Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξελίξεις στην οικονομία-Την Τετάρτη ο νέος προϋπολογισμός.
  • [02] Επίδομα θέρμανσης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.
  • [03] Εβδομάδα εξελίξεων στα εργασιακά.
  • [04] Αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων.
  • [05] Επανήλθε στο θέμα των ταυτοτήτων ο Χριστόδουλος.
  • [06] Ρόδος-Αρχίζει αύριο η ετήσια γενική συνέλευση της Ιντερπόλ.
  • [07] Θεσσαλονίκη-Πέθανε ο καθηγητής Παύλος Πετρίδης.

  • [01] Εξελίξεις στην οικονομία-Την Τετάρτη ο νέος προϋπολογισμός.

    29/10/2000 20:42:10

    Εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας και στο κοινωνικό μέτωπο, αναμένονται την εβδομάδα που αρχίζει αύριο. Την Τετάρτη κατατίθεται στη βουλή ο νέος προϋπολογισμός, ο πρώτος της Ελλάδος, ώς μέλος της ΟΝΕ. Ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός και δεν θα περιέχει νέους φόρους και θα έχει κοινωνικό πρόσωπο και αναπυξιακό χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα προβλεπόμενα κονδύλια για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου, μετά και τις πληθωριστικές πιέσεις που ασκούν το δολάριο και η τιμή του πετρελαίου.

    [02] Επίδομα θέρμανσης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

    29/10/2000 20:42:03

    Την Τετάρτη, ή την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων εξόδων, εξαιτίας της τιμής του Πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα κυμαίνεται από 30 έως 60 χιλιάδες δρχ, ανάλογα με τη γεωγραφική περιφέρεια και τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής

    [03] Εβδομάδα εξελίξεων στα εργασιακά.

    29/10/2000 20:41:56

    Εξελίξεις αναμένονται όμως και στα εργασιακά. Αύριο συναντώνται τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και των Επαγγελματοβιοτεχνών, ενώ την Τρίτη ο υπουργός εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, συναντάται με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων σε μια προσπάθεια να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για τις αλλαγές που πρόκειται να προωθηθούν. Τα εργασιακά θα απασχολήσουν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνδιάσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    [04] Αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων.

    29/10/2000 20:41:45

    Το ύψος των αυξήσεων στα εισιτήρια των πλοίων για τις ακτοπλοϊκές γραμμές αναμένεται να καθρορίσει αύριο η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η επιτροπή θα αποφασίσει επίσης τις τυχόν κυρώσεις για τα πλοία "Μυρτιδιώτισσα", "Μυτιλήνη" και "Εξπρές Ναϊάς" τα οποία δε συμμορφώθηκαν εγκαίρως με τη κοινοτική οδηγία ως προς την πυρασφάλεια. Ακόμη θα εξετάσει 4 νέες αιτήσεις της ΝΕΛ, των "Επιχειρήσεων Αττικής" και της STRINTZIS LINES για χορήγηση αδειών σκοπιμότητας.

    [05] Επανήλθε στο θέμα των ταυτοτήτων ο Χριστόδουλος.

    29/10/2000 20:41:34

    Επανήλθε στο θέμα των ταυτοτήτων ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στο κήρυγμά του, στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, τόνισε ότι η εκκλησία θα αγωνιστεί για τις αξίες και τις παραδόσεις και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να βγάλουμε το σταυρό από την καρδιά μας. Ο κ. Χριστόδουλος έκανε επίσης ειδική αναφορά στους νέους, λέγοντας ότι βρίσκονται σε μια κοινωνία, σαν να είναι επάνω σε μια πρόχειρη σχεδία, μέσα στον φουρτουνιασμένο ωκεανό.

    [06] Ρόδος-Αρχίζει αύριο η ετήσια γενική συνέλευση της Ιντερπόλ.

    29/10/2000 20:41:25

    Στη Ρόδο αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ιντερπόλ με βασικό θέμα την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης, οι εξι κύριες ενότητες που θα απασχολήσουν τη γενική αυτή συνέλευση είναι η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, η διακίνηση ναρκωτικών, τα οικονομικά εγκλήματα, το ξέπλυμα χρήματος και η λαθρομετανάστευση.

    [07] Θεσσαλονίκη-Πέθανε ο καθηγητής Παύλος Πετρίδης.

    29/10/2000 19:25:34

    Πέθανε χθες σε ηλικία 54 ετών απο οξύ πνευμονικό οίδημα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Νομική Σχολή Παύλος Πετρίδης. Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και πολυγραφότατος συγγραφέας, καθώς είχε στο ενεργητικό του πάνω απο 40 βιβλία κυρίως ιστορικά. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι απο τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 October 2000 - 21:30:18 UTC