Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Χρηματιστήριο δέκα μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου.
  • [02] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για την οικονομία.
  • [03] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
  • [04] Βρυξέλλες-Εταιρική σχέση Τουρκίας-ΕΕ-Συμφωνία.
  • [05] Απαγορεύθηκαν στην ΕΕ η χρήση ζωικών αλεύρων.
  • [06] Προανάκριση για την αυτοκτονία Π.Σφηνιά.
  • [07] Ολυμπιακοί-"Αθήνα 2004"- Παραίτηση Συναδινού-Εξελίξεις.
  • [08] Ευθυμίου:Καμία αλλαγή ως το 2004 στην εκπαίδευση.
  • [09] Στην Αθήνα ο Στογιάνοφ-Επαφές με πολιτική-πολιτειακή ηγεσία.
  • [10] Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Κοστούνιτσα.
  • [11] Παραίτηση Συναδινού απο την επιτροπή "Αθήνα 2004"
  • [12] Ερευνες για Σφηνιά-Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της MFD
  • [13] Zωικά άλευρα- Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ
  • [14] Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [15] Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Τουρκία.
  • [16] Συνάντηση Στεφανόπουλου -Στογιάνοφ
  • [17] Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΠ-ΟΤΑ
  • [18] Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας

  • [01] Στο Χρηματιστήριο δέκα μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου.

    04/12/2000 21:46:55

    Το δρόμο του Χρηματιστηρίου θα πάρουν το προσεχές εξάμηνο περίπου δέκα μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου, μεταξύ αυτών ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΗΕLΕΧΡΟ και τα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Αυτό προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης τη μείωση στο μισό του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Τα μέτρα και οι εξελίξεις αυτές, αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο και στην οικονομία γενικότερα. Η Σοφοκλέους, πάντως αντέδρασε ιδιαίτερα θετικά με το γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο πάνω από 4%.

    [02] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για την οικονομία.

    04/12/2000 21:46:48

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι εισπρακτικές λογικές της φορολογίας και των μετοχοποιήσεων έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν λύσεις γιατί είναι δέσμιες του κομματικού κράτους και των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων. Για τον προϋπολογισμό είπε ότι παρουσιάζεται πλεονασματικός αλλα κινδυνεύει να αποδειχθεί πλασματικός.

    [03] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

    04/12/2000 21:46:42

    Με τροποποποίηση της επίμαχης διάταξης στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που συζητείται στην κοινοβουλευτική επιτροπή, προβλέπεται ότι με τη συμπλήρωση 35ετίας ή 10.500 ενσήμων, εκ των οποίων τα 7.500 τουλάχιστον βαρέα και τη συμπλήρωση 55 ετών, ο εργαζόμενος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και να πάρει πλήρη σύνταξη. Παράλληλα, μειώνεται στα 53 χρόνια το όριο για την απόκτηση μερικής σύνταξης.

    [04] Βρυξέλλες-Εταιρική σχέση Τουρκίας-ΕΕ-Συμφωνία.

    04/12/2000 21:46:35

    Σε συμφωνία επί του κειμένου της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας, κατέληξαν, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών των "15".Η συμφωνία βασίζεται πλήρως στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι και η Τουρκία στην προοπτική προσχώρησής της στην ΕΕ αναλαμβάνει βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δεσμεύσεις. Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμφωνία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και τόνισε οτι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, καθώς και με την Ελλάδα.

    [05] Απαγορεύθηκαν στην ΕΕ η χρήση ζωικών αλεύρων.

    04/12/2000 21:46:27

    Την απαγόρευση της χρήσης ζωικών αλεύρων στις ζωοτροφές όλων των ζώων, που εκτρέφονται στην ΕΕ, αποφάσισαν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου τους στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της νόσου των τρελών αγελάδων και την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

    [06] Προανάκριση για την αυτοκτονία Π.Σφηνιά.

    04/12/2000 21:46:18

    Ολοκληρώνεται αύριο η προανάκριση που κάνει η Ασφάλεια Αττικής για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά και στη συνέχεια θα παραδώσει το φάκελο στον εισαγγελέα Πειραιά. Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας εξετάστηκαν πάνω από 30 άτομα, συγγενείς και συνεργάτες του Παντελή Σφηνιά. Αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της MΙΝΟΑΝ ΦΛΑΙΝ ΝΤΟΛΦΙΝ, όπου αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας, με το στόλο 80 πλοίων και 3.000 εργαζομενους.

    [07] Ολυμπιακοί-"Αθήνα 2004"- Παραίτηση Συναδινού-Εξελίξεις.

    04/12/2000 21:46:02

    Προσωπικούς λόγους επικαλέσθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του "Αθήνα 2004" Πέτρος Συναδινός, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ.Συναδινός ήταν δυσαρεστημένος από το ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τις όποιες αρμοδιότητες να τις αναλάβει η κα Αγγελοπούλου, η οποία δήλωσε από τη Λοζάνη, όπου βρίσκεται για επαφές με τη ΔΟΕ, ότι συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού απηύθυνε έκκληση για ομόνοια.

    [08] Ευθυμίου:Καμία αλλαγή ως το 2004 στην εκπαίδευση.

    04/12/2000 21:45:49

    Καμιά αλλαγή δεν θα γίνει ως το 2004 στην εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου επισημαίνοντας ωστόσο, οτι υπάρχει κάποιος προβληματισμός όσον αφορά στον προφορικό βαθμό, αλλά δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές, καθώς, όπως τόνισε, στην εκπαίδευση δεν κάνεις τομές, αλλά εξέλιξη.

    [09] Στην Αθήνα ο Στογιάνοφ-Επαφές με πολιτική-πολιτειακή ηγεσία.

    04/12/2000 21:45:39

    Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία είχε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, που βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Στο επίκεντρο των συνολιών που είχε ο κ. Στογιάνοφ τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά, όσο και η κατάσταση στα Βαλκάνια, με έμφαση τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

    [10] Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Κοστούνιτσα.

    04/12/2000 21:45:32

    Με προσκύνημα στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου και απόδοση φόρου τιμής στους Σέρβους στρατιώτες, που έπεσαν στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τη σύντομη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη. Ο κ.Κοστούνιτσα ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους Ελληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν στη Γιουγκοσλαβία, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

    [11] Παραίτηση Συναδινού απο την επιτροπή "Αθήνα 2004"

    04/12/2000 14:39:30

  • Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής "Αθήνα 2004", Πέτρος Συναδινός, με επιστολή του τόσο προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, όσο και τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη και Τύπου, Δημήτρη Ρέππα. Ωστόσο πληροφορίες φέρουν το κ. Συναδινό δυσαρεστημένο, γιατί πολλές από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό "ψαλιδίστικαν" στη συνέχεια με τη ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου και δόθηκαν στην πρόεδρο του Αθήνα "2004", Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [12] Ερευνες για Σφηνιά-Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της MFD

    04/12/2000 14:39:24

  • Εντός των επομένων ημερών αναμένεται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής να κλείσουν το φάκελο των ερευνών για τις συνθήκες θανάτου του 62χρονου επιχειρηματία Παντελή Σφηνιά. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να καταθέσουν τα μέλη της οικογενείας του, ενω αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο της Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφιν, προκειμένου να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο στην εταιρία. Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε σήμερα να ικανοποιήσει το αίτημα των Μινωϊκών Γραμμών για περαιτέρω αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας στο ΧΑΑ, μέχρι τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης.

    [13] Zωικά άλευρα- Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

    04/12/2000 14:39:17

  • Την πλήρη απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στη διατροφή των ζώων, που ευθύνονται για τη σπογγώδη εγκαφαλοπάθεια των βοοειδών, αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι 15 υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη διάρκεια της Συνόδου η χώρας μας, αναμένεται να ζητήσει και τη γενίκευση των γρήγορων τέστ για την ασθένεια, ενω ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα είναι "αυστηρές". Στο μεταξύ δεκάδες νέοι αγρότες διαδήλωσαν το πρωί στο Παρίσι, ζητώντας "την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών υγειονομικών ρυθμίσεων, τη δημιουργία ευρωπαϊκού φορέα υγειονομικής ασφάλειας, καθώς και την επανάληψη των καλλιεργειών που προορίζονται για τα υποκατάστατα των ζωικών αλεύρων.

    [14] Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή

    04/12/2000 14:39:11

  • Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και τις επιπτώσεις απο την ανατίμηση του δολαρίου και του πετρελαίου. Επίσης εκτιμάται οτι θα γίνει συζήτηση και για την κατασταση στο Χρηματιστήριο. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, επεσήμανε οτι οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία σε συνδιασμό με την ολοκλήρωση ένταξης στη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσουν σε έξοδο της χρηματιστηριακής αγοράς απο την κρίση.

    [15] Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Τουρκία.

    04/12/2000 14:39:04

  • Στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της Κοινότητας συζητείται σήμερα το θέμα της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την πεποίθηση οτι μαζί με τη γαλλική προεδρία διαμορφώνονται προτάσεις, οι οποίες θα είναι θετικές για το τελικό αποτέλεσμα των εταιρικών σχέσεων των δυο πλευρών.

    [16] Συνάντηση Στεφανόπουλου -Στογιάνοφ

    04/12/2000 14:38:57

  • Με το Βούλγαρο ομόλογό του Πέταρ Στογιάνοφ, συναντήθηκε το πρωί στην Αθήνα, ο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στογιάνοφ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων και την κατάσταση στη Βαλκανική. Το απόγευμα ο Βούλγαρος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Βουλής.

    [17] Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΠ-ΟΤΑ

    04/12/2000 14:38:50

  • Ανεστάλησαν το πρωί οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει χθές οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων, αντιδρώντας στη μη υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων για το 2000 απο τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Δρύ. Μετά απο παρατεταμένες διαβουλεύσεις χθές το βράδυ αποφασίσθηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΠ-ΟΤΑ μετά απο παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τις επόμενες ώρες εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ΠΟΠ-ΟΤΑ αναμένεται να υπογράψουν στο υπουργείο Εσωτερικών συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και για τα υπόλοιπα θεσμικά τους αιτήματα.

    [18] Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας

    04/12/2000 14:38:42

  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται απο το πρωί ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε το Αγιον Ορος. Ο κ. Κοστούνιτσα συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, ενω στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και το σερβικό νεκροταφείο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 December 2000 - 21:33:17 UTC