Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Πανηγυρική πρόκριση ΑΕΚ-2-0 τη Λεβερκούζεν.ε
  • [02] Προβλήματα από τη σημερινή απεργία.
  • [03] Ικανοποίηση στη ΓΣΕΕ από τη συμμετοχή.
  • [04] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Διαδηλώσεις.
  • [05] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Παρέμβαση Σημίτη.
  • [06] Αρχηγική εμφάνιση Αβραμόπουλου σε ημερίδα για τους Ολυμπιακούς του
  • [07] Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από νεροποντή.
  • [08] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ναυαγίου ΣΑΜΙΝΑ.
  • [09] Παραίτηση πραγματογνώμονα Στεφανάκου
  • [10] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ημερίδα-Παπανδρέου-Αβραμόπουλος
  • [11] ΓΣΕΕ-Απεργία-Εργασιακό νομοσχέδιο
  • [12] Σύνοδος ΕΕ-Νίκαια-Γαλλία

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Πανηγυρική πρόκριση ΑΕΚ-2-0 τη Λεβερκούζεν.ε

    07/12/2000 21:53:15

    Μπορεί να μοιάζει με "θαύμα", όμως η ΑΕΚ βρίσκεται απολύτως δίκαια στους "16" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι παίκτες του Παθιακάκη παίζοντας ιδανικό ποδόσφαιρο μπροστά στο κατάμεστο από 20.000 και πλέον φιλάθλους "Νίκος Γκούμας" επικράτησαν 2-0 της Λεβερκούζεν και σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό 4-4 που απέσπασαν στην Γερμανία, προκρίθηκαν πανηγυρικά. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Νάβας (16`) και Τσάρτας (48`), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρωτοπόροι της μπουντεσλίγκα, παραδόθηκαν "αμαχητί" στην ελληνική ομάδα.

    [02] Προβλήματα από τη σημερινή απεργία.

    07/12/2000 21:50:12

    Σε πραγματικό Γολγοθά εξελίχθηκε σήμερα η προσπάθεια του κοινού να μετακινηθεί, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες ήταν ακινητοποιημένες, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΣΕ, αντιδρώντας στο εργατικό νομοσχέδιο Ακινητοποιημένα παρέμειναν τα ακτοπλοϊκά πλοία, ενώ Ολυμπιακή και ΟΣΕ πραγματοποίησαν μόνο ένα δρομολόγιο προς κάθε κατεύθυνση. Μετ' εμποδίων έγιναν οι συναλλαγές του κοινού με τράπεζες και ΔΕΚΟ, ενώ στην απεργία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης με στάσεις εργασίας.

    [03] Ικανοποίηση στη ΓΣΕΕ από τη συμμετοχή.

    07/12/2000 21:50:06

    Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία χαρακτηρίστηκε σημαντική

    από τους συνδικαλιστές. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δεν ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, που συζητείται στη βουλή, αλλά τροποποίηση ορισμένων διατάξεων. Παράλληλα προειδοποίησε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι απεργοί έκαναν συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και πορεία που κατέληξε στη Βουλή. Στην Πάτρα η πορεία συνοδεύθηκε με επεισόδια μεταξύ απεργών και αστυνομικών.

    [04] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Διαδηλώσεις.

    07/12/2000 21:49:59

    Σημαντικές αποφάσεις στα κρίσιμα θέματα της διεύρυνσης και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, καλούνται να πάρουν οι ηγέτες των 15 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής που άρχισαν το απόγευμα στη Νίκαια της Γαλλίας, εν μέσω διαδηλώσεων, συγκρούσεων και δακρυγόνων. Η επιτυχία της Συνόδου είναι αμφίβολη,

    καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες σε ότι αφορά τον αριθμό των επιτρόπων της κάθε χώρας, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και την ισχύ ή όχι του βέτο, στο μέλλον.

    [05] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Παρέμβαση Σημίτη.

    07/12/2000 21:49:52

    Την επιτάχυνση των διαδικασιών διεύρυνσης της ΕΕ, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην παρέμβασή του κατά την πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής της Νίκαιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη εμπέδωσης των διεθνών κανόνων από τις άλλες χώρες. Λίγο νωρίτερα ο κ. Σημίτης είχε ανταλλάξει χειραψία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος χαρακτήρισε την εταιρική σχέση της χώρας του με την ΕΕ εποικοδομητική και διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εκπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις.

    [06] Αρχηγική εμφάνιση Αβραμόπουλου σε ημερίδα για τους Ολυμπιακούς του 2004.

    07/12/2000 21:49:46

    Μία ακόμη αρχηγική εμφάνιση έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα:

    "Ολυμπιακοί Αγώνες και Τοπικές Κοινωνίες", δίνοντας για άλλη μια φορά τροφή στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας και για αναχρονιστικό πολιτικό, καθώς όπως είπε υπάρχουν δύο Ελλάδες, μία του κέντρου και μία της περιφέρειας. Κληθείς να σχολιάσει τα ό,σα είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε οτι εφόσον ο κ.Αβραμόπουλος έχει διατελέσει χρόνια πια Δήμαρχος Αθηναίων και για πολύ καιρό πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, η αυτοκριτική είναι πάντα χρήσιμη για το επόμενο βήμα.

    [07] Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από νεροποντή.

    07/12/2000 21:49:39

    Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στην Κρήτη οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων δύο ημερών, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν ποτάμια, δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους, σπίτια, καταστήματα και σχολεία να πλημμυρίσουν και να προκληθούν ζημιές σε έργα υποδομής και στη γεωργική παραγωγή. Ιδιαίτερα επλήγησαν περιοχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Νεάπολης Λακωνίας προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

    [08] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ναυαγίου ΣΑΜΙΝΑ.

    07/12/2000 21:49:32

    Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, μετά την παραίτηση του πραγματογνώμονα Ηλία Στεφανάκου. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να καθυστερήσει την έκδοση του πορίσματος για τα αίτια του ναυαγίου. Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πειραιά διαβιβάσθηκε σήμερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο του Παντελή Σφηνιά.

    [09] Παραίτηση πραγματογνώμονα Στεφανάκου

    07/12/2000 15:21:38

  • Την παραίτησή του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, για το ναυάγιο του "Eξπρές Σάμινα", κ.Καραδημητρίου, υπέβαλε χθές το πρωί, ο πραγματογνώμονας Ηλίας Στεφανάκος, την εξαίρεση του οποίου ζήτησε χθές με αίτηση που κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Σύρου, ο δικηγόρος του υποπλοιάρχου του μοιραίου πλοίου Τάσου Ψυχογιού, Πέτρος Μαντούβαλος. Στην αίτησή του, ο συνήγορος του προφυλακισμένου υποπλοίαρχου, επικαλείται πραγματικούς και νομικούς λόγους, όπως είναι η "περίεργη" παρουσία του πραγματογνώμονα στο κτίριο της Minoan Flying Dolphins (MFD) την ημέρα που αυτοκτόνησε ο Παντελής Σφηνιάς, καθώς και λόγους υγείας του πραγματογνώμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα του ειδικού εφέτη ανακριτή κ.Καραδημητρίου, εάν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση η όχι του κ.Στεφανάκου.

    [10] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ημερίδα-Παπανδρέου-Αβραμόπουλος

    07/12/2000 15:21:31

  • Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για ενότητα και συνεργασία χωρίς ατομικισμούς έστειλε σήμερα σε ημερίδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Στην ίδια εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για καθυστερήσεις των έργων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων, ενώ σε ένα γνώριμο γι΄αυτόν περιβάλλον, καθώς στο ακροατήριο υπήρχαν πολλοί συνάδελφοί του, έκανε λόγο για τη διάθεση της κυβέρνησης για μονοπωλιακή διαχείριση της εξουσίας και για έλλειμμα Δημοκρατίας. Στην ημερίδα μίλησε και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία θα δεχθεί το απόγευμα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής, τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [11] ΓΣΕΕ-Απεργία-Εργασιακό νομοσχέδιο

    07/12/2000 15:19:10

  • Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, προκαλεί, η σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε χθές στη Βουλή, μόνο απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στη σημερινή απεργία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητοποιήση των τελευταίων 10 ετών, συμμετέχουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ, αλλά και οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στα πλοία της ακτοπλοϊας. Πεντάωρη στάση εργασίας, πραγματοποιήσαν απο τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και οι δημοσιογράφοι στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Το πρωί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε ικανοποιητική τη συμμετοχή των εργαζομένων, στη σημερινή συγκέντρωση. Τόνισε, οτι αυτή αποτελεί ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες οτι ο αγώνας θα συνεχιστεί με στόχο την αλλαγή πολιτικής, την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασφαλιστικού, την ενίσχυση του εισοδήματος και την απόσυρση των αντιεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου.

    [12] Σύνοδος ΕΕ-Νίκαια-Γαλλία

    07/12/2000 15:19:03

  • Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των διαδηλώσεων κατα της παγκοσμιοποίησης, άρχισαν το πρωί στη Νίκαια της Γαλλίας, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των "15" ηγετών, των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πρωί οι "15" συναντήθηκαν με τους ηγέτες των υποψηφίων χωρών προς ένταξη στην κοινότητα, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σημειώνεται οτι στην ατζέντα των Συνόδου θα εξεταστούν καθοριστικής σημασίας προβλήματα για το μέλλον της Ευρώπης, όπως η Διακυβερνητική Διάσκεψη για τη θεσμική αναμόρφωση της Κοινότητας, η στρατηγική απασχόλησης, η ευρωπαϊκή κοινωνική ατζέντα, το φορολογικό, η δημόσια υγεία και ασφάλεια τροφίμων, το περιβάλλον και η εξωτερική πολιτική. Στις εργασίες της Συνόδου συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του. Στη Νίκαια βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 December 2000 - 21:30:34 UTC