Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιουγκοσλαβία-Εκλογές
  • [02] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις
  • [03] Δημόσια Εργα-Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Αρχισε το πρωί στο Ρέθυμνο η δίκη του Γ. Μεταξάκη
  • [05] Ληστεία οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη.
  • [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα αεροδρόμια
  • [07] Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα διόδια
  • [08] Κυπριακό-Συνομιλίες
  • [09] Εμπρησμός αυτοκινήτου στη Γλυφάδα
  • [10] Κηδεύεται το απόγευμα ο Λέων Αυδής
  • [11] Πειραιάς-Πέταξαν... ηρωίνη στις φυλακές.
  • [12] Απεργία-Καύσιμα.
  • [13] Δημόσια έργα.
  • [14] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματικά.
  • [15] Κυβέρνηση-ΝΔ.
  • [16] Ελληνοτουρκικά.
  • [17] ΟΗΕ-Κυπριακό.
  • [18] Αυδής-Κηδεία.

  • [01] Γιουγκοσλαβία-Εκλογές

    26/09/2000 14:03:14

  • Κανένα επίσημο αποτέλεσμα απο τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στη Γιουγκοσλαβία, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο πολιτικό κλίμα. Η σερβική αντιπολίτευση, που απειλεί με κινητοποιήσεις, προειδοποίησε την κυβέρνηση, ότι έχει προθεσμία έως αύριο να ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματα των εκλογών, ειδάλλως θα ανακηρύξει το δικό της υποψήφιο ως νικητή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε το πρωί, ότι οι εκλογές στη Γιουγκοσλαβία, όπως προκύπτει απ`όλες τις πληροφορίες διεξήχθησαν ομαλά και τόνισε ότι ο σερβικός λαός πρέπει να αφεθεί απερίσπαστος να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα, να αρθεί το εμπάργκο και να εγκαταλειφθεί η πολιτική των μονομερών διώξεων για εγκλήματα πολέμου.

    [02] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις

    26/09/2000 14:03:07

  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται σήμερα η διάθεση καυσίμων από τα πρατήρια της χώρας, ενώ οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσεως, συνεχίζουν την απεργία διαρκείας τους. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Δημήτρης Μαραβέλιας, σήμερα παρατηρείται αυτοσυγκράτηση των οδηγών και πρόσθεσε ότι τα πρατήρια προμηθεύονται καύσιμα, από τα ΙΧ βυτιοφόρα καθώς και από τις εταιρίες.

    [03] Δημόσια Εργα-Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    26/09/2000 14:03:01

  • Η πορεία των δημόσιων έργων στην περιφέρεια ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, Μεταφορών Χρήστος Βερελής και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.

    [04] Αρχισε το πρωί στο Ρέθυμνο η δίκη του Γ. Μεταξάκη

    26/09/2000 14:02:55

  • Αρχισε το πρωί στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Ρεθύμνου η δίκη του Γιώργου Μεταξάκη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έπνιξε σε αρδευτικό κανάλι τα τρία ανήλικα παιδιά του, για να εκδικηθεί, όπως ισχυρίστηκε, την εν διαστάσει σύζυγό του. Η δίκη διεξάγεται χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων.

    [05] Ληστεία οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη.

    26/09/2000 14:02:49

  • Αγνωστοι νεαροί λήστεψαν τις πρωινές ώρες ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Ηλία Ισαακίδη, 44 ετών, από τον οποίο οι άγνωστοι με την απειλή βίας πήραν 20.000 δραχμές και το ταξί του, από το οποίο τον κατέβασαν και τον εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή. Το ταξί, βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, ενώ οι δράστες καταζητούνται.

    [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα αεροδρόμια

    26/09/2000 14:02:42

  • Ταλαιπωρία την Παρασκευή και το Σάββατο για το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωματείων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αίτημα της απεργίας είναι να διασφαλιστεί το προσωπικό της ΥΠΑ στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Λόγω της απεργίας αναμένεται να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών.

    [07] Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα διόδια

    26/09/2000 14:02:36

  • Ελεύθερα θα περνούν από τα διόδια τα αυτοκίνητα την ερχόμενη Παρασκευή, μετά την απόφαση των εργαζομένων στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων, όπως είναι η ασφάλεια, καθώς επίσης και την ικανοποίηση μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις.

    [08] Κυπριακό-Συνομιλίες

    26/09/2000 14:02:29

  • Ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη ο 4ος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ.Ανάν αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία του επόμενου γύρου των συνομιλιών στη Γενεύη και θα τους καλέσει να δεσμευθούν για τη συνέχιση της διαδικασίας.

    [09] Εμπρησμός αυτοκινήτου στη Γλυφάδα

    26/09/2000 14:02:23

  • Αγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, κάτω από αυτοκίνητο με αμερικανικές πινακίδες που ήταν σταθμευμένο στη Γλυφάδα. Ο μηχανισμός εξερράγη μετά τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο.

    [10] Κηδεύεται το απόγευμα ο Λέων Αυδής

    26/09/2000 14:02:17

  • Κηδεύεται το απόγευμα, από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, δημοτική δαπάνη ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και στέλεχος του ΚΚΕ, Λέων Αυδής, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κηρυχθεί διήμερο πένθος, και να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας.

    [11] Πειραιάς-Πέταξαν... ηρωίνη στις φυλακές.

    26/09/2000 14:02:10

  • Δέμα που περιείχε 46,5 γραμμάρια ηρωίνης πέταξε άγνωστος στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά θα σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του 50χρονου Δημήτρη Φουστίνη που πήρε το δέμα με τα ναρκωτικά. Ο Φουστίνης κρατείται στις φυλακές κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    [12] Απεργία-Καύσιμα.

    26/09/2000 09:35:30

    Ελλείψεις στην αγορά καυσίμων αναμένεται να προκαλέσει η απεργία διαρκείας που κάνουν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ αντιδρώντας στις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, ενω παρατηρείται συνωστισμός στα πρατήρια, καθώς το κοινό σπεύδει να γεμίσει τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων του. Την Παρασκευή απεργούν τα αγοραία και τα ταξί για τον ίδιο λόγο. Η κυβέρνηση κάλεσε ολες τις πλευρές να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από την κρίση.

    [13] Δημόσια έργα.

    26/09/2000 09:35:24

    Με αντικείμενο την πορεία των δημοσίων έργων στην περιφέρεια πραγματοποιείται το πρωί ευρεία σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των συναρμοδίων υπουργών.

    [14] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματικά.

    26/09/2000 09:35:18

    Ο κ. Σημίτης, καλείται για μία ακόμα φορά να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά", που άναψαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα δημοσιεύματα σχετικά με όσα ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου όταν άφησε να εννοηθεί ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ στενές σχέσεις με επιχειρηματίες. Ο κ. Σημίτης επιθυμεί να λήξει σύντομα το θέμα και σήμερα θα δεχθεί σε συνεργασία στις 7.30 το απόγευμα τον κ. Σκανδαλίδη.

    [15] Κυβέρνηση-ΝΔ.

    26/09/2000 09:35:12

    Έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για την ενέργειά του να πάρει μέρος στη διαδικασία συλλογής υπογραφών της εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά νομιμοποίησε το άτυπο αυτό αντιδημοκρατικό και διχαστικό δημοψήφισμα. Ο κ. Ρέππας άσκησε κριτική και στην εκκλησία, λέγοντας ότι η κοινωνική συμπεριφορά της δεν συνάδει με τον πνευματικό της ρόλο, διότι η εκκλησία εμφανίζεται να ενσπείρει καινά δαιμόνια.

    [16] Ελληνοτουρκικά.

    26/09/2000 09:35:05

    Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η τέταρτη Συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ελλάδος και της Τουρκίας για την παροχή τεχνογνωσίας προς την Τουρκία. Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να συνεργασθούν για την παροχή τεχνογνωσίας προς την Τουρκία, με την πραγματοποίηση σεμιναρίων στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, για την επιμόρφωση Τούρκων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα Οικονομίας, Τελωνείων, Εξωτερικού Εμπορίου, Τραπεζών, Περιβάλλοντος, Γεωργίας, Δικαιοσύνης και άλλα.

    [17] ΟΗΕ-Κυπριακό.

    26/09/2000 09:34:59

    Με χωριστές συναντήσεις του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [18] Αυδής-Κηδεία.

    26/09/2000 09:34:51

    Από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λέων Αυδής, που πέθανε σε ηλικία 63 ετών, από την επάρατο ασθένεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε η κηδεία του να γίνει δημοτική δαπάνη, να παραχωρηθεί τάφος στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών, να του απονεμηθεί μετά θάνατον το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας των Αθηνών, να δοθεί το όνομά του σε οδό της Αθήνας και να κηρυχθεί διήμερο πένθος στο Δήμο της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 September 2000 - 11:30:57 UTC