Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Συνεδρίαση για αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [02] Κως-Λαθρομετανάστες
  • [03] Προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" απο την ομίχλη.
  • [04] Τρίπολη-γαστρεντερίτιδα-νερό
  • [05] Κακλαμάνης-Επιστολή-Εκλογές-Χειμάρρα
  • [06] Επιστολή Αγγελοπούλου στη ΔΟΕ
  • [07] Την Ηπειρο επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός
  • [08] Γιλμάζ-Συναντήσεις με Στεφανόπουλο-Σημίτη-Καραμανλή.
  • [09] Ομιλία Σημίτη-Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ
  • [10] Ολυμπιάδα.
  • [11] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ.
  • [12] Φόρος εισοδήματος.
  • [13] Μετρό-Δάφνη.
  • [14] Ελληνοτουρκικά.

  • [01] ΝΔ-Συνεδρίαση για αναθεώρηση του Συντάγματος

    03/11/2000 14:16:34

  • Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των ευρωβουλευτών και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με θέμα την αναθεώρηση του συντάγματος. Εξάλλου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί εργοτάξια της Αττικής Οδού και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων.

    [02] Κως-Λαθρομετανάστες

    03/11/2000 14:16:26

  • Δυο Τούρκοι δουλέμποροι συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κω, οι οποίοι με ταχύπλοο σκάφος μετέφεραν στο νησί 16 Ιρακινούς λαθρομετανάστες. Επίσης, άλλοι 20 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή της Βάρης Αττικής.

    [03] Προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" απο την ομίχλη.

    03/11/2000 14:16:20

  • Τα γνωστά προβλήματα λόγω της ομίχλης παρατηρήθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τις 10 το πρωί το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις. Οι αρχές του αεροδρομίου εκτιμούν οτι τα προβλήματα αυτά θα εκλείψουν οταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ραντάρ προσέγγισης. Επίσης, προβλήματα λόγω ομίχλης παρουσιάστηκαν το πρωί και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

    [04] Τρίπολη-γαστρεντερίτιδα-νερό

    03/11/2000 14:16:14

  • Αναστάτωση επικρατεί στην Τρίπολη ύστερα απο τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι φορείς συνιστούν να σταματήσει η χρήση του νερού εως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Σημειώνεται οτι σήμερα θα ανακοινωθούν απο το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το νερό αν είναι κατάλληλο για χρήση ή όχι. Επίσης, κλιμάκιο ειδικών γιατρών και εποπτών υγείας θα επισκεφθούν την πόλη, για να εξετάσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    [05] Κακλαμάνης-Επιστολή-Εκλογές-Χειμάρρα

    03/11/2000 14:16:07

  • Τις εξόφθαλμες παρανομίες που διαπιστώθηκαν από διεθνείς παρατηρητές στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του και επικεφαλής διεθνών οργανισμών. Ο κ. Κακλαμάνης ενημερώνει για τις συνθήκες διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών ανάδειξης μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αλβανία και ειδικότερα στην περιοχή της Χειμάρρας, όπου διαβιοί μεγάλο μέρος της ελληνικής μειονότητας.

    [06] Επιστολή Αγγελοπούλου στη ΔΟΕ

    03/11/2000 14:16:01

  • Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΔΟΕ Αντόνιο Σάμαρανκ, για την ανθελληνική προπαγάνδα που ασκούν συγκεκριμένα στελέχη της Επιτροπής, απέστειλε η πρόεδρος του "Αθήνα 2004". Η κ. Αγγελοπούλου εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του Καναδού αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ρίτσαρντ Πάουντ, ο οποίος έχει κατά καιρούς ζητήσει να αλλάξουν έδρα διεξαγωγής οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, υποστηρίζοντας οτι η Αθήνα, δεν έχει την ικανότητα να τους διοργανώσει. Η κ. Αγγελοπούλου προσκαλεί τον αξιωματούχο της ΔΟΕ να έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την πρόοδο της προετοιμασίας.

    [07] Την Ηπειρο επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός

    03/11/2000 14:15:55

  • Μονοήμερη επίσκεψη στην Ηπειρο, με στόχο την επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής και την ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που παρέχει το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές, ενω θα αναφερθεί και στο πρόγραμμα αποκατάστασης των πληγέντων, απο τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

    [08] Γιλμάζ-Συναντήσεις με Στεφανόπουλο-Σημίτη-Καραμανλή.

    03/11/2000 14:15:48

  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Το μεσημέρι κ. Γιλμάζ, έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενω στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Το πρωί ο κ.Γιλμάζ, σε ομιλία του στο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Επιχειρηματικής Συνεργασίας, χαρακτήρισε την προσπάθεια συμφιλίωσης που επιχειρείται απο τις χώρες, ως την πλέον σοβαρή των τελευταίων χρόνων και ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

    [09] Ομιλία Σημίτη-Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

    03/11/2000 13:21:22

  • Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές για τις εργασιακές σχέσεις, εμφανίστηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη διάρκεια της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης τόνισε, οτι η κυβέρνηση επιδιώκει τη συναίνεση και θα αξιολογήσει με προσοχή και ευαισθησία όλες τις απόψεις, αλλά σε κάθε περίπτωση όμως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, γιατί όπως είπε, η ανεργία δεν είναι ένα αφηρημένο ζήτημα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η ανεργία και υπερασπίστηκε τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση. Επισήμανε ότι η ακινησία εδώ στις προκλήσεις, το μόνο που κερδίζει κάποιος με αυτήν, είναι ένας σίγουρος κατήφορος.

    [10] Ολυμπιάδα.

    03/11/2000 09:56:42

    Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, απέστειλε η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις "Αθανάτων" για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας στην Αθήνα. Χθες συνεδρίασε και η δυιπουργική επιτροπή για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την πρόοδο που συντελείται στο έργο που έχουν αναλάβει τα εμπλεκόμενα υπουργεία και η οργανωτική επιτροπή οσο και για την άψογη συνεργασία τους.

    [11] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ.

    03/11/2000 09:56:36

    Σημαντικές εξαγγελίες για την ενίσχυση του ρόλου και τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε η αρμόδια υπουργός Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στην Κω. Η κυρία Παπανδρέου ανακοίνωσε σημαντικότατες αυξήσεις στους πόρους των δήμων, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού επιστημονικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, προγράμματα απασχόλησης, συμμετοχή των δήμων στις πολιτικές που αφορούν την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα, μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και άλλα.

    [12] Φόρος εισοδήματος.

    03/11/2000 09:56:29

    Παρατάθηκε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2000 η προθεσμία καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το φόρο που προέκυψε από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν οι φορολογούμενοι το Σεπτέμβριο.

    [13] Μετρό-Δάφνη.

    03/11/2000 09:56:23

    Απο τις 15 του μηνός θα λειτουργήσει η νέα γραμμή του μετρό απο το Σύνταγμα στη Δάφνη. Οπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, στο τμήμα αυτό θα μετακινούνται καθημερινώς περίπου 150.000 επιβάτες. Η διαδρομή, μήκους 5 χιλιομέτρων, θα καλύπτεται μόνο σε 6 λεπτά.

    [14] Ελληνοτουρκικά.

    03/11/2000 09:56:16

    Κορυφαία προϋπόθεση για την πλήρη αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού, επανέλαβε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα με την παρουσία του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά οτι "η Κύπρος ή θα μας χωρίσει ή θα μας ενώσει". Στο μεταξύ, η γαλλική προεδρία με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε το σημερινό στάτους κβο στην Κύπρο απαράδεκτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 November 2000 - 12:30:39 UTC