Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή της Δράμας
  • [02] Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι στην Ανάβυσσο.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με τον πολωνό ομόλογό του
  • [04] Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Δημ.Κατριβάνος
  • [05] Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο Ρίο -Αντίρριο
  • [06] Σάμαρανκ:οι Ολυμπιακοί του 2004 θα γίνουν στην Αθήνα
  • [07] Αντιρρήσεις Τουρκίας στο κείμενο για εταιρική σχέση με ΕΕ
  • [08] Τρελές αγελάδες:ισχύουν τα πρώτα μέτρα στην Ελλάδα.
  • [09] Τρελές αγελάδες:δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα.

  • [01] Πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή της Δράμας

    18/11/2000 19:49:37

    Μαίνεται για τέταρτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή του Πρανεστίου Δράμας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, άνδρες της ΕΜΑΚ και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η φωτιά κατακαίει βελανιδιές, οξιές, θάμνους και λιβαδότοπους και μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περίπου 2.500 στρέμματα.

    [02] Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι στην Ανάβυσσο.

    18/11/2000 19:48:13

    Αλλοι δυο δουλέμποροι συνελήφθησαν απο Λιμενικούς να μεταφέρουν λαθρομετανάστες. Πρόκειται για τους Γιώργο Τραχανά, 35 ετών και τον Σύρο Σουλτάν Ντάλα, 19 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τα ξημερώματα από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τρία μίλια δυτικά της Αναβύσσου Αττικής, να μεταφέρουν με το 15μετρο επαγγελματικό ιστιοφόρο τους, 62 Κούρδους λαθρομετανάστες, τους οποίους είχαν παραλάβει από τα παράλια της Τουρκίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με τον πολωνό ομόλογό του

    18/11/2000 19:44:40

    Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Πολωνίας, καθώς και θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, συζητήθηκαν σε συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πολωνό ομόλογό του Γιέρζι Μπούζεκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. Κεντρικό θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών, ήταν η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η διαδικασία ένταξης σε αυτήν, της Πολωνίας.

    [04] Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Δημ.Κατριβάνος

    18/11/2000 19:43:23

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Κατριβάνος. Τόσο ο κ. Κατριβάνος όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Καϊσερλής, απέδωσαν την παραίτηση σε προσωπικούς λόγους, διαψεύδοντας δημοσίευμα που ανέφερε ως λόγους της παραίτησης τη διαχείριση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα χρησιμοποιούντο για τις ζημιές απο φυσικές καταστροφές.

    [05] Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο Ρίο -Αντίρριο

    18/11/2000 19:40:58

    Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους οδηγούς των οχημάτων στο Ρίο-Αντίρριο, καθώς δεν εκτελούν τα δρομολόγιά τους τα 4 απο τα 9 φέρι μποτ της γραμμής. Το Λιμεναρχείο της Πάτρας εφαρμόζοντας απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας απαγορεύει τον απόπλου σε φέριμποτ, οι πλοίαρχοι των οποίων δε διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο πτυχία. Και από τις δύο πλευρές έχει σχηματιστεί τεράστια ουρά οχημάτων.

    [06] Σάμαρανκ:οι Ολυμπιακοί του 2004 θα γίνουν στην Αθήνα

    18/11/2000 19:39:51

    Τη βεβαιότητά του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα γίνουν στην Αθήνα και θα γνωρίσουν τεράστια επιτυχία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, δίνοντας έτσι σαφή απάντηση στις ανθελληνικές δηλώσεις του μέλους της ΔΟΕ Αθάνατου Ντίκ Πάουντ. Ο κ. Σάμαρανκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εκτός από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μπορεί να προσφέρει και την Ιστορία.

    [07] Αντιρρήσεις Τουρκίας στο κείμενο για εταιρική σχέση με ΕΕ

    18/11/2000 19:37:37

    Την κάθετη αντίρρηση της Άγκυρας στο περιεχόμενο του κειμένου για την εταιρική σχέση Τουρκίας-ΕΕ, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του. Η Τουρκία, αναπόφευκτα, θα αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ αν η τελευταία δεν εκτιμήσει την ευαισθησία του Τουρκικού λαού σε θέματα όπως το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί το Κυπριακό και τις συνοριακές διαφορές, ως πολιτικά κριτήρια για την εξέλιξη των σχέσεών της με την ΕΕ, τόνισε ο κ. Ετσεβίτ.

    [08] Τρελές αγελάδες:ισχύουν τα πρώτα μέτρα στην Ελλάδα.

    18/11/2000 19:30:57

    Τα πρώτα μέτρα ισχύουν από σήμερα στην Ελλάδα, καθώς άρχισε η απαγόρευση στη διάθεση σπλάχνων, μυελού και κεφαλιών αιγοπροβάτων και βοοειδών. Την ίδια ώρα οι καταναλωτές φαίνεται να είναι δύσπιστοι και να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι οι πωλήσεις βοδινού κρέατος, και μάλιστα εισαγόμενου, έχουν πέσει κατακόρυφα, καθώς το κοινό στρέφεται σε ψάρια, πουλερικά, χοιρινά και ντόπια αιγοπρόβατα. Από την πλευρά τους οι κρεοπώλες αποφάσισαν επιβολή εμπάργκο από τη Δευτέρα στα γαλλικά κρέατα.

    [09] Τρελές αγελάδες:δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα.

    18/11/2000 19:28:32

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων, αν και στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα κρούσμα και όσα μέτρα λαμβάνονται είναι στο πεδίο της πρόληψης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Χατζημιχάλης, μετά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής. Διευκρίνισε ακόμη ότι οι Ελληνες κτηνοτρόφοι δεν χρησιμοποιούν ζωικά άλευρα στη διατροφή των αιγοπροβάτων και των βοδινών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 November 2000 - 21:30:22 UTC