Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρέθυμνο-Αρνάκι τέρας
  • [02] Εγκλημα με θύμα έναν ιερέα στη Φλώρινα
  • [03] Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στην Αυστραλία-Δύο νεκροί
  • [04] Φωτιά σε σκάφος του Λιμενικού-Σώοι οι 8 επιβαίνοντες
  • [05] Αλέκος Παπαδόπουλος για μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ
  • [06] Τρίπολη-Καραμανλής-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση
  • [07] Βουλή-Τροπολογία-αγρότες
  • [08] Περιοδεία Παπαντωνίου σε βαλκανικές χώρες
  • [09] Ιωάννινα-Ενοπλη επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας.
  • [10] Στο Ηράκλειο Κρήτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [11] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ για την Υγεία
  • [12] Κύπρος-Χρηματιστήριο-Ελληνας εμπειρογνώμονας.

  • [01] Ρέθυμνο-Αρνάκι τέρας

    11/11/2000 13:44:03

  • Αντιμέτωπος με ένα πρωτόγνωρο γι'αυτόν θέαμα βρέθηκε ο κτηνοτρόφος Νίκος Πανταλός από το Πέραμα Ρεθύμνου. Μια από τις προβατίνες του γέννησε ένα αρνάκι-τέρας, το οποίο πέθανε αμέσως μετά. Τα πόδια και τα γεννητικά του όργανα μοιάζουν περισσότερο με αυτά ενός μοσχαριού, ενώ το δέρμα και η ουρά του θυμίζουν περισσότερο νεογέννητο γουρούνι. Είναι ακέφαλο και τα αυτιά του έχουν ενωθεί με το στόμα με χαρακτηριστικά από κεφάλι ψαριού. Κτηνίατρος απέδωσε το φαινόμενο σε γενετικούς λόγους, ενώ το ζώο θα σταλεί για ακριβή εκτίμηση στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [02] Εγκλημα με θύμα έναν ιερέα στη Φλώρινα

    11/11/2000 13:41:44

  • Εγκλημα με θύμα έναν ιερέα και δράστη ένα δάσκαλο έγινε χθες το βράδυ στο χωριό Ανω Κλινές Φλώρινας. Ο 48χρονος Γεώργιος Πάντσιος, πατέρας δύο παιδιών, κατηγορείται ότι σκότωσε με μαχαίρι τον ιερέα Στέφανο Σταύρου, 64 ετών, τον οποίο είχε καλέσει στο σπίτι του. Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται ενώ παραμένουν άγνωστα τα αίτια της δολοφονίας. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο δάσκαλος παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών.

    [03] Φωτιά σε ελληνόκτητο πλοίο στην Αυστραλία-Δύο νεκροί

    11/11/2000 13:41:38

  • Δύο αλλοδαποί ναυτικοί έχασαν χθές τη ζωή τους, απο πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου με σημαίας Μάλτας, ενώ έπλεπε βόρεια του Πορτ Χέτλαντ της Αυστραλίας. Από το 27μελές πλήρωμα του πλοίου οι πέντε Ελληνες και οι 20 αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Στο μεταξύ, επιδιορθώθηκε η βλάβη που είχε σημειωθεί στο επιβατικό πλοίο ΚΑΝΤΙΑ ανοιχτά της Μακρονήσου με 165 επιβάτες. Το πλοίο συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του.

    [04] Φωτιά σε σκάφος του Λιμενικού-Σώοι οι 8 επιβαίνοντες

    11/11/2000 09:14:15

  • Καλά στην υγεία τους είναι και οι οκτώ άνδρες του ΣΔΟΕ που επέβαιναν σε σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο χθές βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ενώ έπλεε στον Αργοσαρωνικό. Οι τελωνειακοί, που επέστρεφαν από περιπολία, εγκατέλειψαν το φλεγόμενο σκάφος και περισυνελλέγησαν από παραπλέοντα πλοία. Στο μεταξύ, βλάβη παρουσίασε χθες βράδυ το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "ΚΑΝΤΙΑ", ενώ έπλεε ανοιχτά της Μακρονήσου. Το "ΚΑΝΤΙΑ" κατέπλευσε στη Σύρο, ενω οι 165 επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

    [05] Αλέκος Παπαδόπουλος για μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ

    11/11/2000 09:14:09

  • Η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ θα αποτελέσει την εκπλήρωση του χρέους του

    ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία, τόνισε από την πλευρά του ο Αλέκος Παπαδόπουλος και προσδιόρισε την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης σε χρονικό ορίζοντα εξαετίας. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως στο διάστημα αυτό θα εφαρμοστεί δέσμη μέτρων άμεσης παρέμβασης. Ο υπουργός Υγείας επικέντρωσε τα προβλήματα του ΕΣΥ στους τομείς της οργάνωσης και της λειτουργίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

    [06] Τρίπολη-Καραμανλής-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση

    11/11/2000 09:14:02

  • Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική άσκησε χθες το βράδυ από την Τρίπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση των εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων της χώρας. Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και τον χαρακτήρισε αφερέγγυο. Το μεσημερι ο κ.Καραμανλής θα μεταβεί στην Καλαμάτα. Στο μεταξύ, πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου κατέθεσαν 33 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατηγορώντας τον για οργανωτικές παρατυπίες.

    [07] Βουλή-Τροπολογία-αγρότες

    11/11/2000 09:13:56

  • Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία με την οποία αυξάνεται από 40% σε 50% το ποσοστό επιστροφής στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης που καταβάλλουν για την αγορά πετρελαίου. Σύμφωνα με την τροπολογία το κόστος του μέτρου αυτου ανέρχεται σε 12 δισ. δρχ.

    [08] Περιοδεία Παπαντωνίου σε βαλκανικές χώρες

    11/11/2000 09:13:50

  • Σημαντικές πολιτικές και οικονομικές συναντήσεις σε τρεις βαλκανικές πρωτεύουσες θα έχει από αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ.Παπαντωνίου θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ καθώς και με αξιωματούχους των τριών χωρών στο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Στην αποστολή θα μετάσχουν και 43 Ελληνες επιχειρηματίες.

    [09] Ιωάννινα-Ενοπλη επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας.

    11/11/2000 09:13:44

  • Επίθεση από άγνωστο με πυροβόλο όπλο, δέχθηκε στην περιοχή Παρακάλαμος Ιωαννίνων μικρό λεωφορείο της αστυνομίας που μετέφερε συνοριακούς φύλακες για αλλαγή βάρδιας. Ο δράστης ήταν κρυμμένος σε συστάδα θάμνων και από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε, ευτυχώς ελαφρά, ο οδηγός του λεωφορείου Θωμάς Μανώλης, ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημα, πριν πέσει στον γκρεμό.

    [10] Στο Ηράκλειο Κρήτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    11/11/2000 09:13:37

  • Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον προστάτη της πόλης Αγιο Μηνά. Τη Δευτέρα, ο κ.Στεφανόπουλος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πράγα, προσκεκλημένος του Τσέχου προέδρου Βάστλαβ Χάβελ.

    [11] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

    11/11/2000 09:13:31

  • Με ομιλίες στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, ολοκληρώνονται το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες της διήμερης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τη Δημόσια Υγεία. Χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, απηύθυνε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, κυρίως εντός κόμματος, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα αποστεωμένο κλειστό σύστημα εξουσίας, ούτε προσκολλημένο σε ψευδεπίγραφες αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά μία ζώσα πολιτική δύναμη της ριζοσπαστικής, μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής Αριστεράς. Από το παλιό, τόνισε κρατάμε τη φλόγα και πετάμε τη στάχτη, κρατάμε το πάθος για αλλαγή και αφήνουμε πίσω μας τα βαρίδια του παρελθόντος.

    [12] Κύπρος-Χρηματιστήριο-Ελληνας εμπειρογνώμονας.

    11/11/2000 09:00:26

    Η κυβέρνηση ανέθεσε, στον Ελληνα εμπειρογνώμονα για χρηματιστηριακά θέματα Δημήτρη Τσιμπανούλη, την ετοιμασία μελέτης για την κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και την υποβολή εισηγήσεων για βελτίωση του θεσμού. Η μελέτη του εμπειρογνώμονα θα είναι έτοιμη σε 3,5 μήνες. Ο κ.Τσιμπανούλης δήλωσε ότι σκοπός της μελέτης είναι η καταγραφή του νομοθετικού πλαισίου της Κύπρου και σύγκρισή του με το κοινοτικό παράγωγο δίκαιο. Μέσα από την ανάλυση που θα προκύψει πρόσθεσε, θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για εκσυγχρονισμό του ΧΑΚ, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική η κυπριακή κεφαλαιαγορά και οι κυπριακές επιχειρήσεις, ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 November 2000 - 12:30:29 UTC