Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα-αυξήσεις
  • [02] Λαλιώτης-Λιάσκας-2004
  • [03] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [04] Ογδονταπεντάχρονος ασέλγησε σε 10χρονη στο Ναύπλιο
  • [05] Κύπρος-Ασκηση "Νικηφόρος"
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου-Δηλώσεις
  • [07] Νέα δήλωση Μητσοτάκη για Σαμαρά.
  • [08] Απελευθέρωση ακτοπλοϊας-Παπουτσής
  • [09] ΟΤΕ.

  • [01] Καύσιμα-αυξήσεις

    18/10/2000 14:25:41

    Νέες μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, που θα ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκαν το μεσημέρι. Η αμόλυβδη θα πωλείται ακριβότερη κατά 14,8 δρχ το λίτρο, η βενζίνη σούπερ κατά 14,4 δρχ, το ντίζελ κατά 11,3 και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10 δρχ. το λίτρο.

    [02] Λαλιώτης-Λιάσκας-2004

    18/10/2000 14:21:50

  • Σκληρή γλώσσα για το ρόλο του Κώστα Λιάσκα στην επιτροπή του "Αθήνα 2004", χρησιμοποίησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή το θέμα των τεχνικών συμβούλων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως λάθος το σχετικό διαγωνισμό, που προκήρυξε η επιτροπή. "Ηταν λάθος του "Αθήνα 2004" να προσλάβει τεχνικούς συμβούλους διοίκησης έργων, που θα κατασκευάσουν άλλοι φορείς, γεγονός που το ακυρώνει κανείς με μία δεύτερη πράξη και όχι με κορώνες", τόνισε ο κ. Λαλιώτης, ο οποίος έκανε παράλληλα λόγο για "σημαδεμένα χαρτιά στο διαγωνισμό". Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την έντονη αντίθεσή του και για τον καθορισμό απο την επιτροπή της αμοιβής των τεχνικών συμβούλων σε ποσοστό 3,6% επί του συνολικού κόστους του έργου και διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 με 1,9%. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τα αθλητικά έργα που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα είναι έτοιμα πολύ νωρίτερα, από το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί.

    [03] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    18/10/2000 13:47:39

  • Εφθασε το μεσημέρι στην Αθήνα για επταήμερη επίσκεψη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα έχει συναντήσεις με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, ενω κατά την παραμονή του στην Αθήνα μεταξύ άλλων θα εγκαινιάσει το γραφείο εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [04] Ογδονταπεντάχρονος ασέλγησε σε 10χρονη στο Ναύπλιο

    18/10/2000 13:47:31

  • Ογδονταπεντάχρονος απόστρατος ασέλγησε μέσα σε εκκλησία, στο Ναύπλιο, σε μία δεκάχρονη. Πρόκειται για Ηλία Κουλουρίδη ο οποίος παρέσυρε τη μικρή μέσα στο ναό του Αγίου Ιωάννη και της έκανε ασελγείς πράξεις δίνοντάς της μάλιστα και 40.000 δραχμές. Το γεγονός αποκάλυψε η ίδια στον αστυνομικό διευθυντή Αργολίδας. Ο Κουλουρίδης συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ το κορίτσι θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

    [05] Κύπρος-Ασκηση "Νικηφόρος"

    18/10/2000 13:47:18

  • Στο επιχειρησιακό της μέρος εισήλθε σήμερα η άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου "Νικηφόρος", η οποία διεξάγεται σε συνδυασμό με την άσκηση "Τοξότης-Βεργίνα" των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κύριες φάσεις της άσκησης "Νικηφόρος" στην οποία θα πάρουν μέρος ελληνικά μαχητικά F-16 και πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην άσκηση θα δοκιμασθεί επίσης για πρώτη φορά το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα "Τόρ Εμ-Ουάν".

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου-Δηλώσεις

    18/10/2000 13:47:05

    Ο πληθωρισμός που προέρχεται από τις αυξήσεις των τιμών πετρελαίου είναι ελεγχόμενος και η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλή τόσο για το 2001 όσο και τα επόμενα χρόνια, δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συζήτησε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις ο κ.Σημίτης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2001 θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

    [07] Νέα δήλωση Μητσοτάκη για Σαμαρά.

    18/10/2000 13:46:55

  • Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη ΝΔ, καθώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο Γιάννης Κεφαλογιάννης εναντίον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οτι λειτουργεί ως απο μηχανής θεός για την κυβέρνηση Σημίτη, το πρωί ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε να τις σχολιάσει, λέγοντας "μή μου ζητάτε να ασχοληθώ και με τον κ.Κεφαλλογιάννη". Εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης επανήλθε στην κόντρα του με τον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον όργανο των διαπλεκόμενων που έριξαν την κυβέρνηση το 1993. Το να το θυμίζει κανείς δεν βλάπτει τη ΝΔ, είπε, επισημαίνοντας οτι η εμπάθεια και ο παραλογισμός έχουν τα όριά τους.

    [08] Απελευθέρωση ακτοπλοϊας-Παπουτσής

    18/10/2000 13:38:51

    "Η πρόσκληση για είσοδο νέων πλοίων, είναι ανοιχτή και ίση για όλους," δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στο σχετικό νομοσχέδιο για απελευθέρωση της ακτοπλοίας, που θα κατατεθεί το Νοέμβριο στη Βουλή. Ο κ. Παπουτσής τόνισε οτι ο ανταγωνισμός των εταιριών θα αποβεί προς όφελος του κοινού, με μείωση τιμών και καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες, ενω υπογράμμισε θα ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην υποδομή των λιμενικών εγκαταστάσεων. Δήλωσε ότι σύντομα θα τοποθετηθεί νέος γενικός γραμματέας, υπεύθυνος για τα λιμάνια, ενώ οι αρμοδιότητες των Λιμενικών Ταμείων θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χθές η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αποφάσισε να χορηγήσει νέες άδειες σκοπιμότητας και σε άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες για τις γραμμές της Κρήτης και των Κυκλάδων.

    [09] ΟΤΕ.

    18/10/2000 09:19:52

    Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε απο την εισαγγελία Αθηνών για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Καμμένου, σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί διαπλεκομένων συμφερόντων στον ΟΤΕ. Χθες στη Βουλή επικράτησαν

    υψηλοί τόνοι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του προέδρου του ΔΣ του ΟΤΕ Νίκου Μανασή, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 October 2000 - 11:30:24 UTC