Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ηρακλής-Καϊζερσλάουτερν 1-3.
  • [02] Πίσω έκαναν οι εφοπλιστές-Κανονικά τα δρομολόγια την Παρασκευή.
  • [03] ΝΑΤΟ-Ασκηση-Τουρκία-Αποχώρηση ελληνικών δυνάμεων-Ευθύνες.
  • [04] Βαρθολομαίος:"Η ορθοδοξία δεν κάνει διαχωρισμούς".
  • [05] Θεσσαλονίκη-Εικόνα της Παναγιάς της Βηθλεεμίτισσας.
  • [06] Ενοχος ο Τζιμάκος...
  • [07] Απάντηση Σκανδαλίδη σε Καραμανλή.
  • [08] Λαλιώτης για αεροδρόμιο Σπάτων,Αττική Οδό και "2004".

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ηρακλής-Καϊζερσλάουτερν 1-3.

    23/10/2000 21:43:02

    Εκτός κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μένει όπως φαίνεται ο Ηρακλής, αφού στο πρώτο παιχνίδι για τον Β` γύρο της διοργάνωσης, έχασε στο Καυτατζόγλειο από την Καϊζερσλάουτερν με 3-1. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Κλοσε και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 35ο λεπτό με τον Χριστόφ. Στην επανάληψη, ο "γηραιός" προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 46` με εύστοχο πέναλτι του Κωνσταντίνου, όμως στο 64ο λεπτό ο Ταβλαρίδης σε μία προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίκτυα του Ράϊνκε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

    [02] Πίσω έκαναν οι εφοπλιστές-Κανονικά τα δρομολόγια την Παρασκευή.

    23/10/2000 21:42:27

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών, καθώς οι εφοπλιστές στην έκτακτη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν να μη δέσουν τελικά τα πλοία τους, εκτιμώντας ότι καλύπτονται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ναυτιλίας πως το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ δεν μπορεί να οδηγεί στην απαξίωση του συνόλου των πλοίων. Στο μεταξύ, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με εξαίρεση Ρόδο, Σάμο, Ικαρία και Αγιο Νικόλαο.

    [03] ΝΑΤΟ-Ασκηση-Τουρκία-Αποχώρηση ελληνικών δυνάμεων-Ευθύνες.

    23/10/2000 21:42:20

    Στο ΝΑΤΟ και την Τουρκία επέρριψε η Αθήνα εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Συμμαχική άσκηση Ντέστιντ Γκλόρι, που διεξάγεται στην Τουρκία. Ωστόσο, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν αλλάζει, σημειώνοντας ότι η βήμα προς βήμα προσέγγιση είναι μία ορθή πολιτική.

    [04] Βαρθολομαίος:"Η ορθοδοξία δεν κάνει διαχωρισμούς".

    23/10/2000 21:42:14

    Η ορθοδοξία δεν κάνει διαχωρισμούς και δεν έχει μίσος, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Κέντρο

    Μικρασιατικών Σπουδών. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είχε 25λεπτη συνομιλία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το απόγευμα συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, επισκέφθηκε τη Θήβα. Αύριο θα μεταβεί στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στα Μέγαρα, που έχει υποβάλει αίτημα να αποσπασθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος και να υπαχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρωθυπουργός και στο οποίο θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    [05] Θεσσαλονίκη-Εικόνα της Παναγιάς της Βηθλεεμίτισσας.

    23/10/2000 21:42:08

    Με πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έγινε δεκτή στη Θεσσαλονίκη η εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας. Η εικόνα ανήκει στον ιερό χώρο του σπηλαίου της Βηθλέεμ και εξήλθε για πρώτη φορά από τους Αγίους Τόπους, προκειμένου να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για όλη την περίοδο των εορτών του πολιούχου της πόλης και θα λιτανευθεί μαζί με τα ιερά λείψανα και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

    [06] Ενοχος ο Τζιμάκος...

    23/10/2000 21:42:01

    Φυλάκιση 4 μηνών επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στον τραγουδοποιό Τζίμη Πανούση, τον οποίο κήρυξε ένοχο για προσβολή εθνικού συμβόλου, σχετικά με τη γνωστή διαφημιστική του αφίσα, στην οποία εμφανίζεται η ελληνική σημαία και στη θέση του σταυρού υπάρχει το σφυροδρέπανο. Ο καλλιτέχνης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Εξω από το δικαστήριο έγινε μικροεπεισόδιο με τη γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της Ελένη Λουκά, η οποία κραύγαζε "ντροπή" και αποκαλούσε τον Πανούση "Σατανά".

    [07] Απάντηση Σκανδαλίδη σε Καραμανλή.

    23/10/2000 21:41:55

    Την πρόσφατη φράση του Κώστα Μητσοτάκη ότι φραστικός πόλεμος κατά της διαπλοκής είναι ανούσιος, επανέλαβε ο Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τη νέα επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντεπιτεθεί με την πολιτική του και τις προγραμματικές του θέσεις και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του κομμάτος θα βγουν προς τα εξω για να ενημερώσουν το λαό.

    [08] Λαλιώτης για αεροδρόμιο Σπάτων,Αττική Οδό και "2004".

    23/10/2000 21:41:46

    Το αεροδρόμιο των Σπάτων θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Μάρτιο του 2001, όπως έχει ανακοινωθεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημειώνοντας ότι η Αττική Οδός και ειδικά τα τμήματα που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, καθώς και όλες οι οδικές παρεμβάσεις που απαιτούνται , θα είναι έτοιμες έγκαιρα. Ο κ. Λαλιώτης, που συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκαν τα συγκοινωνιακά έργα της Αττικής σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εμφανίστηκε σίγουρος για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 October 2000 - 20:30:21 UTC