Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3.
  • [02] Μείωση του δημόσιου χρέους προβλέπει ο Γ.Παπαντωνίου.
  • [03] Ο Αβραμόπουλος προκαλεί αντιδράσεις.
  • [04] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Ικανοποίηση Σημίτη.
  • [05] Απεργούν αύριο οι γιατροί.
  • [06] Κύπρος-Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ντενκτάς.
  • [07] Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία-Ανδρέας Φραγκιάς.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3.

    18/12/2000 21:28:07

    Συναρπαστικός αγώνας έγινε στο Ηράκλειο, όπου ΟΦΗ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 και 3-1, όμως η "Ενωση" βρήκε τα ψυχικά αποθέματα,ισοφάρισε και παρά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, αποθεώθηκε από τους φίλους της.

    Τα τέρματα του ΟΦΗ, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, πέτυχαν οι Μάουρο (12`), Ηπειρώτης (14`) και Μουνιόζ (32`), ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Κωστένογλου (20`), Τσάρτας (68` πέναλτι) και Μαλαδένης (83`).

    [02] Μείωση του δημόσιου χρέους προβλέπει ο Γ.Παπαντωνίου.

    18/12/2000 21:28:01

    Μείωση του δημοσίου χρέους στο 84% του ΑΕΠ και μέσο πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης 5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2001-2004, προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την επόμενη τετραετία, που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και υποβάλλεται στην Κομισιόν. Ο υπουργός

    προέβλεψε αύξηση του πραγματικού εισοδήματος κατά 2,5% και επανέλαβε οτι θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Στην ολομέλεια της Βουλής άρχισε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2001, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία.

    [03] Ο Αβραμόπουλος προκαλεί αντιδράσεις.

    18/12/2000 21:27:54

    Συνεχίζονται οι τριγμοί που προκάλεσε η εξαγγελία του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη δημιουργία νέου κόμματος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών της ΝΔ, η κα Μπακογιάννη πρότεινε να συγκληθεί εκτάκτως το Σάββατο η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αρνητική όμως ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόνισε οτι η ΚΟ, αλλά και η ΚΕ θα συγκληθούν μετά τις εορτές. Σήμερα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον Κώστα Καραμανλή οι δύο αντιδήμαρχοι Αθηναίων, Ευαγγελία Βελέντζα και Γιώργος Βαρδαλάκης, καθώς και ο Τάσος Ιγγλέζος,υποψήφιος βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής προκειμένου να ακολουθήσουν το εγχείρημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ετοιμος να ενταχθεί στο υπό ίδρυση κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, δήλωσε ο καθηγητής Κώστας Ζουράρης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε συνεργαστεί με το ΚΚΕ.

    [04] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Ικανοποίηση Σημίτη.

    18/12/2000 21:27:46

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε πλήρη σύνθεση και με τη συμμετοχή της κας Αγγελοπούλου. Χαρακτήρισε ωστόσο κρίσιμο το 2001, καθώς τότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Αποφασίσθηκε επίσης η χωροθέτηση του Δημοσιογραφικού Χωριού, το οποίο θα κατασκευασθεί στο Μαρούσι, την Παλήνη, τον Αγιο Ανδρέα και το Μενίδι. Την επίβλεψη του έργου θα αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Από την πλευρά της, η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια των αξιωματούχων της ΔΟΕ για την προετοιμασία της χώρας μας προς το 2004.

    [05] Απεργούν αύριο οι γιατροί.

    18/12/2000 21:27:39

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Από αύριο επίσης ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει αύριο το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος, στο οποίο θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ. Την Πέμπτη, δίωρη στάση εργασίας, από τις μία έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΟΣΠΑ, ζητώντας την διασφάλιση των εργαζομένων στην ΟΑ.

    [06] Κύπρος-Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ντενκτάς.

    18/12/2000 21:27:31

    Συνεχίζεται η προκλητικότητα του καθεστώτος Ντενκτάς στην Κύπρο. Στις φυλακές κρατείται ακόμη ο κύπριος εργολάβος ο οποίος απήχθη την Παρασκευή από έδαφος που ανήκει στις βρετανικές βάσεις, κοντά στο Πέργαμος. Στο μεταξύ, απειλές εναντίον της ζωής των ελληνοκυπρίων δημοσιογράφων και των μελών των τηλεοπτικών συνεργείων που πήγαν σήμερα στην Πύλα, διατύπωσαν Τούρκοι αξιωματικοί που βρίσκονται σε ύψωμα της περιοχής. Η Ελλάδα έχει αναφέρει τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στον ΟΗΕ, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

    [07] Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία-Ανδρέας Φραγκιάς.

    18/12/2000 21:27:24

    Στην καθιερωμένη επίσημη τελετή απονεμήθηκαν απόψε στην Παλαιά Βουλή, τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2000 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο. Το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Ανδρέα Φραγκιά για το σύνολο του έργου του, το βραβείο μυθιστορήματος στην Ερση Σωτηροπούλου για το βιβλίο της "Ζιγκ-Ζαγκ στις Νερατζιές". Το βραβείο διηγήματος απονεμήθηκε στον Μισέλ Φάις για το βιβλίο του "Απ' το ίδιο ποτήρη και άλλες ιστορίες", ενώ το βραβείο ποίησης στον Χριστόφορο Λιοντάκη για το βιβλίο του "Με το φως".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 December 2000 - 21:30:29 UTC