Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Χίο φιλοξενούνται προσωρινά οι 500 λαθρομετανάστες
  • [02] Επίθεση Χριστόδουλου σε όσους τον επικρίνουν
  • [03] Περιοδεία του Γ.Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες
  • [04] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πάτρα
  • [05] Δημοσίευμα "Επενδυτή"-διάψευση-Σκανδαλίδης
  • [06] Δηλώσεις Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Ασκηση "Νικοφόρος-Τοξότης"-Δηλώσεις Ακη Τσοχατζόπουλος
  • [08] Τουρκία:απειλές κατά της Ελλάδας
  • [09] Την διακοπή της άσκησης Ντέστιντ Γκλόρι, ζήτησε η Ελλάδα

  • [01] Στη Χίο φιλοξενούνται προσωρινά οι 500 λαθρομετανάστες

    21/10/2000 19:37:50

    Με στόχο να προωθηθούν πίσω στην Τουρκία, οι 500 λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο "Φούντα" φιλοξενούνται προσωρινά σε γήπεδο της περιοχής Αρμόλια στη Χίο. Ηδη η ελληνική πλευρά προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προς την Τουρκία για να αποδεχθεί στο έδαφός της τους λαθρομετανάστες και αναμένεται απάντηση από την Αγκυρα.

    [02] Επίθεση Χριστόδουλου σε όσους τον επικρίνουν

    21/10/2000 19:35:28

    Εορτή του Αρχιεπίσκοπου σήμερα και ο κ.Χριστόδουλος προεξήρχε το πρωί σε συλλειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχει μεταφερθεί από το Βέρμιο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Ο κ.Χριστόδουλος στο κήρυγμά του εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των επικριτών του, ενώ αυτή τη φορά παρομοίασε τον εαυτό του και όσους συμφωνούν με τις απόψεις του ως μάρτυρες, λέγοντας χαρακτηριστικά "γινόμαστε αντικείμενο χλεύης χάριν του ονόματος του Θεού".

    [03] Περιοδεία του Γ.Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες

    21/10/2000 19:34:12

    Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Ομογένειας αλλά και Αμερικανούς διαμορφωτές της εξωτερικής πολιτικής ξεκινάει στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το Σικάγο, την Ατλάντα, το Σαν Φραντσίσκο, το Σολκλέϊκ και την Ουάσιγκτον. Στόχος της μεγάλης αυτής περιοδείας του κ. Παπανδρέου είναι ο συντονισμός της Ομογένειας ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, καθώς και η ενημέρωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων τόσο στο Ρεπουμπλικανικό όσο και στο Δημοκρατικό κόμμα για τις ελληνικές θέσεις.

    [04] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πάτρα

    21/10/2000 19:34:06

    Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε σήμερα η Πάτρα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και του απονεμήθηκε το ανώτατο μετάλλιο της πόλης των Πατρέων. Εξάλλου το μεσημέρι στη διάρκεια ειδικής τελετής ο κ.Βαρθολομαίος αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της πόλης. Αργά χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος τόνισε οτι το Φανάρι και η ελληνική πολιτεία είναι δυο θεσμοί που θα συνεργάζονται στενά.

    [05] Δημοσίευμα "Επενδυτή"-διάψευση-Σκανδαλίδης

    21/10/2000 19:25:19

    Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας "Επενδυτής" που τον εμφανίζει οτι μετέφερε στον πρωθυπουργό τεύχη ΦΕΚ, που αφορούν συγγενικά πρόσωπα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο γραμματέας του κόμματος σε δήλωσή του αναφέρει ότι στη Βαβυλωνία των ημερών φέρεται να "μεταφέρει" στον πρωθυπουργό τεύχη της Εφημερίδας της Κυβέρνησης για να καταγγείλει τον κ.Τσουκάτο και μάλιστα αναγράφονται και δήθεν διάλογοι μεταξύ του ίδιου και του κ.Σημίτη. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά, σημειώνει ότι όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

    [06] Δηλώσεις Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

    21/10/2000 19:22:57

    Ως ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία χωρίς περιχαρακώσεις και με πολιτικές προτεραιότητες τη διαφάνεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στο δημόσιο βίο της χώρας, περιέγραψε τη ΝΔ του αύριο ο Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Μητροπόλεως του κόμματός του, στην οποία ανήκει, για να ανανεώσει την εγγραφή του ως μέλος. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή ομιλία του στη Λάρισα όπου θα δώσει τον τόνο των προθέσεών του και για το εσωκομματικό πεδίο, καθώς φέρεται έντονα ενοχλημένος από τη μετωπική αντιπαράθεση των κυρίων Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη.

    [07] Ασκηση "Νικοφόρος-Τοξότης"-Δηλώσεις Ακη Τσοχατζόπουλος

    21/10/2000 19:18:09

    Νέες σκληρές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά διεξήχθησαν και σήμερα μεταξύ Ρόδου και Κύπρου. Τα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να εμποδίσουν τέσσερα ελληνικά, που εκτελούσαν αποστολή στην Κύπρο, στο πλαίσιο της άσκησης "Νικηφόρος-Τοξότης". Αλλα ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν στην περιοχή αναχαίτισαν τα τουρκικά. Η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή και ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες. Η τελική φάση της άσκησης, την οποία παρακολούθησε και ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία σε περιοχή της Λάρνακας. Σε δηλώσεις του ο κ.Τσοχατζόπουλος είπε ότι η κοινή άσκηση Νικηφόρος-Τοξότης επιβεβαιώνει ότι έχει κατακτηθεί η αποτρεπτική δύναμη ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς και βέβαιοι ότι το μέλλον το ορίζουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

    [08] Τουρκία:απειλές κατά της Ελλάδας

    21/10/2000 19:16:40

    Η Τουρκία με ανεπίσημο διάβημά της στο ΝΑΤΟ θεωρεί τα ελληνικά αεροσκάφη εχθρικά μέσα στον εναέριο χώρο της και απαγορεύει τις πτήσεις τους. Μάλιστα με μία άκρως προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό γενικό επιτελείο απευθύνει απειλές για πρόκληση «ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στην περίπτωση που τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, «θα εξακολουθήσουν να παραβιάζουν τις αρχές του ΝΑΤΟ και τους κανόνες της ασφάλειας πτήσεων.

    [09] Την διακοπή της άσκησης Ντέστιντ Γκλόρι, ζήτησε η Ελλάδα

    21/10/2000 19:15:22

    Την άμεση διακοπή της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι" ζήτησε η Ελλάδα, η οποία ματαίωσε κάθε αεροπορική δραστηριότητα, μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε σήμερα με υπαιτιότητα της Τουρκίας. Το πρωί δύο ελληνικά Κορσέρ πραγματοποίησαν αποστολή στον κόλπο του Ξηρού αλλά όταν εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο αναγνωρίστηκαν και συνοδεύτηκαν από τουρκικά μαχητικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 October 2000 - 20:30:19 UTC