Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές-Καταγγελίες για βία και νοθεία.
  • [02] Πετρέλαιο θέρμανσης-Διπλάσια τιμή απο πέρυσι
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου
  • [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Πραγματογνωμοσύνη
  • [05] Κ. Μητσοτάκης - Α. Σαμαράς - Μήνυση
  • [06] Ριζικές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης δασκάλων-καθηγητών
  • [07] Τσοχατζόπουλος-Νατοϊκή άσκηση
  • [08] Αναβλήθηκε η δίκη της εταιρίας ΙΝΤΡΑΛΟΤ
  • [09] Πετρέλαιο θέρμανσης.
  • [10] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές.
  • [11] ΝΑΤΟ-Ελλάδα-Τουρκία.
  • [12] Ναυάγια-Ερευνες.

  • [01] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές-Καταγγελίες για βία και νοθεία.

    16/10/2000 14:04:39

  • Ενταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, προκαλούν οι καταγγελίες εκπρόσωπων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, για εκτεταμένη βία και νοθεία, στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα και τόνισε οτι η Ελλάδα, θα υπερασπιστεί στην Ευρωπαική Ενωση και τους διεθνείς οργανισμούς, τα δημοκρατικά δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Σύμφωνα με το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα, νικητής στην περιοχή της Χειμάρρας φέρεται ο υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος με ποσοστό 65%, έναντι της μειονοτικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βασίλη Μπολάνου.

    [02] Πετρέλαιο θέρμανσης-Διπλάσια τιμή απο πέρυσι

    16/10/2000 14:04:33

  • Με τιμή διπλάσια από την περσινή, άρχισε απο σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, το οποίο διαμορφώθηκε στις 147 δρχ. το λίτρο, αν και οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τις 155 δρχ. Για την αποφυγή κρουσμάτων κερδοσκοπείας το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά. Στο μεταξύ η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ ενδέχεται να προχωρήσουν σε μέτρα πριν από τη συνάντηση του Νοεμβρίου, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου

    16/10/2000 14:04:27

  • Με την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με την οποία συζήτησε τις προετοιμασίες και την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αύριο ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, όπου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Πραγματογνωμοσύνη

    16/10/2000 14:04:20

  • Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αρχίσει σήμερα η επιχείρηση δυο ειδικών δυτών στο ναυάγιο του πλοίου ΣΑΜΙΝΑ στην Πάρο για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη, παρουσία του ειδικού εφέτη ανακριτή. Στο μεταξύ, το Λιμεναρχείο Καβάλας συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν το απόγευμα του Σαββάτου το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "Γιούτογκ 1", ανοικτά της Σαμοθράκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ενα μέλος του πληρώματος.

    [05] Κ. Μητσοτάκης - Α. Σαμαράς - Μήνυση

    16/10/2000 14:04:13

  • Μήνυση εναντίον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατέθεσε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις κατηγορίες που διατύπωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εναντίον του, οτι όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, εξαγοράστηκε για να πέσει η κυβέρνηση. Ο εισαγγελέας μελετά τη μήνυση και θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες. Εξερχόμενος ο κ.Σαμαράς, δήλωσε αναφερόμενος στον κ.Μητσοτάκη, ότι ο αρχιερέας της διαπλοκής καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. "Εγώ δεν είπα τίποτα καινούργιο αλλά χρειάστηκε να περάσουν εφτά χρόνια μέχρι να ευαισθητοποιηθεί ο κ. Σαμαράς" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

    [06] Ριζικές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης δασκάλων-καθηγητών

    16/10/2000 14:04:06

  • Ριζικές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του και θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Ο υφυπουργός Παιδείας, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι οι ικανοί θα επιβραβεύονται με "μόρια ανέλιξης" και οι αδυναμίες θα αντιμετωπίζονται με ειδικά προγράμματα

    [07] Τσοχατζόπουλος-Νατοϊκή άσκηση

    16/10/2000 14:03:58

  • Η Ελλάδα αναμένει αποκατάσταση των συμφωνηθέντων για τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Ντέστιν Γκλόρι". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας οτι η χώρα μας απαιτεί από το ΝΑΤΟ να συνετίσει την Τουρκία, η οποία εξαίρεσε τους αεροδιαδρόμους πάνω απο τη Λήμνο και την Ικαρία. Ο υπουργός Αμυνας προειδοποίησε ότι έως ότου γίνει αυτό, τα ελληνικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση θα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος. Για το ζήτημα της άσκησης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι δεν πρόκειται για διμερές θέμα αλλά για κάτι που πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    [08] Αναβλήθηκε η δίκη της εταιρίας ΙΝΤΡΑΛΟΤ

    16/10/2000 14:03:50

  • Αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου του 2001 η δίκη του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, του γιού του Πέτρου και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ της εταιρίας ΙΝΤΡΑΛΟΤ, καθώς και του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΔΙΕ, για παράβαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας κατηγορουμένων και μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και οι κύριοι Σωκράτης και Πέτρος Κόκκαλης. Η κατηγορία αφορά διαφήμιση της ΙΝΤΡΑΛΟΤ για τα τυχερά παιχνίδια με την οποία δημιουργήθηκε σοβαρός κίνδυνος παραπλάνησης των επενδυτών και του κοινού.

    [09] Πετρέλαιο θέρμανσης.

    16/10/2000 09:25:25

    Αρχισε απο σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στις 147 δρχ το λίτρο, αν και οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι η τιμή θα ξεπεράσει τις 155 δρχ. Θετικά είναι ωστόσο τα νέα από το μέτωπο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ ενδέχεται να προχωρήσουν σε μέτρα πριν από την συνάντησή τους του Νοεμβρίου, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνουν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι τα 25 δολάρια το βαρέλι.

    [10] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές.

    16/10/2000 09:25:19

    Στη Χειμάρρα επικεντρώνεται η προσοχή των στελεχών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπου το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο υποψήφιός του κέρδισε τον υποψήφιο της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλη Μπολάνο. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν λόγο για νίκη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που υποστηρίζει ότι εκλέγεται με ποσοστό 65%. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βαγγέλης Ντούλες θεωρεί το αποτέλεσμα "προϊόν εκτεταμένης νοθείας".

    [11] ΝΑΤΟ-Ελλάδα-Τουρκία.

    16/10/2000 09:25:12

    Η Ελλάδα αναμένει αποκατάσταση των συμφωνηθέντων για τη διεξαγωγή της νατοϊκής άσκησης "Ντέστιν Γκλόρι". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε οτι η χώρα μας απαιτεί από το ΝΑΤΟ να συνετίσει την Τουρκία, η οποία εξαίρεσε τους αεροδιαδρόμους πάνω απο τη Λήμνο και την Ικαρία. Ο υπουργός Αμυνας προειδοποίησε ότι μέχρις ότου γίνει αυτό, τα ελληνικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση θα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

    [12] Ναυάγια-Ερευνες.

    16/10/2000 09:25:06

    Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αρχίσει σήμερα η επιχείρηση δυο ειδικών δυτών να κατέβουν στο κουφάρι του πλοίου ΣΑΜΙΝΑ στην Πάρο για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη παρουσία του ειδικού εφέτη ανακριτή, Νίκου Καραδημητρίου. Ακόμη το Λιμεναρχείο Καβάλας συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν το απόγευμα του Σαββάτου το ναυάγιου του φορτηγού πλοίου "Γιούτογκ 1", ανοικτά της Σαμοθράκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ενα μέλος του πληρώματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 October 2000 - 11:30:31 UTC