Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά-Με απεργία απαντά η ΓΣΕΕ.
  • [02] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο.
  • [03] Μεγάλες καταστροφές στη Λακωνία από έντονες βροχοπτώσεις.
  • [04] Στη Νίκαια ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής των "15".
  • [05] Β.Παπανδρέου-Αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης.
  • [06] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Σφηνιά-Εξαίρεση πραγματογνώμονα.

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά-Με απεργία απαντά η ΓΣΕΕ.

    06/12/2000 21:38:58

    Με την αυριανή 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο εργατικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε επί της αρχής του στη βουλή, μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Λόγω της απεργίας θα ακινητοποιηθούν τα αστικά μέσα μεταφοράς, Ολυμπιακή και ΟΣΕ θα εκτελέσουν μόνο ένα δρομολόγιο προς κάθε κατεύθυνση, τράπεζες και ΔΕΚΟ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ μετ'εμποδίων θα γίνουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Στην απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας, αλλά και οι δημοσιογράφοι με στάση 10 το πρωί με τρεις το μεσημέρι.

    [02] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο.

    06/12/2000 21:38:49

    Νέα χαμόγελα προσέφερε στα χείλη των επενδυτών η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, όπου σημειώθηκε νέα εκρηκτική άνοδος των τιμών των μετοχών. Ο γενικός δείκτης πραγματοποίησε άλμα πάνω από 200 μονάδες, ή ποσοστό 5,74% κλείνοντας στις 3.733,82 μονάδες. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την ιδιαίτερα αυτή θετική εξέλιξη, στα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο Γιάννος Παπαντωνίου για την οικονομία και το Χρηματιστήριο, ενώ αναμένεται και νέο πακέτο μέτρων για τη Σοφοκλέους.

    [03] Μεγάλες καταστροφές στη Λακωνία από έντονες βροχοπτώσεις.

    06/12/2000 21:38:40

    Στον κλοιό των λασπόνερων εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, βρίσκονται μεγάλες περιοχές της Λακωνίας, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος της Νεάπολης. Οι πλημμύρες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ τρία άτομα που κινδύνευσαν σώθηκαν την τελευταία στιγμή από άνδρες των ΕΜΑΚ. Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και το οδικό δίκτυο, προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και στο νομό Χανίων, στην Κρήτη και κυρίως στην περιοχή των Σφακιών.

    [04] Στη Νίκαια ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής των "15".

    06/12/2000 21:38:26

    Η αναθεώρηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ, θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι εργασίας της οποίας αρχίζουν αύριο στη Νίκαια της Γαλλίας. Ήδη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης βρίσκεται στη Γαλλία για να συμμετάσχει στη σύνοδο, στο περιθώριο της οποίας θα έχει σειρά επαφών με ευρωπαίους ομολόγους. Στη Νίκαια βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, για να πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [05] Β.Παπανδρέου-Αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης.

    06/12/2000 21:38:11

    Στη θεσμοθέτηση ενός ειδικού προγράμματος αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης προχωρά η κυβέρνηση, με την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου η επεξεργασία του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Οπως δήλωσε η κυρία Βάσω Παπανδρέου, το πρόγραμμα αποτελεί μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα και εξέφρασε την ελπίδα, ότι με το πρόγραμμα αυτό η Δημόσια Διοίκηση θα γίνει πιο αποτελεσματική, πιο φιλική στον πολίτη και ο πολίτης θα γνωρίζει το τι θα πρέπει να περιμένει από το κράτος.

    [06] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Σφηνιά-Εξαίρεση πραγματογνώμονα.

    06/12/2000 21:38:02

    Την εξαίρεση του πραγματογνώμονα Ηλία Στεφανάκου ζήτησε ο Πέτρος Μαντούβαλος δικηγόρος του υποπλοίαρχου του "Εξπρές Σάμινα" Τάσου Ψυχογιού. Ο κ. Μαντούβαλος επικαλείται πραγματικούς και νομικούς λόγους όπως είναι η "περίεργη" παρουσία του πραγματογνώμονα στο κτίριο της ΜΙΝΟΑΝ ΦΛΑΝΙΝ ΝΤΟΛΦΙΝ την ημέρα αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά, καθώς και τους λόγους υγείας του. Στο μεταξύ, από τη ασφάλεια διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πειραιά η δικογραφία με την προανάκριση για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 December 2000 - 21:30:18 UTC