Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα λευκά σχεδόν όλη η χώρα.Εξοδος εκδρομέων.
  • [02] Πρωτοβουλίες Καραμανλή για εκτόνωση της έντασης στη ΝΔ.
  • [03] Οικονομία-Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ.Παπαντωνίου στο ΑΠΕ.
  • [04] Κύπρος-Κατεχόμενα-Απαγωγή Ελληνοκυπρίου-Βρετανική κινητικότητα.
  • [05] Μαξίμου-Σύσκεψη για Προαστιακό Σιδηρόδρομο-Τραμ.
  • [06] Εληξε η βάναυση επιχείρηση των τουρκικών αρχών στις φυλακές.

  • [01] Στα λευκά σχεδόν όλη η χώρα.Εξοδος εκδρομέων.

    22/12/2000 21:43:05

    Το χατήρι σε χιλιάδες εκδρομείς, που εξορμούν ήδη από το μεσημέρι για την ύπαιθρο και τα ορεινά της χώρας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, και έχουν συνδυάσει αυτές τις ημέρες με τα χιόνια, κάνει ο καιρός, που δείχνει το χειμωνιάτικο πρόσωπό του σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα είναι αυξημένη αλλά διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Η Τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς καθώς σε πολλές περιοχές λόγω των χιονοπτώσεων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία.

    [02] Πρωτοβουλίες Καραμανλή για εκτόνωση της έντασης στη ΝΔ.

    22/12/2000 21:42:59

    Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την απόφαση του Δ.Αβραμόπουλου να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Στη ΝΔ, ο Κ.Καραμανλής εκτιμάται ότι θα λάβει πρωτοβουλίες μετά τις γιορτές για την εκτόνωση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος, έχοντας ήδη αρχίσει κύκλο επαφών με βουλευτές και κορυφαία στελέχη της παράταξης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη διαύλου μεταξύ του Κ.Καραμανλή και του Γ.Σουφλιά. Στο μεταξύ, ο Δ.Ρέππας τόνισε ότι το θέμα Αβραμόπουλου δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

    [03] Οικονομία-Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ.Παπαντωνίου στο ΑΠΕ.

    22/12/2000 21:42:53

    Νέες οικονομικές προοπτικές διανοίγονται για την Ελλάδα μετά την ένταξή της στην ευρωζώνη, ενώ παράλληλα άρχισαν ήδη να εισρέουν οι προκαταβολές μέσω του Γ΄ΚΠΣ, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ΑΠΕ. Στο μεταξύ, ο κ.Παπαντωνίου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι από την 1η Μαρτίου του 2002 στη χώρα μας θα κυκλοφορούν μόνο τα Ευρώ.

    [04] Κύπρος-Κατεχόμενα-Απαγωγή Ελληνοκυπρίου-Βρετανική κινητικότητα.

    22/12/2000 21:42:46

    Ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Εντουαρντ Κλέι, με εντολή του Ρομπιν Κουκ επικοινώνησε επειγόντως με τον Ραούφ Ντενκτάς και εξέφρασε την ανησυχία της βρετανικής κυβέρνησης για την υγεία του Πανίκου Τσιακούρμα, ο οποίος απήχθη και κρατείται από το κατοχικό καθεστώς από τις 13 Δεκεμβρίου. Βρετανοί διπλωμάτες δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι ο εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας επανέλαβε ότι ο Ελληνοκύπριος απήχθη από το έδαφος των βρετανικών βάσεων, ενώ τόνισε ότι σύμφωνα την αστυνόμια των βάσεων δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για κατοχή ναρκωτικών από τον Τσιακούρμα.

    [05] Μαξίμου-Σύσκεψη για Προαστιακό Σιδηρόδρομο-Τραμ.

    22/12/2000 21:42:40

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατασκευή του Τραμ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, δύο σημαντικών έργων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τα δύο έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2004, τον επόμενο μήνα

    [06] Εληξε η βάναυση επιχείρηση των τουρκικών αρχών στις φυλακές.

    22/12/2000 21:42:33

    Με 26 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και πάνω από 50 κατά τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έληξε στην Τουρκία η επιχείρηση "Επιστροφή στη ζωή" που είχε ως στόχο την καταστολή της αντίστασης των κρατουμένων απεργών πείνας και τη μεταφορά τους σε νέες φυλακές. Στην Αθήνα γύρω στα 2.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ τήρησαν ουδέτερη στάση δίνοντας το περιθώριο στην τουρκική κυβέρνηση να φτάσει μέχρι το τέλος την απάνθρωπη επιχείρησή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 December 2000 - 21:30:19 UTC