Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση, σε κέντρο διασκέδασης.
  • [02] Πάρος-Ναυτική τραγωδία-Στους 72 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών
  • [03] Στη Κύπρο αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [04] Απεργία εργαζομένων στο ΤΕΟ
  • [05] Απεργία ΟΣΥΠΑ
  • [06] Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στο Αιγάλεω
  • [07] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
  • [08] Προσάραξη πλοίου, στα αβαθή του λιμανιού της Νάξου
  • [09] Στο ανακριτή, ο πλοίαρχος του "Σάμινα".
  • [10] Πλοίο-Προσάραξη.
  • [11] ΣΑΜΙΝΑ-Θύματα.
  • [12] Αίτια-Ερευνα
  • [13] Βυτιοφόρα-Καύσιμα
  • [14] Φοιτητές-Εγγραφές

  • [01] Επίθεση, σε κέντρο διασκέδασης.

    29/09/2000 13:59:56

  • Επιθετική χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα εναντίον νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, προκαλώντας υλικές ζημιές στην προθήκη του κέντρου και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κανένας ευτυχώς από τους 30 θαμώνες που διασκέδαζαν στο κέντρο εκείνη την ώρα δεν έπαθε τίποτα. Το καφέ μπαρ ανήκει στο Νικόλαο Μπουντουρίδη, 38 ετών, ενώ οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

    [02] Πάρος-Ναυτική τραγωδία-Στους 72 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

    29/09/2000 13:59:50

  • Αλλα επτά άτομα που αγνοούντο από τη ναυτική τραγωδία της Πάρου, ανασύρθηκαν το πρωί από το εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου "Εξπρές Σάμινα", ανεβάζοντας έτσι τον κατάλογο των θυμάτων στους 72. Οπως δήλωσε δύτης ιδιωτικής ναυαγοσωστικής εταιρίας, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και τρείς άνδρες, οι οποίοι βρέθηκαν στα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου, φορώντας σωσίβια.

    [03] Στη Κύπρο αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ

    29/09/2000 13:59:44

  • Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου. Ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τους αρχηγούς των κομμάτων με τους οποίους θα συζητήσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [04] Απεργία εργαζομένων στο ΤΕΟ

    29/09/2000 13:59:37

  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων όπως είναι η ασφάλεια καθώς επίσης και την ικανοποίηση μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις.

    [05] Απεργία ΟΣΥΠΑ

    29/09/2000 13:59:31

  • Ταλαιπωρία σήμερα και αύριο για το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας. Αίτημα των απεργίων είναι να διασφαλιστεί το προσωπικό της ΥΠΑ στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Λόγω της απεργίας αναμένεται να προκληθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

    [06] Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στο Αιγάλεω

    29/09/2000 13:59:24

  • Ληστεία απο δύο ένοπλους σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Αιγάλεω Αττικής. Οι δράστες με την απειλή όπλων, άρπαξαν 2.000.000 δραχμές από τον ταμία και 5.700.000 δραχμές από πελάτη και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

    [07] Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

    29/09/2000 13:59:17

  • Συνεχίζεται για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, η απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, οι οποίοι αύριο πραγματοποιούν τη γενική συνέλευση του κλάδου τους, για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους. Στα βενζινάδικα αρχίζουν να παρατηρούνται ελλείψεις, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες και οι ιδιοκτήτες των ταξί.

    [08] Προσάραξη πλοίου, στα αβαθή του λιμανιού της Νάξου

    29/09/2000 13:59:09

  • Δύο μέρες μετά τη ναυτική τραγωδία, ένα άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας το "Εξπρές Αρτεμις" προσάραξε, τα μεσάνυχτα, στα αβαθή του λιμανιού της Νάξου, λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 1.086 άτομα, βρέθηκε ακυβέρνητο μέσα στο λιμάνι όπου έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, ο πλοίαρχος Δημήτρης Παούρης, συγκράτησε το πλοίο με την άγκυρα, ώστε να μην παρασυρθεί και τους έσωσε. Τα ξημερώματα το πλοίο τελικά έδεσε στο μόλο ενώ όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον Πειραιά.

    [09] Στο ανακριτή, ο πλοίαρχος του "Σάμινα".

    29/09/2000 13:59:02

  • Την Κυριακή θα απολογηθούν στον ανακριτή Σύρου ο πλοίαρχος κι άλλα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου "Σάμινα" εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών Λάμπρος Καράμπελας, διέταξε τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στα επιβατηγά πλοία προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραλείψεις θα ασκούνται οι σχετικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

    [10] Πλοίο-Προσάραξη.

    29/09/2000 09:48:23

    Δυο μόλις μέρες μετά τη ναυτική τραγωδία του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ που βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα, ενα άλλο πλοίο θυγατρικής της ίδιας εταιρίας, το ΕΞΠΡΕΣ ΑΡΤΕΜΙΣ, προσάραξε τα μεσάνυχτα στα αβαθή του λιμανιού της Νάξου λόγω μηχανικής βλάβης. Στο πλοίο επέβαιναν 1.081 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία ΜΑΡΙΝΑ και Blue Star Ithaki. Ο απόπλους του ΕΞΠΡΕΣ ΑΡΤΕΜΙΣ απαγορεύθηκε μέχρι να επιθεωρηθεί.

    [11] ΣΑΜΙΝΑ-Θύματα.

    29/09/2000 09:48:17

    Επτά εξακολουθούν να αγνοούνται απο το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Τα θύματα έφτασαν τα 65. Εχουν αναγνωριστεί τα 62:Elia Hensen Jul,Γ. Αλεξίου,Αλωνιάτη Μαργαρίτα,Κυρ. Αλωνιάτης,Σοφία Αργυρού,Ιωάννης και Λεονάρδος Αρκουλής,Βασ. Βάντζος,Εμμ. Βαρβαδούκας, Μαρία Βασαλάκη,Εμμ. Βιτζηλαίος,Βογιατζής Θεμιστοκλής,Γαλαθρής Κων/νος,Χρ. Γκούφας,Ευαγγ. Δήμας,Εμμ. Εψιμος,Αντ. Καλάργυρος,Καλαργυρού Ροζα-Μαρία,Εμμ. και Θεόδ. Κάπαρος,Ν. Καριωτάκης,Π. Κόντος,Κόντου-Μάρκου Γαρυφαλιά, Εμμ. Κορρές,Κούκη Βενετία,Σπ. Κουρκουλής,Στυλ. Κουτούφαρης,Μ. Κρεμμύδας,

    Ι. Κρητικιάς,Κυπριώτης Θεμ., Κωνσταντάκη Ευαγγ.,Λιακοπούλου Αλεξία,Ν. Μαργαρίτης Μαυροδόντη Ιωάννα, Μίμαρος Κων/νος,Μίτζελου Σταυρούλα, Μπότσου Μαριάνα,Κων/νος Μυτιληνού,Θ. Παντελαίος,Μαργαρίτα Παπαδοκωστάκη,Γ. Περπινιάς,Μαρία- Βαρβάρα Πικραμένου, Μιχαήλ και Πολύδωρος Πλάκας,Πλατίγγου Ελένη,Βασ. Ραχούτης, Γρ. Ροδίτης,Σαπουλίδη Φωτεινή,Νίκος και Κυριακή Σαρρή, Εμμ. και Στέφ. Σοφικίτης,Βασ.Σπύρου, Ν. Τσαμαρδίνος,Γ. Τσάντανης,Ευάγγ. Τσιαπράκα, Χαραλ. και Κων/να Υφαντή,Εμμ. Χανιώτης,Χαραμή Σουζάνα, Χαριζάκης Περικλής και Δ.Χόρτης.

    [12] Αίτια-Ερευνα

    29/09/2000 09:48:10

    Στον εισαγγελέα Σύρου οδηγούνται σήμερα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Πρόκειται για τους Βασ. Γιαννακή, πλοίαρχο, Αναστ. Ψυχογιό, υποπλοίαρχο, Π. Κάσδαγλη, ναύτη και Γ. Πατίλα, δόκιμο, οι οποίοι είχαν βάρδια στη γέφυρα του πλοίου την ώρα του ναυαγίου. Χθες διατάχθηκαν απο την εισαγγελία Εφετών Αθηνών έκτακτοι έλεγχοι στα επιβατηγά πλοία και να διαπιστωθεί εαν διαθέτουν ολα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε περίπτωση που θα διαπιστωθούν παραλείψεις θα ασκούνται οι σχετικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

    [13] Βυτιοφόρα-Καύσιμα

    29/09/2000 09:48:04

    Προσπάθειες για να ανασταλεί η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων,

    καταβάλουν κυβέρνηση και ιδιοκτήτες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τις επαφές των απεργών με τους υπουργούς Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το κλίμα όμως ήταν θετικό. Τα βενζινάδικα, πάντως, το ένα μετά το άλλο στεγνώνουν από καύσιμα, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξι, αντιδρώντας στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου.

    [14] Φοιτητές-Εγγραφές

    29/09/2000 09:47:57

    Από τις 5 έως τις 16 Οκτωβρίου οι νέοι φοιτητές θα μπορούν να εγγραφούν στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

    Οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να καταθέσουν στη γραμματεία της Σχολής ή του τμήματος που πέρασαν αίτηση για εγγραφή, τίτλο απόλυσης επικυρωμένο, υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν έχουν εγγραφεί σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και έξι φωτογραφίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 September 2000 - 11:30:56 UTC