Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης:Ανθεκτική η ελληνική οικονομία.
  • [02] Συνάντηση Γιαννίτση-ΣΕΒ-Απασχόληση.
  • [03] ΗΠΑ-Κυπριακό-Επιστολή Κληρίδη σε Αναν.
  • [04] Λαϊκό προσκύνημα-Τίμιος Σταυρός.
  • [05] ΝΔ κατά κυβέρνησης-ΜΜΕ.
  • [06] EFG Eurobank Ergasias - Υπηρεσίες μέσω ψηφιακής τηλεόρασης.
  • [07] Βουλή-Ερωτήσεις βουλευτών για "Αθήνα 2004".
  • [08] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

  • [01] Σημίτης:Ανθεκτική η ελληνική οικονομία.

    13/09/2000 21:16:54

    Την εκτίμηση οτι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, ευτυχώς όμως η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, εξέφρασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πετρελαϊκή κρίση που έχει προκαλέσει η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του δολαρίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να αλλάξει ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε οι στόχοι που έχουν τεθεί για την προδιαγεγραμμένη μείωση των επιτοκίων. Η συγκρότηση των νέων μηχανισμών για την υλοποίηση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης συζητήθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού, του υπουργού και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας.

    [02] Συνάντηση Γιαννίτση-ΣΕΒ-Απασχόληση.

    13/09/2000 21:16:48

    Διαφωνίες στα μέτρα της κυβέρνησης για την απασχόληση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός θα οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους εργασίας. Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΓΣΕΕ επικύρωσε την απόφαση για απεργία στις 10 Οκτώβρη, επιβεβαίωσε ότι η Συνομοσπονδία δεν θα συμμετάσχει σε διάλογο για τα εργασιακά και θα προκαλέσει διάλογο για την απασχόληση με δικούς της όρους με τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας αλλά και την κυβέρνηση.

    [03] ΗΠΑ-Κυπριακό-Επιστολή Κληρίδη σε Αναν.

    13/09/2000 21:16:41

    Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν αποστέλλει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίσης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Στην επιστολή του, ο κ.Κληρίδης διατυπώνει "κρίσεις και θέσεις" σε σχέση με τη δήλωση που έκανε χθες ο Ανάν περί "καθεστώς ισότητας" ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους για την επίλυση του Κυπριακού.

    Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περισσότερο για την επιστολή, την οποία θα επιδώσει σε λίγο στον Ανάν, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κ.Ζακχαίος.

    [04] Λαϊκό προσκύνημα-Τίμιος Σταυρός.

    13/09/2000 21:16:35

    Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από απόψε μέχρι τις 25 του μηνός στην Μητρόπολη Αθηνών, τμήμα του Τιμίου Σταυρού που έφθασε χθες από τα Ιεροσόλυμα. Αύριο επίσης, αρχίζει η διαδικασία συλλογής υπογραφών από την Εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων. Μετά τη δοξολογία που τελέσθηκε στη Μητρόπολη, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε κατηγορηματικά οτι

    η έλευση του Τιμίου Ξύλου δεν έχει καμία σχέση με τη συλλογή των υπογραφών. Είναι αφελέστατοι, είπε, όλοι εκείνοι που πίστευαν ότι οι πιστοί δεν έχουν νου και δεν καταλαβαίνουν. Διχαστικό χαρακτήρα έχει η συλλογή υπογραφών από μέρους της Εκκλησίας, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντιδράσεις από ΚΚΕ-ΣΥΝ.

    [05] ΝΔ κατά κυβέρνησης-ΜΜΕ.

    13/09/2000 21:16:29

    Για υπαναχώρηση από την αρχική της θέση στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ, κατηγόρησε η ΝΔ την κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση εμμείνει σε αυτή τη θέση, θα πέσουν οι μάσκες της διαπλοκής. Στη συνεδρίαση των τομεαρχών συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την άνοδο της τιμής του δολαρίου και του πετρελαίου, καθώς και το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

    [06] EFG Eurobank Ergasias - Υπηρεσίες μέσω ψηφιακής τηλεόρασης.

    13/09/2000 16:49:22

    Την έναρξη της προσφοράς τραπεζικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών μέσω της ψηφιακής τηλεόρασης ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias. Μιλώντας στην διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών της συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης ΝOVA ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias Β.Μπαλλής ανέφερε ότι σε πρώτη φάση οι συνδρομητές της NOVA θα μπορούν μεταξύ άλλων να ενημερώνονται για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια της Τράπεζας, να υπολογίζουν το κεφάλαιο και την δόση που θέλουν για να αποπληρώσουν ένα δάνειο, να δημιουργούν χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων και να παρακολουθούν την αποτίμηση τους σε κέρδη κλπ.

    Η EFG Eurobank Ergasias είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα και μεταξύ των πέντε πρώτων τραπεζών στην Ευρώπη που προσφέρουν υπηρεσίες από δορυφορική τηλεόραση.

    [07] Βουλή-Ερωτήσεις βουλευτών για "Αθήνα 2004".

    13/09/2000 14:33:27

    Στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για υπέρογκα ποσά μισθοδοσίας στελεχών του οργανισμού "Αθήνα 2004", αναφέρονται με ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, ο βουλευτής της ΝΔ Σωτήρης Χατζηγάκης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός, Νόρα Κατσέλη και Στέλιος Παπαθεμελής. Στις ερωτήσεις τους κάνουν λόγο για "σπατάλες και υπέρογκους, μισθούς που προκαλούν την κοινή γνώμη" και ζητούν απαντήσεις για το ύψος των μισθών και τις προσλήψεις που έγιναν ή θα γίνουν από τον οργανισμό "Αθήνα 2004".

    [08] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    13/09/2000 14:31:14

    Δεν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Πολιτισμού και την άρνησή του να μεταβεί στο Σίδνεϊ, άνέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας οτι ο κ.Πάγκαλος, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και ο κ.Σημίτης συμμερίστηκε τους λόγους για τους οποίους δεν μεταβαίνει στην Αυστραλία. Εξ΄'αλλου, ο κ.Ρέππας, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Εκκλησίας για τις ταυτότητες, είπε οτι "ο σκοπος δεν αγιάζει τα μέσα πολύ περισσότερο οταν ο σκοπός δεν είναι και τόσο άγιος". Τέλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό είπε οτι "η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αποτυπώνεται στις θέσεις που προωθεί η κυπριακή κυβερνηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 September 2000 - 20:30:39 UTC