Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα
  • [02] Αιματηρή ληστεία στα Κάτω Πατήσια Αττικής.
  • [03] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές.
  • [04] Συνασπισμός-Σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
  • [05] Συνέντευξη Παυλόπουλου στον "Τύπο της Κυριακής"
  • [06] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  • [07] Συνέντευξη Ζάκ Ρόγκ, στο "Εθνος της Κυριακής".
  • [08] Ναυάγιο της Πάρου-Πραγματογνωμοσύνη
  • [09] Καβάλα-Βύθιση πλοίου
  • [10] Σημίτης-Συσκεψη ηγετών βαλκανικών χωρών.

  • [01] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα

    15/10/2000 12:49:32

  • Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου φθάνει στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επταήμερης επισκέψεώς του θα εγκαινιάσει το γραφείο εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και το μητροπολιτικό μέγαρο της μητρόπολης Περιστερίου. Επίσης θα μεταβεί στην Πάτρα για να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας από το πανεπιστήμιο Πατρών.

    [02] Αιματηρή ληστεία στα Κάτω Πατήσια Αττικής.

    15/10/2000 12:49:23

  • Αιματηρή ληστεία, με δύο τραυματίες, σημειώθηκε τα ξημερώματα σε καφενείο, στα Κάτω Πατήσια Αττικής. Σύμφωνα με θαμώνες του καταστήματος, τρείς Αλβανοί εισέβαλαν στο καφενείο του Αυγέρη Αυγέρη του Νικολάου 37 ετών προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με την απειλή όπλου, άρπαξαν απο τον ιδιοκτήτη του καταστήματος 200.000 δραχμές. Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο ένοπλος απο τους δράστες πυροβόλησε έναν 19χρονο Πολωνό θαμώνα του καφενείου αλλά και έναν απο τους συνεργούς του κατά λάθος. Ο τραυματισμένος ληστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι δύο άλλοι διέφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα, στην Αγία Παρασκευή τρείς άγνωστοι με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν την 54χρονη Μαρία Ρέβη του Κωνσταντίνου και της άρπαξαν με τη βία το αυτοκίνητό της. Το περιστατικό συνέβη έξω απο το σπίτι του θύματος.

    [03] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές.

    15/10/2000 10:13:49

  • Αυστηρή προειδοποίηση στα Τίρανα, να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, ενόψει και του σημερινού δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, απηύθυνε χθές ο Πρωθυπουργός. Οι αλβανικές αρχές επιχείρησαν χθές στην Κακαβιά, να εμποδίσουν την είσοδο εκατοντάδων βορειοηπειρωτών να περάσουν στη Χειμάρα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά μετά απο έντονες πιέσεις της Αθήνας, τους επετράπη η είσοδος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήριζε αρνητική τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης, ενω ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενημέρωσε για το θέμα τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ΟΑΣΕ.

    [04] Συνασπισμός-Σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

    15/10/2000 10:13:42

  • Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού με την έγκριση του προγράμματος δράσης του κόμματος για το προσεχές διάστημα. Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος στη χθεσινή του ομιλία αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας, με αιχμή Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά, Γιουγκοσλαβικό, Ολυμπιάδα και σχέσεις κράτους- εκκλησίας. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα εσωτερικής συνοχής σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κατά τη γνώμη του, μπορεί να προκαλέσουν και ρήγματα στα κόμματα αυτά.

    [05] Συνέντευξη Παυλόπουλου στον "Τύπο της Κυριακής"

    15/10/2000 10:13:36

  • Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και για την υπόθεση του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΠΑΠ, Χρήστου Σαλαλέ, αφήνει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής". Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει οτι η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για πάν ενδεχόμενο, ακόμη και για πρόωρες εκλογές.

    [06] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    15/10/2000 10:13:30

  • Τον κώδωνα του κινδύνου για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση κρούει ένα απο τα κορυφαία και ιστορικά του στελέχη, η υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Βάσω Παπανδρέου. Σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" τονίζει "οφείλουμε να σοβαρευτούμε και να συνέλθουμε τάχιστα" αναγνωρίζοντας οτι "η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Απριλίου έχει δείξει όλες τις αδυναμίες της". Χαρακτηρίζει δε την παρούσα συγκυρία "μελαγχολιλκή". Στη συνέντευξή της η κ. Παπανδρέου παρέχει ωστόσο ξεκάθαρη στήριξη στον πρωθυπουργό.

    [07] Συνέντευξη Ζάκ Ρόγκ, στο "Εθνος της Κυριακής".

    15/10/2000 10:13:24

  • Ουδέποτε ετέθη στην ελληνική κυβέρνηση, θέμα ίδρυσης υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής". Ωστόσο ο κ.Ρόγκ επιμένει

    οτι τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2003, ενω επαναλαμβάνει την πεποίθησή του οτι η Αθήνα θα οργανώσει επιτυχείς Αγώνες, αρκεί οι Ελληνες να είναι ενωμένοι. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και την Τρίτη συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή η οποία αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ολυμπιάδα.

    [08] Ναυάγιο της Πάρου-Πραγματογνωμοσύνη

    15/10/2000 10:13:18

  • Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κατάδυση των δύο ειδικών δυτών στο κουφάρι του βυθισμένου πλοίου ΣΑΜΙΝΑ στην Πάρο, για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη παρουσία του ειδικού εφέτη ανακριτή, που βρίσκεται για το λόγο αυτό στο νησί Πάρο. Στο μεταξύ, η οργάνωση "επαναστατικοί πυρήνες" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας, εξω απο το γραφείο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Σταύρου Σουμάκη, στον Πειραιά. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο απο εκρηκτική υλη TNT, 200 γραμμάρια πυρίτιδα, κοινό πυροκροτητή, μπαταρία και ρολόι χειρός.

    [09] Καβάλα-Βύθιση πλοίου

    15/10/2000 10:13:11

  • Ενας ναυτικός έχασε χθές τη ζωή του, απο τη βύθιση του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου "Γιούτογκ 1", ανοιχτά της Σαμοθράκης. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου περισυνελέγησαν σώα. Στο μεταξύ σε απάνεμο όρμο του Σουνίου, ρουμουλκήθηκε τελικά χθές το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Εξπρές Κάρυστος", στο οποίο σημειώθηκε βλάβη στο πηδάλιό του και παρέμεινε ακυβέρνητο.

    [10] Σημίτης-Συσκεψη ηγετών βαλκανικών χωρών.

    15/10/2000 10:13:05

  • Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σύσκεψης των ηγετών όλων των βαλκανικών κρατών ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα των Σκοπίων και καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει πριν από τις 24 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ, με πρωτοβουλία της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ, σύνοδος των ηγετών των βαλκανικών χωρών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 October 2000 - 11:30:23 UTC