Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ:τέλος εργασιών
  • [02] Τουριστικό λεωφορείο-Ομηρία-Αίσιο τέλος
  • [03] Δηλώσεις Σημίτη για την πειρατεία
  • [04] Ομιλία πρωθυπουργού στα Ιωάννινα
  • [05] Χανιά-Συλλήψεις λαθρομεταναστών.
  • [06] Διημερίδα ΝΔ:ομιλία Καραμανλή
  • [07] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ στην Κω
  • [08] Δηλώσεις Γιλμάζ στην Αθήνα
  • [09] Λεωφορείο-Ομηρία-Αίσιο τέλος
  • [10] Πειρατεία σε λεωφορείο-Ομηροι.

  • [01] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ:τέλος εργασιών

    04/11/2000 19:53:03

    Η ανάγκη είναι να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κατά της ανεργίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, κατά τη δευτερολογία του, στο κλείσιμο σήμερα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση. Ο κ.Γιαννίτσης έκανε λόγο για αναγκαία σύνθεση μετά την ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικαλιστών που καθόρισε τη χθεσινή ημέρα. Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, κλείνοντας τη συνδιάσκεψη ζήτησε από τους συνδικαλιστές να μην χρησιμοποιείται "άκριτος καταγγελτικός λόγος".

    [02] Τουριστικό λεωφορείο-Ομηρία-Αίσιο τέλος

    04/11/2000 19:52:57

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 33 Ιαπώνων τουριστικού λεωφορείου που είχε καταλάβει απο το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας ο 48χρονος Χρήστος Κεντήρας. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ο Κεντήρας άφησε ελεύθερους τους ομήρους στην περιοχή του Ρέντη και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Η περιπέτεια ξεκίνησε το πρωί όταν ο 48χρονος σκότωσε με καραμπίνα στον Γαλατά Τροιζηνίας, την πεθερά του, Γεωργία Σπύρου, 77 ετών και τον Σταμάτη Τακτικό, 44 ετών, τον οποίο υποπτευόταν οτι είχε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγό του.

    [03] Δηλώσεις Σημίτη για την πειρατεία

    04/11/2000 19:52:50

    Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια των 35 επιβατών, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος περιοδεύει στην Ηπειρο. Ο κ.Σημίτης επικοινώνησε τόσο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όσο και με την υπουργό Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, από τους οποίους ζήτησε να γίνουν τα πάντα ώστε να προστατευθεί η ζωή των ομήρων. Από το Καλπάκι όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός της πειρατείας, υποστηρίζοντας οτι

    οφείλεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος σαφέστατα είναι ψυχοπαθής.

    [04] Ομιλία πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

    04/11/2000 19:52:44

    Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των διαρθρωτικών παρεμβάσεων στα χρόνια που έρχονται, δηλαδή, το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι απόφαση.

    Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε φορείς της πόλης των Ιωαννίνων, στη διάρκεια περιοδείας του στην Ηπειρο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Εγνατία Οδό και στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

    [05] Χανιά-Συλλήψεις λαθρομεταναστών.

    04/11/2000 19:52:38

    Απο άνδρες της Λιμενικής Αρχής Χανίων σε συνεργασία με άνδρες του Α.Τ. Σούδας συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο κατά τον κατάπλου των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων "ΛΑΤΩ" και "OLYMPIC CHAPION" στο λιμάνι της Σούδας, 16 συνολικά αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας (9 και 7 αντίστοιχα) οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην χώρα.

    Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στο Γραφείο Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ για τα περαιτέρω.

    [06] Διημερίδα ΝΔ:ομιλία Καραμανλή

    04/11/2000 19:52:31

    Στις θέσεις του για τη θεσμοθέτηση κανόνων διαφάνειας με συνταγματική κατοχύρωση, επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, κλείνοντας τη διημερίδα του κόμματος. Τόνισε οτι αν πραγματικά ο πολιτικός κόσμος θέλει να χτυπήσει το αίτιο του λεγόμενου πολιτικού χρήματος, θα πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για αγορά ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που θα παραχωρείται στα κόμματα όχι μόνο προεκλογικά. Δήλωσε

    αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους τη σύγκρουσή του με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

    [07] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ στην Κω

    04/11/2000 19:52:25

    Τρία ξεχωριστά ψηφίσματα αναμένεται να κατατεθούν αύριο στη λήξη των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, που πραγματοποιείται στην Κω. Για πρώτη φορά ύστερα απο είκοσι χρόνια δεν θα κατατεθεί κοινό ψήφισμα και όπως όλα δείχνουν, η απόφαση που θα ληφθεί αύριο δεν θα είναι ομόφωνη.

    [08] Δηλώσεις Γιλμάζ στην Αθήνα

    04/11/2000 19:52:18

    Θετικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας. Η Τουρκία έχει την πολιτική βούληση για βελτίωση των σχέσεων, είπε, προσθέτοντας οτι η ίδια βούληση υπάρχει και στην Ελλάδα και γι αυτό θα πρέπει να ενδυναμώσουμε την προσέγγιση με κάθε τρόπο και κυρίως με την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

    [09] Λεωφορείο-Ομηρία-Αίσιο τέλος

    04/11/2000 19:08:57

  • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 33 Ιαπώνων τουριστικού λεωφορείου που είχε καταλάβει απο το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας ο 48χρονος Χρήστος Κεντήρας. Λιγο πριν τις 7 το απόγευμα, ο Κεντήρας άφησε ελεύθερους τους ομήρους στην περιοχή του Ρέντη και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Την ώρα αυτή ο δράστης οδηγείται στα γραφεία της ασφάλειας. Η περιπέτεια ξεκίνησε το πρωί όταν ο 48χρονος σκότωσε με καραμπίνα στον Γαλατά Τροιζηνίας, την πεθερά του, Γεωργία Σπύρου, 77 ετών και τον Σταμάτη Τακτικό, 44 ετών, τον οποίο υποπτευόταν οτι είχε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο δράστης μετά το έγκλημα τράπηκε σε φυγή, έκαψε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια, με την απειλή καραμπίνας υποχρέωσε το λεωφορείο που περνούσε την ώρα εκείνη από την περιοχή, να σταματήσει οπότε και επιβιβάστηκε σε αυτό. Από την ώρα εκείνη, που το λεωφορείο βρισκόταν στα διόδια της Ελευσίνας, άρχισε η περιπέτεια των 35 επιβατών καθώς ο δράστης ανάγκασε τον οδηγό να κάνει επιτόπου στροφή με κατεύθυνση την Κόρινθο, στη συνέχεια την Επίδαυρο για να ξαναγυρίσει μετά πάλι στον Ισθμό της Κορίνθου. Σε κάποια στιγμή και ενώ οι διαπραγματευτές προσπαθούσαν να πείσουν τον Κεντήρα να παραδοθεί αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο 42χρονος μοτοσικλετιστής της ομάδας ΖΗΤΑ, Δημήτρης Γιοβανίδης. Το λεωφορείο ακολουθούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η κίνηση στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου είχε απαγορευθεί, και η Τροχαία προέτρεπε τους οδηγούς να κατευθύνονται στην παλαιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου.

    [10] Πειρατεία σε λεωφορείο-Ομηροι.

    04/11/2000 17:40:03

    Καθ'οδόν προς Αθήνα μετά τα διόδια του Ισθμού βρισκόταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το λεωφορείο που έχει καταλάβει ο 48χρονος Χρήστος Κεντήρας, ο οποίος κρατά ομήρους 33 Ιάπωνες τουρίστες, τον οδηγό Γεώργιο Τσάκωνα και τον ξεναγό Αλέξη Αλεξίου. Με το δράστη έχουν επαφή μόνο οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας με επικεφαλής τον ψυχολόγο Μανόλη Γιαπιτζόγλου, ο οποίος είχε χειριστεί και το θέμα της απαγωγής λεωφορείου από Αλβανό πριν από ένα χρόνο στη βόρειο Ελλάδα. Ισχυρές αστυνομικς δυνάμεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού κρατώντας σε απόσταση δημοσιογράφους και άλλους πολίτες τουλάχιστον δύο χλμ. μακριά από το λεωφορείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 November 2000 - 21:30:25 UTC