Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Στην αντεπίθεση περνά ο Φλωρίδης για Μητρόπουλο.
  • [02] Ικανοποίηση Σημίτη από τη σύνοδο της Νίκαιας.
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
  • [04] Απαγωγή Ελληνα αξιωματικού-Γεωργία-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • [05] Δριμύτατη κριτική Καραμανλή για οικονομία-κυβέρνηση.
  • [06] Εγκαίνια σχολείου-Ευθυμίου-Χριστόδουλος.
  • [07] Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ
  • [08] Συνθήκη Νίκαιας-Συμφωνία
  • [09] Σύνοδος Κορυφής "15"-Συμφωνία-Πρωθυπουργός
  • [10] Ερευνα "ΚΑΠΑ RESEARCH" για κόμματα
  • [11] Αγνοείται η τύχη δύο ψαράδων στα ανοιχτά του Θερμαϊκού.
  • [12] Απαγωγή Ελληνα παρατηρητή στη Γεωργία
  • [13] Στον εισαγελλέα, ο πολιτικός υπάλληλος της ΕΥΠ
  • [14] Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
  • [15] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
  • [16] Πειραιάς - Σκοτώθηκε 32χρονος ναυτικός

  • [01] Ποδόσφαιρο-Στην αντεπίθεση περνά ο Φλωρίδης για Μητρόπουλο.

    11/12/2000 21:20:57

    Νέα διαδικασία με στόχο την έκπτωση του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου, κινητοποίησε ο Γιώργος Φλωρίδης, λίγο μετά από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που έκρινε ομόφωνα ότι καμία διάταξη του ν. 2472/1997 δεν αποκλείει τη διαβίβαση βουλεύματος που προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή κατά νόμον κωλύματος στο πρόσωπο μελών αιρετού οργάνου. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με "όπλο" την πιό πάνω απόφαση, προσέφυγε στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και ζητεί να εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του προέδρου της ΕΠΑΕ, κάτι που αρνήθηκε να κάνει ο Αθλητικός Δικαστής.

    [02] Ικανοποίηση Σημίτη από τη σύνοδο της Νίκαιας.

    11/12/2000 21:17:50

    Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνόδου της Νίκαιας, δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας οτι εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και ανοίγει το δρόμο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προέβλεψε ωστόσο, οτι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες εντάσεις στους κόλπους της ΕΕ, καθώς η απόφαση της Νίκαιας δημιουργεί άνιση μεταχείριση, ορισμένων χωρών. Μίζερο, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνόδου ο πρόεδρος της ΝΔ. Εντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του κόμματος των Φιλελευθέρων.

    [03] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

    11/12/2000 21:17:43

    Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τα στοιχεία της Γιούνισεφ για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν εκατ. παιδιά είναι αποκαρδιωτικά. Η οργάνωση εκτιμά οτι 100.000.000 παιδιά εργάζονται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων όλου του κόσμου, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται οτι περισσότερα απο 5.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στους δρόμους, κυρίως της Αθήνας.

    Η ΝΕΤ διοργανώνει τηλεμαραθώνιο, ενώ ερώτηση για τα παιδιά των φαναριών, κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές όλων των κομμάτων.

    [04] Απαγωγή Ελληνα αξιωματικού-Γεωργία-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    11/12/2000 21:17:36

    Την ελπίδα ότι θα έχει σύντομα αίσιο τέλος η περιπέτεια του έλληνα αξιωματικού, παρατηρητή του ΟΗΕ, Ευστάθιου Κοκκινίδη ο οποίος έχει απαχθεί από Αμπχάζιους αντάρτες στη Γεωργία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τηλέμαχος Χυτήρης. Το θέμα, σημείωσε, το χειρίζεται ο ΟΗΕ και το παρακολουθούν από κοντά ο έλληνας πρέσβης στην περιοχή σε συνεργασία με τον έλληνα στρατιωτικό ακόλουθο στη Γεωργία. Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε υποσχέθηκε ότι οι αρχές της χώρας του θα κάνουν οτι είναι δυνατόν για να εγγυηθούν την ασφαλή απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ.

    [05] Δριμύτατη κριτική Καραμανλή για οικονομία-κυβέρνηση.

    11/12/2000 21:17:29

    Δριμύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια σύσκεψης της ΚΟ του κόμματος με θέμα τον προϋπολογισμό. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό, την χαρακτήρισε πολύ κουρασμένη τονίζοντας οτι δεν έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές, αντιθέτως, πρόσθεσε, υπάρχει η επιβάρυνση της φορολογίας και εκτίμησε οτι χρειάζεται επανίδρυση της δημόσιας διοίκησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

    [06] Εγκαίνια σχολείου-Ευθυμίου-Χριστόδουλος.

    11/12/2000 21:17:20

    Στα επόμενα τέσσερα χρόνια όλα τα σχολεία θα λειτουργούν σε πρωινή βάρδια. Την υπόσχεση έδωσε ο υπουργός Παιδείας, στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 57ου Γυμνασίου-Λυκείου, στους Αμπελόκηπους. Μιλώντας

    στους μαθητές, τόνισε οτι 14 μήνες μετά τους σεισμούς κανένα σχολείο δεν υπάρχει που δεν έχει επισκευαστεί. Στα εγκαίνια παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος είπε οτι το πρόγράμμά τους είναι φορτωμένο, δεν έχουν ελεύθερη και ευχάριστη ώρα και τους προέτρεψε να βάλουν σχεδιασμό και οργάνωση στη σχολική τους ζωή.

    [07] Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ

    11/12/2000 14:53:53

  • Με μοναδικό θέμα την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό του 2001, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, συνεδρίασε το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπο τον Κώστα Καραμανλή. Ο Μιχάλης Λιάπης προσερχόμενος στη συνεδρίαση και με αφορμή τις κινήσεις του Δ. Αβραμόπουλου, δήλωσε ότι είναι καλύτερο "το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν". Αιχμές κατά του Δημάρχου Αθηναίων, άφησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, δηλώνοντας οτι η πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις.

    [08] Συνθήκη Νίκαιας-Συμφωνία

    11/12/2000 14:53:35

  • Το δρόμο για τη διεύρυνση της Κοινότητας προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, ανοίγει η συνθήκη της Νίκαιας, η οποία εγκρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, απο τους 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Συνθήκη προβλέπει, ότι για να εγκριθεί μια απόφαση θα πρέπει να συγκεντρώνει, κατ'ελάχιστον, το 74,5% των σταθμισμένων ψήφων, ενω μετά την ένταξη των πρώτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ποσοστό αυτό θα είναι στο 73,5%. Αυτό σημαίνει ότι 3 «μεγάλες χώρες και μια «μικρή θα μπορούν να παρεμποδίσουν τη λήψη μιας απόφασης. Μετά απο έντονη διαπραγμάτευση η χώρα μας θα διαθέτει 22 Ευρωβουλευτές, ενω διατηρείται ένας επίτροπος ανά χώρα, αλλά το θέμα θα εξεταστεί ξανά, όταν τα μέλη γίνουν 27. Η Συνθήκη προβλέπει ακόμη τη διατήρηση του βέτο για θέματα φορολογίας, χρηματοδότησης και μετανάστευσης.

    [09] Σύνοδος Κορυφής "15"-Συμφωνία-Πρωθυπουργός

    11/12/2000 14:53:28

  • Η Συνθήκη της Νίκαιας εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και ανοίγει το δρόμο για τη διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης, δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση των διαδικασιών υιοθέτησης των κοινοτικών αποφάσεων, ο κ. Σημίτης τόνισε οτι σε σχέση με τις προτάσεις της γαλλικής προεδρίας, η θέση των μικρών πληθυσμιακά χωρών βελτιώθηκε και το σύστημα της διττής πλειοψηφίας που υιοθετήθηκε, είναι ικανοποιητικό για τη χώρα μας. Ωστόσο προέβλεψε οτι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες εντάσεις στους κόλπους της ΕΕ, καθώς η απόφαση της Νίκαιας δημιουργεί άνιση μεταχείριση, ορισμένων χωρών.

    [10] Ερευνα "ΚΑΠΑ RESEARCH" για κόμματα

    11/12/2000 14:53:22

  • Η δυσπιστία των πολιτών για τα δύο μεγάλα κόμματα, αποτυπώνεται στο δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της εταίριας ΚΑΠΑ RESEARCH για λογιαριασμό του Βήματος. Οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Καραμανλής πρέπει να αντικατασταθούν αν χάσουν τις επόμενες εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ ως καταλληλότερος για επόμενος αρχηγός προβάλλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενω στη ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [11] Αγνοείται η τύχη δύο ψαράδων στα ανοιχτά του Θερμαϊκού.

    11/12/2000 14:53:15

  • Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για την ανεύρεση των δύο ερασιτεχνών ψαράδων, η τύχη των οποίων αγνοείται, απο χθες το απόγευμα, στα ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου. Πρόκειται για τον 68χρονο Κωνσταντίνο Φράγκο και το γιό του Αθανάσιου 37 ετών. Στις έρευνες μετέχουν ενα ελικόπτερο, τύπου "Σούπερ Πούμα", δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος Θεσσαλονίκης, καθώς και σωστικά μέσα απο τη Χαλκιδική.

    [12] Απαγωγή Ελληνα παρατηρητή στη Γεωργία

    11/12/2000 14:53:08

  • Ωρες αγωνίας για τους δύο στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΗΕ, έναν Ελληνα και έναν Πολωνό που απήχθησαν χθές απο Αμπχάζιους αντάρτες στη Γεωργία. Πρόκειται για το λοχαγό πεζικού Ευστάθιο Κοκκινίδη και έναν Πολωνό συνταγματάρχη, ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμία επικοινωνία με τους απαγωγείς.

    [13] Στον εισαγελλέα, ο πολιτικός υπάλληλος της ΕΥΠ

    11/12/2000 14:53:01

  • Στον εισαγγελέα Καστοριάς προσάγεται σήμερα ο πολιτικός υπάλληλος της ΕΥΠ Γιώργος Βασιλείου 57 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του αυτόματα όπλα και πυρομαχικά. Ο Βασιλείου υποστήριξε πως ήταν σε αποστολή μεταφοράς όπλων σε στρατόπεδο της περιοχής για την οποία όμως δεν είχε ενημερώσει την υπηρεσία του.

    [14] Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

    11/12/2000 14:52:55

  • Αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου είναι η σημερινή ημέρα, καθιερωμένη απο τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Για άλλη μία φορά όμως, τα στοιχεία της "Γιούνισεφ" για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν εκατομμύρια παιδιά είναι αποκαρδιωτικά. Η οργάνωση εκτιμά οτι 100.000.000 παιδιά εργάζονται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων όλου του κόσμου, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται οτι περισσότερα απο 5.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στους δρόμους, καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων και εξασφαλίζοντας χρήματα σε όσους τα εκμεταλλεύονται.

    [15] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

    11/12/2000 14:52:48

  • Στο ρυθμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπήκε η αγορά απο το πρωί, καθώς άρχισε η λειτουργία του διευρυμένου ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Τα εμπορικά είναι ανοιχτά απο τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και τα σούπερ μάρκετ απο τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    [16] Πειραιάς - Σκοτώθηκε 32χρονος ναυτικός

    11/12/2000 14:52:41

  • Ενας ναύτης-μέλος του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "Εξπρές Αφροδίτη", ο Μιχάλης Παπαμηνάς, 32 ετών, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε, το πρωί, όταν, στη διάρκεια χειρισμού απόπλου απο το λιμάνι του Πειραιά, κόπηκε και τον χτύπησε ο κάβος της πρύμνης. Στο σκάφος, που ανήκει στην εταιρεία "Μίνοαν Φλάϊνγκ Ντόλφιν" απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ στο Λιμεναρχείο έχουν προσαχθεί και καταθέτουν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του πλοίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 December 2000 - 21:30:40 UTC