Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Σημίτη.
  • [02] Στην Κύπρο ο Καραμανλής.
  • [03] Βουλή-Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό Δημοσίου-Β.Παπανδρέου.
  • [04] Βουλή-Ψηφίστηκε τροπολογία για το Χρηματιστήριο.
  • [05] Στην Τιφλίδα ο Ελληνας αξιωματικός.
  • [06] Συνέδριο ΚΚΕ-Ομιλία Α.Παπαρήγας.
  • [07] Την ίδρυση κόμματος ανακοίνωσε ο Δ.Αβραμόπουλος.
  • [08] ΗΠΑ-Εκλογές-Νικητής ο Μπούς
  • [09] Συγχαρητήρια επιστολή Σημίτη, στο νέο Αμερικανό πρόεδρο.
  • [10] ΝΔ-Νέο πεδίο εσωκομματικής διαμάχης
  • [11] Στην Κύπρο ο Κώστας Καραμανλής.
  • [12] Σημίτης-Γεύμα-Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
  • [13] ΚΚΕ-Συνέδριο-Παπαρήγα
  • [14] Βουλή - Τροπολογία Παπαντωνίου - Χρηματιστήριο
  • [15] Βουλή - Εχασε τη βουλευτική έδρα ο Β. Οικονόμου - Δήλωση
  • [16] Ευρεία σύσκεψη παραγόντων της αγοράς
  • [17] Γεωργία-Ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΗΕ

  • [01] Συνέντευξη Σημίτη.

    14/12/2000 21:24:25

    Θέματα που αφορούν τη σύνοδο της Νίκαιας, την οικονομία, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την τρομοκρατία, έθιξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

    Ο κ.Σημίτης επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, κατέστησε σαφές οτι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υπ. Εθνικής Οικονομίας και τόνισε οτι μακροπρόθεσμα η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι ανοδική. Επανέλαβε επίσης οτι θα προχωρήσουν κανονικά οι μετοχοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Για την απόφαση της συνόδου στη Νίκαια, ο κ.Σημίτης είπε οτι είναι καλή για την Ευρώπη και την Ελλάδα, την έκρινε όμως ασαφή για την τελική επιδίωξη. Χαρακτήρισε επίσης πολιτικό πλαίσιο το κείμενο της εταιρικής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ, ενώ για την τρομοκρατία είπε οτι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την προστασία και τα δικαιώματα του πολίτη.

    [02] Στην Κύπρο ο Καραμανλής.

    14/12/2000 21:24:19

    Για πολιτική μονομερών υποχρεώσεων προς την Τουρκία και πιέσεις για υποχωρήσεις προς τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας οτι μία τέτοια πολιτική περιορίζει τη δυνατότητα ελιγμών και αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση του προέδρου Κληρίδη, ενώ αποθρασύνει και δικαιώνει τους εξτρεμιστές της Αγκυρας. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ.Καραμανλής από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη.

    [03] Βουλή-Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό Δημοσίου-Β.Παπανδρέου.

    14/12/2000 21:24:13

    Πρόκληση για τη σύγχρονη κοινωνία, χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, η συζήτηση του οποίου στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί μετά τις διακοπές των εορτών. Η κα Παπανδρέου επισήμανε ότι ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ποιός έχει την πλήρη ευθύνη, ενώ κάθε τρία χρόνια θα γίνεται αποτίμηση και αναπροσαρμογή του προγράμματος για τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης. Κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για αοριστία και κομματισμό των υπαλλήλων.

    [04] Βουλή-Ψηφίστηκε τροπολογία για το Χρηματιστήριο.

    14/12/2000 21:24:06

    Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ, η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών για τη στήριξη του Χρηματιστηρίου. Η τροπολογία που εγκρίθηκε με 135 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 249, προβλέπει τη μείωση στο 3 τοις χιλίοις του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, τη σταδιακή απόσβεση ζημιών απο τις επιχειρήσεις και τις εταιρίες επενδύσεων καθώς και την αφαίρεση του 25% της δαπάνης που καταβλήθηκε για αγορά μεριδίων μετοχικών κεφαλαίων από το φορολογητέο εισόδημα.

    [05] Στην Τιφλίδα ο Ελληνας αξιωματικός.

    14/12/2000 21:24:00

    Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, έφθασαν σήμερα οι δύο στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας λοχαγός Ευστάθιος Κοκκινίδης, που την περασμένη Κυριακή είχαν απαχθεί από αμπχάζιους αντάρτες. Οι δύο τους είναι καλά στην υγεία τους,

    σύμφωνα με τις εικόνες που έδειξε η ρωσική τηλεόραση.

    [06] Συνέδριο ΚΚΕ-Ομιλία Α.Παπαρήγας.

    14/12/2000 21:23:53

    Με ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον Περισσό οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία του. Η κυρία Παπαρήγα ζήτησε από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις να μην παγιδευτούν στο δικομματισμό, τον οποίο, όπως είπε, στηρίζει η άρχουσα τάξη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, είναι η οικοδόμηση μετώπου και η πολιτική συμμαχιών του κόμματος, καθώς και το νέο σκηνικό που δημιουργείται μετά τη Συνθήκη της Νίκαιας.

    [07] Την ίδρυση κόμματος ανακοίνωσε ο Δ.Αβραμόπουλος.

    14/12/2000 21:15:26

    Την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση δικού του πολιτικού φορέα, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί εξάντλησαν τον βιοιστορικό τους κύκλο, τόνισε όμως ότι προσέφεραν πολλά στον τόπο συμβάλλοντας στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και την ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

    Είπε επίσης ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη, τον καταστατικό χάρτη και το πρόγραμμα του κόμματός του. Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα και οι πολιτικοί κρίνονται μέσα από το έργο τους, τις ιδέες τους και το δημόσιο ήθος τους και όχι μέσα από εξαγγελίες προθέσεων, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

    [08] ΗΠΑ-Εκλογές-Νικητής ο Μπούς

    14/12/2000 14:44:24

  • Μετά απο 36 ημέρες σκληρής κομματικής αναμέτρησης και δικαστικών διενέξεων, μία νέα σελίδα ανοίγει σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Ρεπουμπλικανός Τζόρτζ Μπούς, είναι τελικά ο 43ος Αμερικανός πρόεδρος. Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Αλ Γκόρ, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας, ενώ δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν, με το νεοκλεγέντα πρόεδρο, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο Τζόρτζ Μπούς. Πληροφορίες απο το περιβάλλον των Δημοκρατικών, αναφέρουν οτι ο Γκόρ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη συγγραφή βιβλίων και στη δημοσιογραφία, δίχως πάντως να εγκαταλείπει τις βλέψεις του, για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Στο μεταξύ τις επόμενες δύο ημέρες, ο Μπούς αναμένεται να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επιτελείο του στο Λευκό Οίκο, αλλά και τα σημαντικότερα υπουργεία.Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, αναμένεται να διορίσει τον απόστρατο στρατηγό Κόλιν Πάουελ και Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας την Κονταλίζα Ράις. Ο νεοκλεγείς πρόεδρος, που άρχισε ήδη να λαμβάνει συγχαρητήρια απο ξένους ηγέτες, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, θα παραστεί σήμερα σε λειτουργία της Εκκλησίας των Μεθοδιστών, στο Ταριτάουν.

    [09] Συγχαρητήρια επιστολή Σημίτη, στο νέο Αμερικανό πρόεδρο.

    14/12/2000 14:44:16

  • Συγχαρητήρια επιστολή, στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, απέστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. "Είμαι βέβαιος οτι στη διάρκεια της θητείας σας, οι μακρόχρονες και στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με στέρεες ρίζες στις κοινές μας αξίες, θα διευρυνθούν και θα αναπτυχθούν περαιτέρω για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και των δημοκρατικών αξιών στην περιοχή μας", τονίζει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

    [10] ΝΔ-Νέο πεδίο εσωκομματικής διαμάχης

    14/12/2000 14:44:10

  • Νέο πεδίο εσωκομματικής διαμάχης άνοιξε στη ΝΔ απο το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου και την επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία έθεσε όρους για ένα δημοκρατικό συνέδριο ζητώντας την επιστροφή των διαγραφέντων στο κόμμα. Απάντηση στην κα Μπακογιάννη έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είπε οτι η ΝΔ λειτουργεί κατά τρόπο δημοκρατικά άψογο αντίθετα απο άλλες εποχές που έχουν αφήσει στίγματα στην παράταξη. Αρκετά στελέχη της ΝΔ χαρακτήρισαν ανέντιμη τη συμπεριφορά του κ. Αβραμόπουλου και αχάριστο και ανεπαρκή τον ίδιο. Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή οτι η ΝΔ θα κέρδιζε τις εκλογές αν έλεγε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο ΧΑΑ.

    [11] Στην Κύπρο ο Κώστας Καραμανλής.

    14/12/2000 14:44:03

  • Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το απόγευμα στη Λευκωσία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Στις συνομιλίες των δύο ανδρών θα βρεθεί το Κυπριακό, καθώς και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    [12] Σημίτης-Γεύμα-Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

    14/12/2000 14:43:55

  • Γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη παρέθεσε το μεσημέρι η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Σημίτης στη συνέχεια, έδωσε συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης.

    [13] ΚΚΕ-Συνέδριο-Παπαρήγα

    14/12/2000 14:43:46

  • Με ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα άρχισαν το πρωί στον Περισσό οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία του. Η κυρία Παπαρήγα ζήτησε απο τις ριζοσπαστικές δυνάμεις να μην παγιδευτούν στο δικομματισμό, τον οποίο, όπως είπε, στηρίζει η άρχουσα τάξη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, είναι η οικοδόμηση μετώπου και η πολιτική συμμαχιών του κόμματος, καθώς και το νέο σκηνικό που δημιουργείται μετά τη Συνθήκη της Νίκαιας.

    [14] Βουλή - Τροπολογία Παπαντωνίου - Χρηματιστήριο

    14/12/2000 14:43:32

  • Ψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ, η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου για τη στήριξη του Χρηματιστηρίου. Η τροπολογία που εγκρίθηκε με 135 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 249, προβλέπει τη μείωση στο 3 τοις χιλίοις του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, τη σταδιακή απόσβεση ζημιών απο τις επιχειρήσεις και τις εταιρίες επενδύσεων καθώς και την αφαίρεση του 25% της δαπάνης που καταβλήθηκε για αγορά μεριδίων μετοχικών κεφαλαίων από το φορολογητέο εισόδημα. Στο μεταξύ, προθεσμία για τις 22 και 25 Ιανουαρίου, αντίστοιχα πήραν ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπατατούδης και ο χρηματιστής Παναγιώτης Κονταλέξης προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση που αφορά τις λεγόμενες μετοχές "φούσκες" και τις καταγγελίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    [15] Βουλή - Εχασε τη βουλευτική έδρα ο Β. Οικονόμου - Δήλωση

    14/12/2000 14:43:15

  • Τους "γκρίζους κροτάφους και τα γκρίζα μαλιά" θεωρεί ο Βασίλης Οικονόμου υπαιτίους για την έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα ύστερα από σχετική απόφαση του Εκλογοδικείου οτι διετέλεσε έμμισθος συνεργάτης του υπουργού Αμύνης και δεν είχε υποβάλλει εγκαίρως την παραίτησή του. Τον Απρίλη του 2000 ο λαός ανάμεσα στα μηνύματά του, έστειλε και ένα κυρίαρχο, το οποίο δήλωνε την απαίτηση για νέα πρόσωπα και νέους ανθρώπους. Γκρίζα μαλιά και γκρίζοι κροταφοι επιμένουν να ακυρώνουν τη λαϊκή βούληση, έστω και δια του Εκλογοδικείου, τονίζει σε δήλωσή του ο Β. Οικονόμου. Τη θέση του κ. Οικονόμου θα αναλάβει απο το νέο έτος ο Παναγιώτης Φωτιάδης.

    [16] Ευρεία σύσκεψη παραγόντων της αγοράς

    14/12/2000 14:43:00

  • Ευρεία σύσκεψη παραγόντων της αγοράς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με στόχο τον έλεγχο των τιμών των κρεάτων ενόψει εορτών. Παράλληλα, συνεργεία του ΣΔΟΕ και της αγορανομίας εντείνουν τους ελέγχους για την αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

    [17] Γεωργία-Ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΗΕ

    14/12/2000 14:42:49

  • Στην ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο λοχαγός Ευστάθιος Κοκκινίδης και ο Πολωνός συνταγματάρχης, οι οποίοι απελευθερώθηκαν χθές απο τους Αμπχάζιους αντάρτες. Οι δύο παρατηρητές του ΟΗΕ διανυκτέρευσαν χθές στο ρωσικό φυλάκιο της περιοχής, όπου είχαν απαχθεί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 December 2000 - 21:30:43 UTC