Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας ο Παπαντωνίου.
  • [02] Υπουργείο Ανάπτυξης-Διατάξεις-Αγορά καυσίμων.
  • [03] Υπολειτούργησε ο δημόσιος τομέας από την απεργία.
  • [04] Εμμένει στη θέση της η κυβέρνηση για τη βασιλική περιουσία.
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Βερελή.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Βενιζέλος-Ρέντινγκ-Αγγελοπούλου.
  • [07] Πέθανε ο πρώην υπουργός Νίκος Αναστασόπουλος.
  • [08] Συνάντηση Παπαντωνίου-Σημίτη
  • [09] Πορείες στο κέντρο της Αθήνας-Κυκλοφοριακά προβλήματα
  • [10] Προβλήματα απο την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα
  • [11] Συνέντευξη τέως-Αντιδράσεις
  • [12] Συνέντευξη Καραμανλή στο ΜΕΓΚΑ
  • [13] Υπουργός Παιδείας-Καμιά αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα
  • [14] Παρίστανε τον αστυνομικό και έκλεβε άδειες εργασίας
  • [15] Τρίπολη - Ασκουσε παράνομα το επάγγελμα του βιοθεραπευτή.
  • [16] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Τσάτσου

  • [01] Ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας ο Παπαντωνίου.

    28/11/2000 21:16:52

    Ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας, εμφανίσθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, με αφορμή την έγκριση στις Βρυξέλλες του Γ"ΚΠΣ. Εκτίμησε οτι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η πορεία ανάπτυξης, παρά το γεγονός οτι οι τιμές του πετρελαίου είναι σε υψηλά επίπεδα και το ευρώ σε χαμηλά. Παραδέχθηκε οτι λόγω των διεθνών οικονομικών συγκυριών, ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Για το Χρηματιστήριο τέλος, εκτίμησε οτι η πορεία του θα είναι θετική.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά μισή μονάδα.

    [02] Υπουργείο Ανάπτυξης-Διατάξεις-Αγορά καυσίμων.

    28/11/2000 21:16:45

    Προσχέδιο διατάξεων για τη θεσμική αναδιοργάνωση της αγοράς καυσίμων στη χώρα, έδωσε προς συζήτηση στους φορείς πετρελαιοειδών, το υπ.Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων προτείνεται η ενίσχυση του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα της αγοράς με νέο σύστημα αδειοδότησης και εποπτείας, συγκρότηση μηχανισμού ελέγχου της διακίνησης καυσίμων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της νοθείας, όπως επίσης και την ενίσχυση της προστασίας σε θέματα ασφαλείας και περιβάλλοντος.

    [03] Υπολειτούργησε ο δημόσιος τομέας από την απεργία.

    28/11/2000 21:16:37

    Υπολειτούργησε σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των αρμόδιων φορέων, των γιατρών του ΙΚΑ, καθώς και των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

    Στην Αθήνα δημιουργήθηκε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, από τις τρεις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ, των οικοδόμων και των φοιτητών, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Με τα προεδρία του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    [04] Εμμένει στη θέση της η κυβέρνηση για τη βασιλική περιουσία.

    28/11/2000 21:16:31

    Εμμένει η κυβέρνηση στη θέση της σχετικά με τη βασιλική περιουσία. Θα του συνέστηνα να μην αναφέρεται σε θέματα περιουσιακά, διότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση και δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιοδήποτε παζάρι σε θέματα που τον αφορούν αποκλειστικά, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο θέμα αυτό, κάλεσε τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μουσειακό είδος, χαρακτήρισε ο υπ.Πολιτισμού, τη Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Βερελή.

    28/11/2000 21:16:24

    Στην καθημερινότητα του πολίτη θα πρέπει να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα στις μαζικές του μεταφορές. Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση του από τον υπ. Μεταφορών. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η στόχος της κυβέρνησης είναι να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στις νέες εξελίξεις. Για την ΟΑ είπε οτι θα πρέπει να λειτουργήσει με ένα νέο πλαίσιο για να γίνει αποδοτικότερη. Για τον ΟΤΕ εκτίμησε οτι θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλα νομικά πρόσωπα για να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Βενιζέλος-Ρέντινγκ-Αγγελοπούλου.

    28/11/2000 21:16:17

    Η επιτυχία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, τα μεγάλα πολιτιστικά σχέδια που συνδέονται με την Ολυμπιακή προετοιμασία των Αγώνων του 2004, ο αγώνας για τη δημιουργία προγράμματος αντι-ντόπινγκ, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του υπ. Πολιτισμού Ε.Βενιζέλου και της Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Ρέντινγκ, η οποία συναντήθηκε και με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" δήλωσε για τα σενάρια που τη θέλουν υποψήφια για τη δημαρχία των Αθηνών ότι όλα αυτά είναι "εκτός τόπου και χρόνου".

    [07] Πέθανε ο πρώην υπουργός Νίκος Αναστασόπουλος.

    28/11/2000 21:16:11

    Πέθανε απόψε μετά από πολύμηνη νοσηλεία του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Αναστασόπουλος σε ηλικία 57 ετών. Ο Νίκος Αναστασόπουλος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές λόγω της ασθένειας του δεν εξελέγη βουλευτής, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είχε εκλεγεί βουλευτής Μεσσηνίας για πρώτη φορά το 1974. Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος εξήρε την προσφορά και το έργο του. Το 1985 προσχώρησε στη ΔΗΑΝΑ και επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα στη Νέα Δημοκρατία.

    [08] Συνάντηση Παπαντωνίου-Σημίτη

    28/11/2000 14:44:22

  • Η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι θετική και πολλές μετοχές παρέχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συναντησή του με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και το θέμα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που υπογράφηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός τόνισε οτι παρά το γεγονός οτι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και το ευρώ σε χαμηλά δεν πρόκειται να επηρεαστεί ιδιαίτερα η πορεία ανάπτυξης. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Μεταφορών, όπου συζήτησε μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την Ολυμπιακή Αεροπορία. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης επισκέπτεται την Ουγγαρία.

    [09] Πορείες στο κέντρο της Αθήνας-Κυκλοφοριακά προβλήματα

    28/11/2000 14:44:15

  • Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας απο τρείς διαφορετικές συγκεντρώσεις, της ΑΔΕΔΥ, των οικοδόμων και των φοιτητών. Απο τη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας, ενώ τόσο η Ολυμπιακή Αεροπορία, όσο και η Αεροπλοΐα πραγματοποιούν μόνο μια πτήση ανα προορισμό. Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία των εργαζόμενων στο ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας των γιατρών και του προσωπικού που επίσης ολοκληρώνεται σήμερα. Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες πραγματοποιούν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας των Δήμων.

    [10] Προβλήματα απο την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

    28/11/2000 14:44:09

  • Επιδείνωση του καιρού απο χθές το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες. Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ενώ απο τον παγετό στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Τρικάλων, στην περιοχή της Κατάρας, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη απαγορεύθηκε απο το πρωί ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το βράδυ.

    [11] Συνέντευξη τέως-Αντιδράσεις

    28/11/2000 14:44:03

  • Τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η πρότασή του να διευθετηθεί το ζήτημα της λεγόμενης "βασιλικής περιουσίας". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας είπε οτι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με όσους στρέφονται εναντίον της, ενώ το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου σχολίασε πως ο Γλύξμπουργκ έχει κάνει τεράστια ζημιά στην Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση. Απο την πλευρά της η ΝΔ είπε οτι το πολίτευμα της χώρας είναι σταθερό και δεν κινδυνεύει και οτι πρέπει να δοθεί μια λύση με βάση τη διεθνή νομιμότητα.

    [12] Συνέντευξη Καραμανλή στο ΜΕΓΚΑ

    28/11/2000 14:43:56

  • Δεν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε χθεσινή του συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ. Αναφερόμενος στα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος απο το δήμαρχο Αθηναίων υπογράμμισε με νόημα οτι ο κ. Αβραμόπουλος προέρχεται απο τη ΝΔ, υπήρξε στέλεχός της και υποστηρίχθηκε απο το κόμμα στις δημοτικές εκλογές. Ανέφερε οτι η ΝΔ θα πετύχει το στόχο της για αυτοδύναμη κυβέρνηση "όσα εμπόδια και αν μας βάλουν", όπως είπε. Κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να συστρατευθεί με τη ΝΔ και τον κ. Σουφλιά να επιστρέψει στο κόμμα. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.

    [13] Υπουργός Παιδείας-Καμιά αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα

    28/11/2000 14:43:50

  • "Καμιά αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι μειώνονται τα εξεταζόμενα πανελλαδικώς μαθήματα. Τόνισε ακόμη ότι σε καμιά περίπτωση δεν μελετάται η κατάργηση της προφορικής βαθμολογίας από τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ επισημαίνοντας ότι ο προβληματισμός που έχει κατατεθεί στο υπουργείο αφορά μόνο στο τρόπο προσημείωσης προφορικού προς το γραπτό βαθμό.

    [14] Παρίστανε τον αστυνομικό και έκλεβε άδειες εργασίας

    28/11/2000 14:43:43

  • Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 32χρονος Αθανάσιος Βαλκάνος, γιατί μαζί με το συνεργό του Γιώργο Οικονομόπουλο, αγνώστων λοιπών στοιχείων που καταζητείται, παριστάνοντας τους αστυνομικούς αφαίρεσαν απο τέσσερις αλλοδαπές που εργάζονταν σε μπάρ της Αθήνας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις άδειες εργασίας τους. Στη συνέχεια ζήτησαν 400.000 δρχ απο τον ιδιοκτήτη για να τα επιστρέψουν.

    [15] Τρίπολη - Ασκουσε παράνομα το επάγγελμα του βιοθεραπευτή.

    28/11/2000 14:43:37

  • Συνελήφθη χθες στη Κόρινθο απο άνδρες του τμήματος Ασφάλειας ο Κωνσταντίνος Βουρλιωτάκης, 63 ετών, γιατί κατελήφθη να ασκεί παράνομα το επάγγελμα του ειδικού γιατρού βιοθεραπευτή, σε διαμέρισμα - παρόνομο ιατρείο στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στην Ασφάλεια είχαν φθάσει πληροφορίες για το έργο του βιοθεραπευτή και χθές το απόγευμα αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης. Ο Βουρλιωτάκης πήρε για την εξέταση 10.000 δρχ που ήταν προσημειωμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες απο την αστυνομία, ο γιατρός είχε αποσπάσει τεράστια ποσά απο πελάτες - θύματά του υποσχόμενος θεραπεία σε αυχενικά νοσήματα, πονοκεφάλους, καρκίνο, αποκατάσταση τραυμάτων απο τροχαία και άλλα. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [16] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Τσάτσου

    28/11/2000 14:43:30

  • Τη νομική τεκμηρίωση του νομοσχεδίου για την ίδρυση πανεπιστημίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων παρέδωσε το πρωί στον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθηγητής συνταγματολόγος Δημήτριος Τσάτσος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε οτι το σχέδιο που έλαβε είναι άρτιο, επιστημονικά τεμηριωμένο και συμβατό με τις απαιτήσεις του Συντάγματος και θα αποτελέσει τη βάση για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 November 2000 - 21:30:39 UTC