατιώτες.

    "Σύνδρομο Βαλκανίων" Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "Σε ραδιενεργό κλοιό βρίσκεται οχι μόνο όλη η Γιουγκοσλαβία, αλλά και η Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, ενω αυξάνονται οι ανησυχίες για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται έκθετοι στους τοξικούς ρύπους. Τις ίδιες ώρες η κυβέρνηση δέχεται έντονες επικρίσεις για την αδράνειά της και την προσπάθεια απόκρυψης των επιπτώσεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "διογκώνεται το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η μόλυνση απότ ο απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι μόνο μια πτυχή του τεράστιου προβλήματος τοξικών και ραδιενεργών ουσιών που έχουνπέσει στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, από τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποσγραμμίζει ότι "εντείνεται η ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς το "Σύνδρομο των Βαλκανίων" πλήττει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες οι οποίοι υπηρέτησαν στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο. Ενώ μεγαλώνει διαρκώς ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτών, στην Ελλάδα άρ΄χισαν να ακούγονται οι πρώτες φωνές που ζητούν επιτακτικά την ανάκληση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας μας από το Κόσσοβο".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες και αμέτρητοι οι κίνδυνοι από το "σύνδρομο των Βαλκανίων", υποστηρίζουν Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για συνεχόμενα κρούσματα λευχαιμίας και καρκίνου από το απεμπλυτισμένο ουράνιο που σκόρπισαν διάσπαρτα στην πρώην Γιουγκοσλαβία οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους τονίζουν ότι "η υπόθεση των βομβών του εξασθενημένου ουρανίου... Εχει πια εξελιχθεί σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις. Καθώς για μία ακόμα φορά οι κυβερνήσεις των χωρών της Δύσης... Απέδειξαν ότι προκειμένου να προωθήσουν τους στόχους τους, αδιαφορούν ακόμα και για την υγεία των πολιτών τους. Η πρώτη ευθύνη, φυσικά, βαρύνει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "έκδηλη είναι η ανησυχία για τα κρούσματα λευχαιμίας από το ραδιενεργό ουράνιο. Τριακόσιοι άνδρες των Ε.Δ., που υπηρετούν στο Κόσοβο, ζήτησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά την εξάντληση του υποχρεωτικού εξαμήνου. Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε εξηγήσεις, ενώ το πρόβλημα προβλέπεται να έχει πολιτικό κόστος για τον Α. Τσοχατζόπουλο, που κάλυψε πλήρως τις επιλογές Σημίτη και Γ. Παπανδρέου".

    Η ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "προβληματισμένες εμφανίζονται οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στους χειρισμούς για το θέμα που έχει δημιουγηθεί με το αποκαλούμενο "Σύνδρομο των Βαλκανίων". Η κυβέρνηση δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποσύρει τις ελληνικές δυνάμεις από το Κόσοβο καιτ η Βοσνία, περιμένοντας τις επίσημες επιστημονικές διαβεβαιώσεις για τους κινδύνους, παρά την αντίθετη άποψη του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "σύσσωμη η αντιπολίτευση επικρίνειμε δριμύτητα την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρωθυπορυγό κ. Σημίτη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλο, για τη στάση που τηρούν στο θέμα του "συνδρόμουτ ων Βαλκανίων". Τα κόμματα εντός και εκτός κοινοβουλίου ζητούν στο σύνολό τους την απόσυρση των Ελλήνων στρατιωτών απότ ο Κοσσυφοπέδιο".

    Νέα Δημοκρατία H ESPRESSO εκτιμά ότι "βγαίνουν τα μαχαίρια στη ΝΔ, με πεδίο μάχης την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που από πολλούς θεωρείται πως προτιμά να χάσει το κόμμα τις εκλογές προκειμένου να μη μείνει στη θέση του προέδρου ο Καραμανλής, θα βρεθεί στη θέση της κατηγορούμενης. Βασικό επιχείρημα εκείνων που στρέφονται εναντίον της είναι η στάση που κρατά απέναντι στην ηγεσία, αλλά κυρίως η άρνησή της να καταδικάσει τη διαπλοκή".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνεδρίασις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τα όσα μεσολάβησαν με τις αντιρρήσεις κορυφαίων στελεχών να μετάσχουν στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου. Ακριβώς αυτές οι διαφωνίες κορυφαίων στελεχών δείχνουν ότι η πορεία προς το συνέδριο της ΝΔ θα γίνη με φορτισμένο το εσωκομματικό κλίμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται στο εσωτερικό της ΝΔ εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην αίθουσα της Γερουσίας, για την οποία φαίνεται ότι όλες οι πλευρές προετοιμάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανάλογα".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε τεντωμένο σκοινί β΄ρικσονται οι πολιτικές σχέσεις του Κ. Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ τα βλέματα στελεχών της ΝΔ και ΜΜΕ είναι στραμμένα στη στάση που θα τηρήσουν μεταξύ τους, τόσο στην αυριανή συνεδ΄ριαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο, και στο μεθαυριανό ταξίδι τους στο Βερολίνο προκειμένου να μετάσχουν στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος".

    Κυπριακό Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "προ τετελεσμένων γεγονότων επιχειρεί να φέρει την ελληνική πλευρά, αλλά και τη διεθνή κοινότητα η Αγκυρα, καθώς με γοργά βήματα προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου για την προσάρτηση των κατεχομένων".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "και άλλα σύννεφα και δυσκολίες στην πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, από τη συμπεριφορά της Αγκυρας, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ι. Τζεμ επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες, που προ ημερών είχαν δημοσιευτεί στον τουρκικό τύπο, περί επεξεργασίας σχεδίου προσάρτησης τωνκατεχομένων εδαφών της Κύπρου στο τουρκικό κράτος. Η λέξη "προσάρτηση" επισήμως τουλάχιστον αποφεύγεται, αλλά όμως προκύπτει σαφώς...".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "την κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς να θέσει υπό συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη το σχέδιο προσάρτησης των Κατεχομένων στην Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία ωστόσο δεν θεωρεί ότι υφίσταται ορατό ενδεχόμενο πλήρους ενσωμάτωσης του ψευδοκράτους με τη γείτονα χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "επί δύο-τρία εικοσιτετράωρα μετά την "αποκάλυψη" της "Σαμπάχ", περί σχεδίου προσάρτησης των Κατεχομένων από την Αγκυρα, κυβερνητικά στελέχη της γειτονικής χώρας απεπειρώντο να υποβαθμίσουν το γεγονός και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Χθες, όμως, ο "ήπιος" και "προσεγγίσιμος" Ισμαήλ Τζεμ επαλήθευσε πλήρως το σχέδιο, δίνοντας συνέντευξη στον Μ.Α. Μπιράντ, μέσω της οποίας απείλησε την Λευκωσία πως η Αγκυρα μπορεί να φθάσει στην πλήρη προσάρτηση των Κατεχομένων, εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ πριν τη λύση του προβλήματος του νησιού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "νέα ένταση προκάλεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, με συνέντευξη στην οποία δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει μέχρι και στην πλήρη "προσάρτηση" των κατεχομένων περιοχών, αν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ πριν από τη λύση του Κυπριακού. Ο Τούρκος δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη διευκρίνισε ότι ο Ισμαήλ Τζεμ δεν χρησιμοποίησε τον όρο "προσάρτηση", αλλά όσα του είχε πει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ισοδυναμούσαν με αυτό".

    [05] Οικογενειακό επίδομα.

    08/01/2001 09:20:23

    Πρόταση να λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα και οι δυο σύζυγοι, που εργάζονται στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα καταθέσει ο εισηγητής του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου στη συνεδρίαση του Οργάνου την ερχόμενη Τετάρτη.

    [06] Κυπριακό.

    08/01/2001 09:20:17

    Ουδείς στην Κύπρο είναι διατεθειμένος να υπογράψει λύση που δεν θα διασφαλίζει τον ελληνισμό στη γη των πατέρων του, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης υπογράμμισε οτι η μόνη λύση που θα αποδεχθεί θα είναι εκείνη, που θα παραδίδει στις μέλλουσες γενιές μια πατρίδα-μέλος της ΕΕ, που δεν θα βρίσκεται στο έλεος της Τουρκίας.

    [07] Τσοχατζόπουλος-Καραμανλής-Σύνδρομο Βαλκανίων-Συνάντηση

    07/01/2001 19:58:19

    Για το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το σύνδρομο των Βαλκανίων ενημερώθηκε το μεσημέρι στο Πεντάγωνο απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος συνοδευοταν απο την υπευθυνη εξωτερικών και άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι αν προκύψει η επιβεβαίωση του κινδυνου θα πρέπει να αποσυρθούν οι Ελληνες στρατιώτες απο την περιοχή και να απομακρυνθούν οι φοιτητές. Μίλησε για μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης και ζήτησε απο τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή με όλα τα υπάρχοντα στοιχεία.

    [08] Τσοχατζόπουλος-Σύνδρομο Βαλκανίων-Προστασία πληθυσμών

    07/01/2001 19:58:12

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο κίνδυνος για την υγεία των στρατιωτών θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Με επιστολή του ο κ. Τσοχατζόπουλος προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζητησε την προώθηση πολιτικών προστασίας του πληθυσμού των βαλκανικών χωρών λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης στο περιβάλλον απο τις συγκρούσεις. Σημειώνεται οτι αύριο θα μεταβεί στο Κόσοβο επιτροπή εμπειρογνωμόνων απο το Δημόκριτο και το ΓΕΣ για να κάνει νέες μετρήσεις ραδιενέργειας.

    [09] Τζεμ-Κατεχόμενα-Προσάρτηση

    07/01/2001 19:58:04

    Υπονοούμενα ότι η Τουρκία μπορεί να φθάσει μέχρι και στην πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων περιοχών, αν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ πριν από τη λύση του προβλήματος, διατυπώνει ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, σε συνέντευξή του στον γνωστό δημοσιογράφο Αλί Μπιράντ, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον όρο προσάρτηση.

    Πάντως, ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, αρμόδιος για το Κυπριακό, Σιουκρού Γκιουρέλ υποστήριξε ότι το νέο τουρκικό σχέδιο δεν πρέπει να εκτιμηθεί ως προσπάθεια ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία.

    [10] Ασφαλιστικό-διαρθρωτικές αλλαγές και αναθεώρηση Συντάγματος στη Βουλή

    07/01/2001 11:40:16

    Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι εργασίες ολομέλειας της Βουλής.Ενα από τα σπουδαιότερα θέματα που θα απασχολήσουν την ολομέλεια του Σώματος είναι και η αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, μια διαδικασία που αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός. Επίσης θα έλθουν προς συζήτηση νομοσχέδια για καυτά θέματα, όπως το ασφαλιστικό και οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

    [11] Χειμερινές εκπτώσεις.

    07/01/2001 11:40:04

    Από αύριο Δευτέρα αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της χώρας που διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα πωλούμενα είδη, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων.

    [12] Προβληματισμός σε Ευρώπη από τα θύματα του συνδρόμου των Βαλκανίων .

    07/01/2001 11:39:55

    Προβληματισμός επικρατεί στην Ευρώπη για το "σύνδρομο των Βαλκανίων" καθώς αυξάνονται τα στοιχεία για θανάτους ή ασθένειες στρατιωτών από λευχαιμία από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Μετά την Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία και στην Ισπανία καταγράφηκαν δύο θάνατοι στρατιωτών και άλλοι επτά έχουν προσβληθεί από λευχαιμία. Το θέμα θα εξετάσουν οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ την Τρίτη, ενώ στις 15 του μηνός θα συνέλθει η επιτροπή Υγείας των υπουργείων Αμυνας της Συμμαχίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 January 2001 - 12:30:37 UTC