Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους πυροπαθείς-Απολογισμός.
  • [02] Βουλή-Αναθεώρηση Συντάγματος-Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
  • [03] Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό Χρηματιστηρίου.
  • [04] Στη Ν.Υόρκη η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ικανοποίηση Σάμαρανκ.
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ.
  • [07] ΟΕΚ-Πρωτόπαπας-Ολυμπιακό χωριό.
  • [08] Συνάντηση Σημίτη-Βερελή.

  • [01] Μέτρα για τους πυροπαθείς-Απολογισμός.

    30/08/2000 21:09:32

    Η επέκταση των μέτρων για τους πυροπαθείς στους νομούς Αρκαδίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας, εξετάσθηκε σε διυπουργική επιτροπή υπό τη Βάσω Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200.000 δραχμών και αποζημίωση 2 εκατ. για κατεστραμμένη οικοσυσκευή. Επίσης προβλέπονται άτοκα δάνεια για την επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών, διευκολύνσεις για την εξόφληση χρεών προς ΔΕΚΟ και εφορίες, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν αποζημιώσεις έως το 50% της ζημιάς που υπέστησαν. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα κάηκαν το φετεινό καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Ο κ.Ρέππας υποστήριξε οτι ο κρατικός μηχανισμός έκανε και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει τις καταστροφές.

    [02] Βουλή-Αναθεώρηση Συντάγματος-Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

    30/08/2000 21:09:26

    Η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, και ο εκλογικός νόμος, ήταν τα σημεία αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολιτευσης, στη διάρκεια της πρώτη συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο αρμόδιος εισηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε να βρεθεί συναινετικη τομή, ενώ η ΝΔ επανέλαβε τη θέση της για άμεση εκλογή από το λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας, με

    λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του προέδρου.

    [03] Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό Χρηματιστηρίου.

    30/08/2000 21:09:20

    Την απαγόρευση διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών στα μέλη της κυβέρνησης, του υφυπουργούς και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τον εκσυγχρονισμό χρηματιστηριακών συναλλαγών, που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή. Επίσης από την 1η Ιανουαρίου του 2001, αρχίζει η διαδικασία αντικατάστασης της δραχμής από το Ευρώ, ενώ ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2002, η δραχμή θα συνεχίσει να αποτελεί το νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας.

    [04] Στη Ν.Υόρκη η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ.

    30/08/2000 21:09:13

    Κατ'ιδίαν συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικων, θα έχουν ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα γίνει στην Νέα Υόρκη, από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Απόψε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, όπου αναμένεται να τον ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις ενόψει της έναρξης του τετάρτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό στις 12 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του ΟΗΕ. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε οτι το Κυπριακό παραμένει υψηλή προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και για το λόγο αυτό θα ασκηθεί επιθετική διπλωματία στα πλαίσια του ΟΗΕ.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ικανοποίηση Σάμαρανκ.

    30/08/2000 21:00:30

    Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004". Ο κ. Σάμαρανκ επισκέφθηκε σήμερα το ελληνικό περίπτερο στην EXPO 2000 στο Ανόβερο και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου στεγάζεται η "Αθήνα 2004". Ο κ.Σάμαρανκ δήλωσε ότι διάβασε με μεγάλη ικανοποίηση την έκθεση του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τόνισε πως "πριν λίγους μήνες η Αθήνα βρισκόνταν στο κίτρινο με κατεύθυνση το κόκκινο. Τώρα οριστικά εγκατέλεψει το κίτρινο και βρίσκεται πολύ κοντά στο πράσινο". Πάντως, επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες για τα έργα.

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ.

    30/08/2000 15:30:30

    Κατ ιδίαν συνάντηση θα έχουν ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ.

    Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του κ. Ισμαήλ Τζέμ, στα πλαίσια της

    Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα γίνει στην Νέα Υόρκη, στις 6 με 8 Σεπτεμβρίου. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που προσθέτει ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, σε τηλεφωνική συνομιλία, να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [07] ΟΕΚ-Πρωτόπαπας-Ολυμπιακό χωριό.

    30/08/2000 15:03:31

    Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα παραδώσει έγκαιρα το Ολυμπιακό Χωριό, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Χρ.Πρωτόπαπας και υπογράμμισε ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και θα εξασφαλιστεί ποιότητα κατοικιών - καλύτερη από την αντίστοιχη του Σίδνεϊ και της Ατλάντα. Το Ολυμπιακό Χωριό θα αποτελείται από μια "πόλη" με 2.500 κατοίκους - που μετά τους αγώνες θα διατεθούν σύμφωνα με κυβερνητική δέσμευση, σε δικαιούχους του Οργανισμού.

    [08] Συνάντηση Σημίτη-Βερελή.

    30/08/2000 14:57:34

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για μια ενημέρωση εφόλης της ύλης. Σε πρώτη φάση για το νέο επικοινωνιακό πεδίο, όπου εντός 15 ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση το ν.σ. για την απελευθέρωση των επικοινωνιών. Οσον αφορά τον ΟΤΕ, συνεχίζεται η προσπάθεια για εξεύρεση στρατηγικών συμμαχιών. Παρόλα αυτά, ο μάνατζερ θ' ανήκει στο δημόσιο. Για την ΟΑ ο κ.Βερελής τόνισε ότι η αγορά δεν ενδιαφέρεται για μειοψηφικό πακέτο της εταιρίας, αλλά ζητεί να εξαγοράσει άνω του 51%. Διατεθειμένος είναι ο υπουργός να δώσει και το 65%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 August 2000 - 20:30:29 UTC