Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιάδα Σίδνεϊ-Αρση Βαρών-Τραυματίας ο Λ.Κόκκας.
  • [02] Ικανοποίηση Παπαντωνίου για πορεία ελληνικής οικονομίας.
  • [03] Αύριο η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Σ.Μιλόσεβιτς.
  • [04] Αναταράξεις στην Ολυμπιακή.
  • [05] Μήνυμα Κ.Στεφανόπουλου για Ολυμπιακή Εκεχειρία.
  • [06] Σεισμόπληκτους στη Μεταμόρφωση επισκέφθηκε ο Καραμανλής.
  • [07] Απομιμήσεις γαλακτομικών προϊόντων-Γνωμάτευση.
  • [08] ΗΠΑ-Ν.Υόρκη-Σύνοδος κορυφής-Σημίτης-Συνάντηση με Ανάν.
  • [09] Απασχόληση-Πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ στις 10/10.
  • [10] Ο πρόεδρος της Deutsche Bank στην Ελλάδα.
  • [11] Η κίνηση στο ΧΑΑ.
  • [12] Κ.Καραμανλής.

  • [01] Ολυμπιάδα Σίδνεϊ-Αρση Βαρών-Τραυματίας ο Λ.Κόκκας.

    06/09/2000 21:29:04

    ``Τραυματισμένη`` θα πάει η ελληνική ομάδα της Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο Λεωνίδας Κόκκας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο μηνίσκο, εκεί δηλαδή όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πριν από δύο μήνες και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στην Ατλάντα.

    [02] Ικανοποίηση Παπαντωνίου για πορεία ελληνικής οικονομίας.

    06/09/2000 21:27:14

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσέγγιση των επιτοκίων προς τα επιτόκια της ευρω - ζώνης, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο υπουργός είπε οτι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού και τέλος, επανέλαβε οτι η ισοτιμία της δραχμής προς το ευρώ είναι αμετάκλητη.

    [03] Αύριο η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Σ.Μιλόσεβιτς.

    06/09/2000 21:27:08

    Με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα συναντηθεί αύριο στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα βρισκόταν στα Σκόπια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βαλκανική. Σχολιάζοντας την αυριανή συνάντηση των κκ Παπανδρέου - Μιλόσεβιτς, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστήριξε οτι δεν προκειται για πολιτική νομιμοποίηση του

    Μιλόσεβιτς, γιατί κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, αφού ο Μιλόσεβιτς είναι πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

    [04] Αναταράξεις στην Ολυμπιακή.

    06/09/2000 21:27:01

    Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Ολυμπιακή μετά το χθεσινό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τις γιουγκοσλαβικές αρχές στη διάρκεια της πτήσης του πρωθυπουργού προς την Νέα Υόρκη. Τις παραιτήσεις τους

    υπέβαλαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Διονύσης Καλόφωνος, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή, καθώς και ο διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης, Μιλτιάδης Τσαγκαράκης. Οφείλουμε να είμαστε επαγγελματικά και υπηρεσιακά εντάξει. Και αυτό από την πλευρά μας δεν έγινε, ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Τύπου, Τηλέμαχου Χυτήρη.

    [05] Μήνυμα Κ.Στεφανόπουλου για Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    06/09/2000 21:26:55

    Εκκληση σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να υποστηρίξουν την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την ευκαιρία των 27ων Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε

    τη διασυνοριακή πορεία της Ολυμπιακής φλόγας, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας "διασυνοριακής πορείας" της Ολυμπιακής φλόγας μεταξύ των χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, εκτός της Τουρκίας

    [06] Σεισμόπληκτους στη Μεταμόρφωση επισκέφθηκε ο Καραμανλής.

    06/09/2000 21:26:49

    Καταυλισμούς σεισμοπλήκτων στη Μεταμόρφωση Αττικής, μία ημέρα πριν από τη "μαύρη" επέτειο του καταστροφικού σεισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους θανάτους, τους τραυματισμούς και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου '99, αποδίδει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    [07] Απομιμήσεις γαλακτομικών προϊόντων-Γνωμάτευση.

    06/09/2000 21:26:42

    Ολες οι απομιμήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να αναγράφουν επί της συσκευασίας τους την ακριβή περιγραφή του προϊόντος, χωρίς καμία αναφορά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής και να μπορεί να τα διακρίνει από τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τη γνωμάτευση αυτή έκανε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και πληθώρα καταγγελιών για παραπλάνηση του καταναλωτή και προβλημάτων "νοθευμένου" ανταγωνισμού.

    [08] ΗΠΑ-Ν.Υόρκη-Σύνοδος κορυφής-Σημίτης-Συνάντηση με Ανάν.

    06/09/2000 19:13:49

    Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, είχε το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εκδηλώσεις του ΟΗΕ για τη νέα χιλιετία που άρχισαν σήμερα, ενώ το βράδι θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει ο αμερικανός πρόεδρος στους 14 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου και οι οποίοι συγκροτούν το δίκτυο για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αύριο ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον κ.Κλίντον

    [09] Απασχόληση-Πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ στις 10/10.

    06/09/2000 19:12:38

    Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 10 Οκτωβρίου, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, απαντώντας έτσι στα μέτρα του υπουργού Εργασίας, για την απασχόληση. Στη σημερινή συνεδρίαση, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να παρασθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη συνάντηση με τον υπουργό για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αρνείται όμως να ανοίξει διάλογο για τις εργασιακές σχέσεις. Κατά των προτάσεων Γιαννίτση τάσσεται και ο ΣΕΒ, τονίζοντας οτι θα επιβαρύνουν την αναταγωνιστικότητα μέσω της ανόδου του κόστους εργασίας.

    [10] Ο πρόεδρος της Deutsche Bank στην Ελλάδα.

    06/09/2000 19:10:11

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου, τον υπουργό Ανάπτυξης Ν.Χριστοδουλάκη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λ.Παπαδήμο είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ομίλου της Deutsche Bank Δρ Ρολφ Μπρόγερ ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας για διήμερη επίσκεψη. Σε δηλώσεις του ο Γερμανός τραπεζίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η "ελληνική οικονομία είναι ελκυστική για τους ξένους επενδυτές γιατι η δυναμική της και οι προοπτικές της είναι πράγματι πολλές" και πρόσθεσε ότι η Deutsche Bank θα συνεχίσει την παρουσία της, το ενδιαφέρον της και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της στην Ελλάδα. Η γερμανική τράπεζα συμμετέχει με ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

    [11] Η κίνηση στο ΧΑΑ.

    06/09/2000 15:05:23

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Σοφοκλέους καθώς και σήμερα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας κέρδη της τάξης 2,49% και διαμορφωνόταν στις 3.935,52 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 155 δισ.δρχ.

    [12] Κ.Καραμανλής.

    06/09/2000 14:31:37

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής επισκέφθηκε καταυλισμούς σεισμοπλήκτων στη Μεταμόρφωση Αττικής, μια ημέρα πριν από τη "μαύρη" επέτειο του καταστροφικού σεισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα προεδρεύσει συσκέψεως με τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ Θεσσαλονίκης και άλλων παραγόντων, ενόψει της μετάβασής του το Σαββατοκύριακο για την 65η ΔΕΘ. Τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2000 - 20:30:44 UTC