Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολωνία-Κ.Καραμανλής.
  • [02] Συνεδρίαση για συνταγματική αναθεώρηση.
  • [03] Πυρκαγιές-σε ύφεση τα μέτωπα-μέτρα.
  • [04] Πυρκαγιές-Μέτρα για πληγέντες.
  • [05] Σύνταγμα- Αναθεώρηση.
  • [06] Πρόεδρος Δημοκρατίας.
  • [07] Τρομοκρατία.
  • [08] Ναρκωτικά.

  • [01] Πολωνία-Κ.Καραμανλής.

    29/08/2000 12:39:28

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Καραμανλής, βρίσκεται απο χθες στην Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στην πόλη Γκντάνσκ. Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Θοδωρή Ρουσσόπουλο, θα εστιάσει την ομιλία του κυρίως στο θέμα της Κύπρου, τονίζοντας οτι πρέπει να βρεθεί μια λύση για το Κυπριακό.

    [02] Συνεδρίαση για συνταγματική αναθεώρηση.

    29/08/2000 12:34:55

    Συνεδρίασαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, από κοινού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη η Κυβερνητική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει τις συνεδριάσεις η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τη Βουλή για το θέμα αυτό.

    [03] Πυρκαγιές-σε ύφεση τα μέτωπα-μέτρα.

    29/08/2000 12:32:32

    Σε ύφεση ή υπό μερικό έλεγχο είναι όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, ενώ σε εξέλιξη είναι μόνο η φωτιά στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων η οποία μαίνεται σε δύσβατη περιοχή και αντιμετωπίζεται από πεζοπόρα τμήματα. Μικρές αναζωπυρώσεις παρατηρούνται κυρίως στο Μαίναλο. Αύριο, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Η ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς επέκριναν την κυβέρνηση για ολιγωρία στο έργο της κατάσβεσης και για ανυπαρξία σχεδίου πρόληψης των πυρκαγιών. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο η ΝΔ να εκμεταλλεύεται το θέμα των πυρκαγιών.

    [04] Πυρκαγιές-Μέτρα για πληγέντες.

    29/08/2000 10:45:27

    Σε ύφεση και υπό έλεγχο είναι τα μέτωπα των πυρκαγιών σε δασοχορτολιβαδικές εκτάσεις, ενω το περασμένο 48ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 150 πυρκαγιές σε ολη τη χώρα. Μικρές αναζωπυρώσεις γίνονται στο Χρυσοβίτσι, στο Λύκειο Ορος και στο Μαίναλο Αρκαδίας, ενω υπο εξέλιξη είναι ενα μέτωπο στο Αγκιστρο Σερρών. Ολες οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται με την άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Αύριο θα ανακοινωθούν απο την κυβέρνηση τα μέτρα για τους πληγέντες, ενω κριτική ασκήθηκε απο την αντιπολίτευση.

    [05] Σύνταγμα- Αναθεώρηση.

    29/08/2000 10:45:21

    Συνεδριάζουν απο κοινού σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο λεπτομέρειες για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αρχίζει τις συνεδριάσεις η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί απο τη Βουλή για το θέμα αυτό, η οποία πρόκειται να παραδώσει το πόρισμά της περί τα μέσα Οκτωβρίου. Το θέμα αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Ρέππας, συζητείται για πρώτη φορά σε όργανα σε ηγετικό, κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο.

    [06] Πρόεδρος Δημοκρατίας.

    29/08/2000 10:45:14

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, πραγματοποιεί απο σήμερα διήμερη περιοδεία στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Σε τελετή που θα γίνει σήμερα στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη. Ακολούθως θα επισκεφθεί το παράλιο Αστρο, το Λεωνίδιο, το Οίτυλο, το Διρό, ενω θα κάνει και περιοδεία στα χωριά της Μάνης.

    [07] Τρομοκρατία.

    29/08/2000 10:45:08

    Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, αλλά και αστυνομικής συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με την υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζάνετ Ρίνο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας οτι η υπογραφή θα γίνει στο διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Χρυσοχοϊδης θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Για την έγκριση του μνημονίου δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής, καθώς δεν αποτελεί διακρατική συμφωνία, πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.

    [08] Ναρκωτικά.

    29/08/2000 10:45:02

    Σήμερα τελικά θα απολογηθούν οι 6 Ελληνες που συνελήφθησαν με την κατηγορία κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, οι οποίοι φέρονται οτι αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης 8 τόνων κοκαϊνης που κατασχέθηκε στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση ενέχεται και Ελληνας αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στο αεροδρόμιο και ο οποίος είχε σχέση με τον Ηλία Λαιμό, που φέρεται σαν εγκέφαλος του κυκλώματος. Ο Λαιμός έχει συλληφθεί στη Γαλλία και έχει ζητηθεί η έκδοσή του απο την Ελλάδα και άλλες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 August 2000 - 11:30:31 UTC