Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στην Αργυρούπολη
  • [02] Χίος-Λαθρομετανάστες
  • [03] Νατοϊκή άσκηση-Προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου
  • [04] Ολυμπιάδα 2004-Μάικλ Νάιτ-Σάμαρανγκ
  • [05] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συναντήσεις
  • [06] Συνάντηση Σημίτη, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Παρέμβαση Σκανδαλίδη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
  • [08] Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλία.
  • [09] ΚΚΕ-Διαγραφή Κωστόπουλου
  • [10] Ακυβέρνητη θαλαμηγός λόγω μηχανικής βλάβης
  • [11] Απαγόρευση απόπλου
  • [12] Κύπρος-Ασκηση-Προκλήσεις
  • [13] Κυβερνητικό έργο
  • [14] ΠΑΣΟΚ
  • [15] Εκρηξη μηχανισμού

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στην Αργυρούπολη

    20/10/2000 13:44:23

  • Ληστεία απο δύο ένοπλους, σημειώθηκε το μεσημέρι, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας, στην οδό Κύπρου 90 στην Αργυρούπολη Αττικής. Οι δράστες αφού ακινητοποιήσαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν άγνωστο αριθμός χρημάτων απο τα ταμεία και κατάφεραν να διαφύγουν.

    [02] Χίος-Λαθρομετανάστες

    20/10/2000 13:44:17

  • Περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων μεταφέρει τουρκικό φορτηγό πλοίο με πλήρωμα επτά Ουκρανούς, το οποίο εντοπίστηκε το πρωί από σκάφος του Λιμεναρχειου Χίου, να πλέει κοντά στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Ο Ουκρανός πλοίαρχος, αφού παραδέχθηκε ότι μεταφέρει λαθρομετανάστες, ζήτησε κι έλαβε άδεια να αγκυροβολήσει σε ασφαλή όρμο. Δίπλα στο τουρκικό δουλεμπορικό βρίσκονται ήδη όλα τα σκάφη του λιμεναρχείου και αρκετά αλιευτικά.

    [03] Νατοϊκή άσκηση-Προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου

    20/10/2000 13:44:11

  • Η Ελλάδα θα απαιτήσει την άμεση διακοπή της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι", αν δεν διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των χωρών, τόσο στο σύνολο των μέσων, όσο και στη γεωγραφική έκτασή τους, διαμήνυσε ο υπουργός Αμυνας. Χθες βράδυ ο κ.Τσοχατζόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος των ελληνικών αεροσκαφών, ενω είχε σχετική επικοινωνία και με το γγ του ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ με παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, συνεχίζεται και σήμερα στην Κύπρο η άσκηση "Νικηφόρος", την τελευταία φάση της οποίας θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος.

    [04] Ολυμπιάδα 2004-Μάικλ Νάιτ-Σάμαρανγκ

    20/10/2000 13:44:05

  • Ο Μάικλ Νάιτ, υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην οργάνωση της Ολυμπιάδας της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα ο Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, επισήμανε οτι ο κ.Νάιτ εγκαταλείπει το Δεκέμβριο την πολιτική και θα εργαστεί για λογαριασμό της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που θα επιβλέπει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004.

    [05] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συναντήσεις

    20/10/2000 13:43:58

  • Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επταήμερης επίσκεψής του. Ο κ.Βαρθολομαίος, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και με τα μέλη της διακομματικής επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό. Στη συνέχεια εγκαινίασε το μητροπολιτικό μέγαρο στο Περιστέρι, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [06] Συνάντηση Σημίτη, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    20/10/2000 13:43:51

  • Σειρά επαφών με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρχίζει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης δέχθηκε το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου 10 βουλευτές, με τους οποίους έχει εκτενή ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια γεύματος εργασίας που τους παραθέτει θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις.

    [07] Παρέμβαση Σκανδαλίδη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

    20/10/2000 13:43:45

  • Παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε χθες βράδυ ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, ζητώντας του να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Θ.Τσουκάτου. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κ.Τσουκάτου, λέγοντας ότι ήταν αυτός που επέβαινε στο κότερο του κ.Κόκκαλη, και προσκάλεσε το Θεόδωρο Πάγκαλο σε συνάντηση στο ίδιο σκάφος. Ο κ.Τσουκάτος δεν θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Γιαννόπουλου.

    [08] Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλία.

    20/10/2000 13:43:39

  • Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του την Κυριακή στη Λάρισα, και αναμένεται να αναφερθεί στην πρόσφατη εσωκομματική κόντρα μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη. Ο κ.Καραμανλής φέρεται έντονα ενοχλημένος απο την αντιπαράθεση αυτή, αν και οι 2 πρωταγωνιστές της διαμάχης απέφυγαν να κάνουν νέες δηλώσεις.

    [09] ΚΚΕ-Διαγραφή Κωστόπουλου

    20/10/2000 13:43:33

  • Διαγράφηκε από μέλος του ΚΚΕ το ιστορικό στέλεχος και επί σειρά ετών βουλευτής του κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος. Την απόφαση της διαγραφής του κ.Κωστόπουλου έλαβε η κομματική οργάνωση των Κάτω Πατησίων στην οποία ανήκε. Σε δήλωσή του ο κ.Κωστόπουλος σημειώνει ότι η απόφαση διαγραφής του είναι μια πολύχρονη μεθόδευση από τον ηγετικό πυρήνα του κόμματος η οποία εδώ και χρόνια "τσαλαπατάει" όπως επισημαίνει το καταστατικό του ΚΚΕ.

    [10] Ακυβέρνητη θαλαμηγός λόγω μηχανικής βλάβης

    20/10/2000 13:43:26

  • Σώοι είναι τελικά οι τρεις επιβάτες της θαλαμηγού "Σοφία" οι οποίοι εξέπεμψαν τα ξημερώματα σήμα κινδύνου, καθώς το 25 μέτρων σκάφος τους, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Δονούσας. Αμέσως μετά το σήμα κινδύνου, έσπευσαν στην περιοχή ένα επιβατηγό πλοίο, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς κι ένα Αγγλικό πολεμικό σκάφος, το οποίο περισυνέλεξε τελικά το πλήρωμα της θαλαμηγού.

    [11] Απαγόρευση απόπλου

    20/10/2000 13:43:20

  • Απαγορεύθηκε το πρωί ο απόπλους όλων των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων απο το λιμάνι της Ραφήνας προς τα νησιά του Αιγαίου, ενω απο το λιμάνι του Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με προορισμό τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Επίσης απο τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού ταχύπλοου "Χάι Σπιντ 3" για Σύρο-Πάρο-Νάξο, ενω για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται με επιβατηγά-οχηματαγωγά κλειστού τύπου.

    [12] Κύπρος-Ασκηση-Προκλήσεις

    20/10/2000 09:45:31

    Τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παρενοχλήσουν αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που μετέχουν στην άσκηση "Νικηφόρος" της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Σ' όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά αεροσκάφη. Ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν και πάλι σήμερα και αύριο πάνω απο την Κύπρο, ενω τη τελευταία φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει για αυτό το λόγο στην Κύπρο.

    [13] Κυβερνητικό έργο

    20/10/2000 09:45:25

    Ο προϋπολογισμός που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την 1η Νοεμβρίου, η ολοκλήρωση της αναθεώρησης του συντάγματος, το φορολογικό νομοσχέδιο, η υλοποίηση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών είναι οι έξι μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο. Μόνιμη βασική προτεραιότητα αποτελεί η διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Σχετική συζήτηση διεξήχθη χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    [14] ΠΑΣΟΚ

    20/10/2000 09:45:19

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ζήτησε χθες απο τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Γιαννόπουλο, να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Θόδωρου Τσουκάτου, τονίζοντας οτι όλα αυτά καταλήγουν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ των στελεχών πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννόπουλος έδειξε να κατανοεί όσα του ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος και φέρεται διατεθειμένος να μην επαναλάβει τις επιθέσεις του.

    [15] Εκρηξη μηχανισμού

    20/10/2000 09:45:11

    Εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος εξεράγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα κάτω απο αυτοκίνητο της δικαστικού Γεωργίας Ζάκη, 49 ετών, σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Απο την έκρηξη καταστράφηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα, κατέρρευσε ο πίσω τοίχος της πιλοτής, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα επτά αυτοκίνητα και στα τζάμια της πολυκατοικίας και σπιτιών σε μεγάλη απόσταση γύρω απο το σημείο της έκρηξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 October 2000 - 11:30:28 UTC