Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα-Μικρές αυξομειώσεις στι ς τιμές
  • [02] ΕΒΕΑ-Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση
  • [03] Πετσάλνικος-Συνέντευξη στο ΑΠΕ
  • [04] Επικείμενο συνέδριο ΝΔ-Διεργασίες
  • [05] Στους ρυθμούς του ευρώ απο σήμερα η Ελλάδα
  • [06] Μεξικό - Δολοφονία Κ. Γιαννίτση
  • [07] Δολοφονία Κώστα Γιαννίτση.
  • [08] Τρελές αγελάδες-Μέτρα.
  • [09] Ενταξη ευρώ-Συναλλαγές.
  • [10] ΝΔ.
  • [11] Ταξί.

  • [01] Καύσιμα-Μικρές αυξομειώσεις στι ς τιμές

    03/01/2001 12:49:53

  • Μικρές αυξομειώσεις αναμένεται να ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά μισή δραχμή το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,5 δρχ. Το ντίζελ αναμένεται να πωλείται ακριβότερα κατά περίπου 1 δρχ το λίτρο.

    [02] ΕΒΕΑ-Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση

    03/01/2001 12:49:47

  • Την πρωτοχρονιάτικη δεξίωσή του πραγματοποιεί το βράδυ το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία έχει κληθεί και θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [03] Πετσάλνικος-Συνέντευξη στο ΑΠΕ

    03/01/2001 12:49:40

  • Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την εκπαιδευτική πολιτική αναπτύσσει ο υφυπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Ο κ. Πετσάλνικος επαναλαμβάνει οτι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα πέραν των όσων βελτιώσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Θεωρεί ώριμο ζήτημα την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς η εκπαιδευτική διαδικασία. Η αξιολόγηση, επισημαίνει, δεν πρέπει να ακούγεται ως απειλή, αλλά ως διαδικασία με την οποία θα ξεπερνιούνται οι αδυναμίες. Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρει επίσης ως βασική προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του περιεχόμενου των σπουδών και επισημαίνει οτι τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια αποτελούν αιχμή της πολιτικής του υπουργείου, η πρόθεση του οποίου είναι να αναβαθμίζονται σταθερά.

    [04] Επικείμενο συνέδριο ΝΔ-Διεργασίες

    03/01/2001 12:49:34

  • Το Τζαννή Τζαννετάκη θα ορίσει σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ. Αν και υπήρξαν πολλές εισηγήσεις, ο κ. Καραμανλής κατέληξε στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος χαίρει εμπιστοσύνης από όλες τις πλευρές με στόχο να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Επίσης, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα απαρτίζεται από στελέχη από όλες τις πλευρές.

    [05] Στους ρυθμούς του ευρώ απο σήμερα η Ελλάδα

    03/01/2001 12:49:26

  • Στους ρυθμούς του ευρώ κινείται απο σήμερα η Ελλάδα, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα μπήκε στις συναλλαγές μεταξύ των τραπεζών και στο Χρηματιστήριο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλωσόρισε την ένταξη της Ελλάδας ως 12ου μέλους στη ζώνη του ευρώ, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη διεύρυνση της ευρωζώνης. Απο σήμερα εξάλλου οι δανειολήπτες δεν θα επιβαρύνονται πλέον με τον ΕΦΤΕ ο οποίος αντιστοιχούσε σε 3% επί των τόκων. Απο σήμερα επίσης οι τράπεζες θα προσφέρουν όλα τα προϊόντα τους σε δραχμές και σε ευρώ, ενω οι αποδείξεις, που θα εκδίδονται απο τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, θα αναφέρουν το ποσό της συναλλαγής και σε ευρώ. Η δραχμή πλέον θα αποτελεί υποδιαίρεση του ευρώ μέχρι την οριστική απόσυρσή της την 1η Μαρτίου του 2002. Εξάλλου, απο σήμερα η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου θα ξεκινάει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ενω όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με το ευρωπαϊκό νόμισμα.

    [06] Μεξικό - Δολοφονία Κ. Γιαννίτση

    03/01/2001 12:42:00

  • Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης συνοδεύοντας τη σορό του 27χρονου γιού του, ο οποίος δολοφονήθηκε στην πόλη Τάσκο του Μεξικού. Ο άτυχος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης είχε μεταβεί στο Μεξικό για την Πρωτοχρονιά απο τις ΗΠΑ όπου σπούδαζε και έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας έξω απο εκκλησία του Τάσκο. Σύμφωνα με τη μεξικανική αστυνομία, έχει περικυκλωθεί μια κατοικία στην πόλη, όπου βρίσκονται τρεις ανήλικοι Μεξικανοί, για τους οποίους εκφράζεται η βεβαιότητα οτι είναι οι δράστες του θανάσιμου τραυματισμού του Κωνσταντίνου Γιαννίτση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επίκειται η σύλληψή τους. Ηδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατ' αγνώστων και την υπόθεση έχει αναλάβει η τοπική Γενική Εισαγγελία. Ο διοικητής της δημοτικής αστυνομίας του Τάσκο επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ΝΟΤΙΜΕΞ ότι ο Κώστας Γιαννίτσης ήταν μόνος όταν δέχθηκε ομαδική επίθεση με σκοπό τη ληστεία, στο κέντρο της πόλης και αντιστάθηκε. Ο γιός του υπουργού Εργασίας δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό οι δολοφόνοι του έκλεψαν ένα ταξιδιωτικό σακίδιο. Τα Μέσα ενημέρωσης του Μεξικού έχουν δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα και έχουν καλύψει και την εκεί άφιξη του υπουργού Εργασίας.

    [07] Δολοφονία Κώστα Γιαννίτση.

    03/01/2001 09:39:27

    Στα ίχνη των δραστών που δολοφόνησαν τον Κώστα Γιαννίτση, γιο του υπουργού Εργασίας, Τάσου Γιαννίτση, είναι -σύμφωνα με ανακοίνωσή της - η αστυνομία του Μεξικού. Ο 27χρονος Κώστας Γιαννίτσης δολοφονήθηκε εξω απο εκκλησία στην πόλη Τάσκο του Μεξικού, όπου είχε μεταβεί για την Πρωτοχρονιά απο τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε.

    [08] Τρελές αγελάδες-Μέτρα.

    03/01/2001 09:39:21

    Απαγορεύθηκε η διάθεση στην κατανάλωση κρέατος βοοειδών, ηλικίας άνω των 30 μηνών, εκτός και εάν αυτά έχουν υποβληθεί σε εξέταση για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια και τα αποτελέσματα απέβησαν αρνητικά. Πρόκειται για ένα απο τα μέτρα που ελήφθησαν από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, για την αντιμετώπιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών (ΣΕΒ).

    [09] Ενταξη ευρώ-Συναλλαγές.

    03/01/2001 09:39:14

    Απο σήμερα η χώρα μας κινείται πλέον στους ρυθμούς του ευρώ, το οποίο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ελληνική χρηματαγορά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλωσόρισε την ένταξη της Ελλάδας ως 12ου μέλους στη ζώνη του ευρώ, γεγονός που αποτελεί την πρώτη διεύρυνση της ευρωζώνης. Στο Χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση και οι συναλλαγές μετοχών θα γίνονται με ευρώ. Επίσης η συνεδρίασή του θα διαρκεί απο 10πμ εως 2.30μμ.

    [10] ΝΔ.

    03/01/2001 09:39:07

    Το Τζαννή Τζαννετάκη θα ορίσει σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ. Αν και υπήρξαν πολλές εισηγήσεις, ο κ. Καραμανλής κατέληξε στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο χαίρει εμπιστοσύνης από όλες τις πλευρές με στόχο να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Επίσης, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα απαρτίζεται από στελέχη από όλες τις πλευρές.

    [11] Ταξί.

    03/01/2001 09:39:01

    Ποδαρικό με αυξήσεις σε ορισμένες υπηρεσίες και προϊόντα έκανε το 2001. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 20 δραχμές η διπλή ταρίφα των ΤΑΞΙ, δηλαδή από 130 σε 150 δρχ και κατά 5% τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, από 1ης Ιανουαρίου. Νέα αναπροσαρμογή κατά 4 δρχ θα πάρει από 1ης Φεβρουαρίου η μονή ταρίφα στα ΤΑΞΙ που θα κοστίζει πλέον 80 δρχ. το χιλιόμετρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 January 2001 - 12:30:35 UTC